XXXXX

Silivrisporda Devir Teslimi


Hafta sonu yapılan kongre ile Silivrispor, yeni yönetimini belirledi. Serdar Teker, geçtiğimiz dönem yürüttüğü başkanlığı, delegelerin desteğiyle, Mustafa Saral’a devretti.
Teker, işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle Silivrispor Başkanlığı’nı bir süre önce bırakma kararı aldığı gibi, Saral’a destek kararlılığının da arkasında durarak, açıkladığı süreci tamamladı.
Silivrispor, geçtiğimiz dönem ağır bir sorumluluğun üstesinden geldi. Genç ve yeni bir kadro ile tıpkı Teker’in paylaştığı gibi belki tecrübesiz ama azimliydiler ve zoru başardılar. Maçlarda skor önemlidir ama Silivrispor için sahadaki sonuçlardan ziyade, ilçemiz ismiyle özdeş kulübün itibarı, maddi ve manevi değerleri üzerinden birinci öncelik olmalıydı. Gençler, Silivrispor’a gönül verenler de bunun için çalıştı ve bana göre de başardılar. Bu süreçte hataları olmuştur belki ama sonuca bakıldığında kurumsal kimliği oturmuş bir kulüp görüyorsak, geçmiş yönetimi kutlamak gerekir.
Yeni yönetim de en az kendinden önceki kadar önemli bir sorumlulukla yola devam edecek. Çünkü başarılanın üstüne çıkma beklentisi ile tartılacak her yaptıkları.
Serdar Teker Başkanlığı’ndaki yönetimin emeklerine teşekkür ederken, Mustafa Saral ve yeni yönetime başarılar diliyorum. Sportmenliğe yakışan bir tablo ile Silivrispor geleceğine yön verecek yeni ekibi belirledi, delegeleri de kutlamak gerekir.

GÖKHAN KURTULMUŞ
HUZUREVİ’Nİ TANIYAMADIM
Yıllardır Çanta’da hizmet vermeye çalışan Gökhan Kurtulmuş Huzurevi ile ilgili kuruluşunun ardından güzel bir haber yazmak hiç nasip olmadı. Kurumdaki eksiklikler, olumsuzluklar sürekli yerel basının gündemini meşgul etti. Silivri Belediyesi huzurevinde gerçekleştirdiği yeni düzenleme ve tadilat işlemlerinin ardından Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi Gökhan Kurtulmuş Yaşlı Konuk Evi’ne dönüştü. Başkan Işıklar, Babalar Günü programında da buradaki sakinleri ziyaret etmiş.
Huzur evi ile yaşlı konuk evi arasında sakinlerinden başka benzerlik taşıyan çok az şey kalmış doğrusu. Eğer başka imkanları yoksa yaşlılıklarında insanlar ancak böyle bir yerde huzur bulabilir. Özetle huzurevinin belediye bünyesine alınarak yeniden düzenlenmesi çok iyi olmuş.
Emeği geçenleri kutlamak gerekir. İnsan eli ayağa tutarken kendi yaşam koşullarını yine ne yapar eder iyileştirir ama kanadı kolu kırıldıktan sonra, fiziki durumu tükendiğinde kamunun desteği zorunluluk.

GÜNÜN SÖZÜ
“Herkesin her istediği hemen olmuyor bunun da bilinmesini isterim.”
Özcan Işıklar-Silivri Belediye Başkanı

SAVAŞ BABA’YA GEÇMİŞ OLSUN
Savaş Haseski’nin geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kongreye katılamadığını öğrendim. Kendisine geçmiş olsun ve acil şifalar dileklerimi iletiyorum.

İKİNCİ LOSTRA SALONU GELİYOR
Uğur Mumcu Meydanı’nda Silivri Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Lostra Salonu’nun neden hizmete açılmadığı merak konusu. Edindiğim bilgilere göre, meydanda hizmet veren boyacılar 10 kadar, salon ise 7 kişilik, yani hepsi için aynı anda yetersiz olduğundan, Kaymakamlık binası yanında bulunan gazete bayiinin yanına ikinci lostra salonu ile ilgili belediye hazırlık içerisinde. Salonlar, tüm boyacılara yetecek duruma gelince ikisi, birden hizmete açılacak.


KIZIN’DAN BABASI’NA GECİKMİŞ
BABALAR GÜNÜ MESAJI

NASIL ANLATSAM BİLEMEDİM
Ufacıktı ellerim üşürken ardıma gizli hep bir çift göz.
Sanki yitirmeye ürperir bedenden kopup gelen ufacıktı ellerim.
Yarım bir düştü uğruna ölünen sonunu yaratmaya hevesli,
Hatıraları kim bilir nerde gizli.

Her bir adımımda her bir yaramda benden fazla sızlardı yüreği,
Alnından damlayan terle kocaman bir gelecekti ömrüme bezediği.
Masallarda saklı kaldı o eski tebessümleri,
Avuçlarındaki nasır gibi tuttu yüreği içinde beni gizledi.

Hangi kelimeyi raks etsem anlamsız kalır sevgisine.
Hatalarımı törpüleyen nasırlarıydı geçmişine,
Nasıl anlatsam bilemedim baba demekle yetinemedim.
Belyanur Uygun

YORUM YAP