XXXXX

Sinkil, Gümüşyaka’dan gelen şikayetin takibinde

Gümüşyaka’da sahil sakinlerinin gazetemiz aracılığıyla aktardığı tıkanan kanallar sonucu denize lağım akması sorunun çözümü için CHP’li Belediye Meclis Üyesi Tülay Sinkil takibini sürdürüyor. Konuyla ilgili son gelişmeler hakkında da bizleri bilgilendirmiş sağ olsun. Ben de okuyucularımla Sinkil’in gelişmeler hakkındaki bilgi notunu paylaşıyorum: "Çarşamba akşamı Gümüşyaka’da sahilde konu edilen sorun (tıkanan kanallar sebebiyle denize lağım akması hakkında vatandaşların şikâyeti) için gittim. Şikâyetçi olan vatandaşlarla konuştum. Onların yanından İSKİ’de o bölge ve konudan sorumlu Ercan Bey isimli yetkili kişi ile direkt konuştum. Bir kaç gün içinde mutlaka tıkanmış olan kanalların açılacağını ve bakımlarının yapılacağını ifade etti. Gecikmenin sebebini deniz suyu seviyesinin düşmemesiyle açıkladı. Önemli olduğunu ve sorunun çözümü yönünde söz aldım. Takip ediyorum. Bakım bittiğinde geri dönüşü size de aktarırım.”
Konuya bu denli sorumlulukla yaklaşması Sinkil’den tam da beklenen aslında, yine de tebrik edelim. Keşke herkes görevleri ile ilgili bu denli titiz ve takipte olabilse… Gümüşyakalılar sorunlarına bu kadar duyarlı bir meclis üyesine sahip oldukları için şanslı.

VAKKAS KÖPRÜ YIKILIP, YENİDEN YAPILACAK…
Bizim birkaç gündür "Hızır Hılkın” diye yazdığımız köprünün ismi "Vakkas”mış aslında. Migros sokağını, eski sanayiye bağlayan köprü. Dün Boğluca’daki istimlak sürecini inceleyen AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, tarihi köprünün trafiğe kapatılmasıyla çift yön olarak kullanılmaya başlayan Vakkas Köprüsünün durumunu da yakından inceledi. Tarihi köprü trafiğe kapatılmadan önce Vakkas Köprü genişletilecekti. Tarihi köprünün daha fazla dayanacak gücü kalmadığının belirlenmesi üzerine daha fazla beklenemedi. Ve birkaç sorunumuz varken (tarihi köprünün zarar görüp, trafiğe kapatılması, dört yol ağzının yoğun trafiği yan yolların kullanıma kapatılmasıyla tam bir keşmekeşe döndü vs) bölge tam bir sorun yumağına dönüştü…
Karakaş’ın açıklamalarından 19 Mayıs’ta E-5’in çift taraflı olarak trafiğe açılmasıyla, buradaki yan yolun da doğal olarak sürücülerin kullanımına yeniden hizmet vermeye başlamasıyla Vakkas Köprü’de yıkım yapılacağı ortaya çıktı. Mevcut köprü yıkılacak ve yerine 40 metre genişliğinde yenisi yapılarak bölgede trafik sirkülasyonu hafifletilecek. Söylenenler yapılacak mutlaka da bu süreç tamamlanması hiç de öyle önceden verilen tarihlere göre olmuyor ya da olamıyor.
Ve artık AK Parti’nin birçok çalışmasında "önce sorun, sonra çözüm” algısı iyi irdelenmeli. Yapılanların artıya dönüşmesi gereken yerde eksi olarak zihinlerde kaydedilmesine yol açan bu durum hakkında uyarmak bizden... Lazım olanı yapacaklar ise iktidar hedefleyen siyasetçiler… Çok çalışmak yetmiyor, kazanılanı iyi değerlendirmek de gerekiyor…

BAŞSAĞLIĞI
Sırrı Reis Balıkçı personellerinden Tahsin Karagöz’ün eşi Sevinç Karagöz yaşama veda etti. Sevinç Karagöz’e Allah’tan Rahmet, başta acılı eşi Tahsin Karagöz ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun.

YORUM YAP