XXXXX

Sıradaki istifa kimin?

Yılmaz Kandemir'in Belediye Başkan Yardımcılığı sonrasında CHP'den de istifa etmesinin ardından aynı hareket üzerine farklı açılımlar sürüyor. Şakayla karışık olsa da "Sıradaki istifa kimin?” diye soranların her birinin aklında cevapları oluyor her ne hikmetse... Taylan Memiş'i duydum en son… Kendisine de sordum; "Kiminle geldiysek onunla gideriz. Yok öyle birşey” tarzında bir cevap aldım.
Hazır Ekim ayı da da gelmişken bu istifalar bana doğada yaşanan sonbaharı anımsattı… Yeni bir bahar için yaprak döken ağaçlar, kışın zorlu koşullarını nasıl atlatacak bakalım?
Özcan Işıklar adresli "Aday olur ama tekrar belediye başkanı olamaz” tarzında yorumların kaynağı ve gerekçesi ne olabilir, yerel iktidar bunu iyi düşünüp, tartmalı… Rakip siyasi anlayıştaki insanların kemikleşmiş "hayır”ları bir yana, kendi tabanınızdan bu yönde yükselen görüşün değiştirilme sorumluluğu siyasetin temel kuralıdır. Kendi cephesindekileri ikna edemeyenler, karşı taraftakileri nasıl kazanacak? Ki kazanmak zorunda… Ben Silivri'de kazanılan seçimlerin rakip oylardan emanet alınabilenlerin ölçüsünde belirlendiğini düşünüyorum… Bizim siyasetçiler de bunu aklının bir köşesine yazsa haklarında en hayırlısı olur… Son pişmanlıklar fayda etmiyor malum...

ALGILA(YAMA)MA…
Aynı durum üzerine o denli farklı yorumlar dinliyoruz ki ancak bu kadar olur!
Geçtiğimiz hafta içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi Silivri'ye… Işıklar'ı bu ziyaret üzerinden yerden yere vuran da var, "25 Eylül Işıklar'ın seçimi tekrar kazandığı gün olarak not edin (bu hareketi ile en az 15 puan kazandı)” görüşünü savunanlar da…
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın buluşmasına en sert tepki CHP'de özellikle parti muhaliflerinden geldi… (Gerçi rakip muhalefet saflarından henüz görüş belirten olmadı... Biz yine de gelebilecek yorumları ipotek altına almayalım! )"CHP'nin partiye kabul etmediği bir ismin ayağına nasıl gider?” leri ihanet suçlamaları takip etti… Başka bir ilçe belediye başkanı için bu ziyaretin siyasi anlam taşımadığını söyleyip, eleştirileri kestirip atmak kolay. Ama söz konusu Silivri olunca işler farklı bir boyut kazanıyor. Sarıgül'ün ismi, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında geçerken Silivri Belediye Başkan Aday Adaylarıyla ilişkilendirilmesi kaçınılmaz oluyor. Bu süreçte de şans tanınan isimler, görüş belirten kişiler ve bakış açılarına göre, 180 derece farklılık gösterebiliyor.
Sandıkta seçmen son sözünü söyleyene kadar ve hatta ondan sonra da bu tartışmalar bitmeyecek. Siyaset, süreklilik arz eden devinimi içinde her siyasi anlayış ile temsilcilerine huzur vermeden, hele ki seçimler üzeri, hareketin Allah'ını yaşatacak!
Bu gelişmeleri takip etmek, olacakları önceden öngörmek, kamuoyunu bilgilendirmek görevini üstlenenler de bu aşamada paylarına düşeni alacak kuşkusuz.
Kendi adımıza konuşmak gerekirse; Ne koltuklarınızda gözümüz var ne de yapacağınız hizmetler noktasında bir engel olmamız söz konusu. İnsanın kendi kendine yaptığını, yapacağını ordunun yapamayacağına dair görüşü her daim paylaşıyoruz zaten. Hoşunuza giden her yorumlarda keyiflenmeniz de eleştirilerde yüzünüzün asılması da bizi ilgilendirmiyor. Bunlardan yola çıkarak haber ve köşe yazılarımız şekillenmiyor, gazetenin yayın politikası belirlenmiyor. İstediğiniz tepkiyi verebilirsiniz. Hiçbir kısıtlama getirmiyoruz, bu da sizin yazacaklarımıza müdahale hakkınız olmadığının anlamına eşit değerde. Size göre yanlış anlayıp, aktardığımız noktalarda lütfen öncelikle neyi, nasıl anlattığınızı çek edin. Sizin ifade ettikleriniz ve düşündürdüklerinizden ne daha fazlası ne de daha azını kamuoyuna aktarma noktasında mesleki anlayışımızı zedelemeyi hiç tercih etmedik.
Genel olarak bireysel çıkış ve tepkilerden söz ediyorum tabi ki de… Haksız veya haklı olduğu ile ilgili düşüncelerimiz tabi ki var, bu ayrımın ardından nokta koymadan her konunun neden ve sonuçları üzerine gerekli değerlendirmeyi yapıyoruz. Önce kendimizi yargılıyoruz, sonra başkalarını…
Silivri'de önemli bir çalışma alanımız olduğunu okuyucu kitlemizden ve yayın hayatımızı nitelikli olarak sürdürebilme imkânlarından ortaya çıkıyor. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Sadece pürüzlerin giderilmesinin önemine işaret etmek istedim. Büyük sorunlara dönüşmelerini önlemek adına... İyi haftalar…

YORUM YAP