XXXXX

Siyaset oyunu!

İlginç bir anekdot duydum; Şöyle ki; Tanrı insana temel üç alanda başarı şansı vermiş. Akıl, ahlak, siyaset. Ancak insan bunlardan en çok ikisini elde edebilirmiş. Dolayısıyla eğer akıllı ve ahlaklıysanız siyasette başarılı olamazsınız, iyi siyasetçi ve akıllaysanız ahlaklı olamazsınız, ahlaklı ve siyasetçiyseniz akıllı olamazsınız…
***
Siyaset günlük işlerin peşinde koşar; Pratik ve faydacıdır.
Siyasette iyi ve doğru yoktur; bugün için faydalı, bugün için güçlendirici vardır.
Aldatmaca, kandırmaca siyasette güç ve taraftar toplamanın hala en etkili yollarındandır.
Ve siyaset hızlıdır…
***
Özetle; oyunun kuralı bellidir. Yıllar ve tecrübeyle kazanılanı değiştirmeyi dünya liderleri başarabilir belki ama Silivri ile ilgili yerel siyaset beklentilerinizi siz makul seviyede tutun derim.

SELİMPAŞA’DAKİ SON GELİŞMELER
Selimpaşa’da bir yandan askıya çıkan 1/5000’lik planların bilgilendirme toplantıları belediye ve AK Parti tarafından yapıldı, diğer yandan da mahallede bulunan Acil Merkezi 1 Nisan itibariyle kapatılmasına yönelik tepkiler sürüyor. Dün de konuyla ilgili ikinci bir eylem hazırlığı vardı, muhtemelen gazetemizin yayına hazırlandığı saatlerde gerçekleşti.
Köylerin mahalleye dönüştürülmesi, planlardan memnuniyetsizlik ve özellikle Selimpaşa’da Acil Merkezin kapatılması iktidar temsilcilerinin bölgede halkı zor doğruluğuna, yararına ikna edebileceği süreçler olarak dikkat çekiyor.
AK Parti’nin de ilgisini mutlaka cezbetmiştir diye düşünüyorum. Halk sözünü ettiğim konuların sıkıntısını bugün ne kadar güçlü şekilde ifade ediyorsa siyasetçiler sonucunu sandıkta o denli bariz biçimde görecek.
Bu durum kimse için sürpriz olamaz şimdiden de sır değil.

ŞEHİR EVİMİZ HAYIRLI OLSUN
Tarihi yoğurthanenin restorasyonuyla oluşturulan çok amaçlı salonun açılışını Silivri Belediyesi büyük bir heyecanla gerçekleştirdi Cuma akşamı.
Bugüne kadar yok olmalarıyla sonuçlanan hayrat ilgisizlik ve tutumların ardından tarih ile sanata verilen değer ölçüsünde merkezde şık bir salonumuz oldu.
İnşallah düşünüldüğü ve anlatıldığı gibi sağlıklı bir şekilde değerlendirilir bu yatırım ve arkası gelir.
İhtiyaç noktasında herkesin hemfikir olduğu, çok güzel bir değerlendirmeyle yer ve temelde oluşturulan Şehir Evi hayırlı olsun.

MUTLU SENELERE
6 Nisan Cumartesi günü İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İkram Kayapınar, 7 Nisan Ahmet Demir, bugün 8 Nisan Seher Dertop’un doğum günü. Kutluyor yeni yaşlarında her şeyin gönüllerince olmasını diliyorum.

CEZAEVİ YOĞUNLUĞU
Silivri yeni haftaya ciddi bir cezaevi yoğunluğuyla başlayacak. Ergenekon Davası'nın bugün yapılacak duruşması için Türkiye’nin çeşitli yerlerinden binlerce kişi, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Silivri’de olacak. Günlerdir güvenlik önlemleri hazırlanıyor. Aklınızda olsun!

PELİN ECZANESİ’NDE VÜCUT KİTLE ANALİZ İMKÂNI
Pelin Eczanesi’nde bugün Vücut Kitle Analiz imkânı sunulacak. Geçtiğimiz ay belirtmiştik çok da ilgi olmuş. Fırsatı kaçıranlar ve bu kez yararlanmak isteyenler gün boyu Pelin Eczanesi’ne başvurabilir. Sağlık konusuna değinmişken, aman dikkat havaların dengesizliğine aldanmayın. Yine bir salgın kol geziyor ortalıklarda. Güzel havalara aldanmayın!

YORUM YAP