XXXXX

Silivri Belediyesinden Kriz Bütçesi


İcraat, icraat diye kendini yırtanlara Başkan Özcan Işıklar, dün 2010 yılı bütçe değerlendirmesinde cevap vermiş anlaşılan. "Bu yıl yatırım yok, plan ve gelecek yıla hazırlık yapacağız" diyerek. Borç var, gelir yok, krizin etkisi sürüyor… Başkan, "Gerçekçi olmak lazım" diyor…. Normal koşullarda yine bir şekilde idare edilirdi belki ama çıkılan seçim atmosferinde vaatler öyle bir havada uçuştu ki kaçınılmaz olarak beklentiler çok yüksek seviyede seyrediyor. Eee koşullar malum. Yüzleşmek ağır geliyor…
Nelere alışmıyoruz ki buna da alışacağız mutlaka. Asıl kaygılanmak yerel yönetime düşer. Ne de olsa verilen sözler onların sorumluluğunda… İster gerçekleştirirler, ister gerçekleştirmezler irade de onların elinde.
Belediyedeki krizi bilmiyorum ama bu durum geçecekse, geçsin kimsenin dayanacak gücü kalmadı… Ekonomik tedbirler, krizin etkisini hafifleten önlemler konusundaki sıkıntının patlak vereceği nokta yine de kaçınılmaz olarak siyaset sahnesidir.

AKP'NİN YÖNET ÇIKIŞI
Birkaç gün önce "AKP'nin yükselen yıldızı" diye yazmıştım Yalçın Yönet için. Dünkü meclisi takip eden herkes aynı noktaya temas ediyor; Yalçın Yönet'in değerlendirmesi. Osman Nuri Karabulut'u gördükten sonra Yalçın Yönet, AKP saflarında güneş gibi açıyor. Aman batmasın! Üslup, yaklaşım, nezaket ve bilgi donanımıyla Yönet, gına gelen siyasetin suyunu çıkartan politikacılardan çok uzak, düzgün bir duruş sergiliyor. İnşallah böyle devam eder.

KAYMAKAMLIK HALKA AÇILDI
Ahmet Mesut Demirkol ile Silivri bürokrasisine ayrı bir hava geldi. Devlet kapılarının yüzümüze kapanan anlayışı yerini paylaşımcı, açıklayıcı, yol göstericiliği aldı. Demirkol'un tavrı zaten son derece güzeldi ve bu hemen hemen tüm resmi kurumlarda yankı buldu da Aydın Doğar'ın göreve başlaması ile gelişmeler farklı bir seyir kazandı. Silivri Kaymakamlığı'ndaki gelişmeleri, olayları daha iyi takip ediyoruz, halk gelişmelerden daha sağlıklı ve net bilgi sahibi oluyor. Demirkol bundan yana yaklaşım sergilemese kimsenin yine de yapacağı bir şey olmazdı. Halk ile iç içe olmayı, paylaşıma önem vermenin yolunu açan ve bu yolda kamunun sağlıklı bir biçimde bilgilenmesini, derdini, ızdırabını kamu ile çözüme kavuşturma noktasında vatandaşa yardımcı olan tutum için asıl biz Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz.

ÇARŞI, BARAN'A KARŞI
Bir Çarşı Grubu'muz vardı eskiden. Siyaset sahnesinde bir şeyleri değiştirmeye niyetlendi. Grup başarılı olamasa da Silivri ile ilgili değişim beklentileri gerçeklik kazandı. Şimdi yeni bir akım var meydanda; onlar da kendilerine Çarşı Grubu sıfatını yakıştırıyor ve diyorlar ki; SİAD Yönetiminde, daha doğrusu Başkanlığı'nda değişim şart. Zamana ayak uydurmak iş dünyası için bile yeterli değil, geleceği görmek gerek! Hazır Kent Konseyi'ni yönettiğini sanıyorken Baran, SİAD için daha iyi bir seçim vakti gelmiş de geçiyor…

KOCANIZIN ÖLMEMESİ İÇİN      
Adam karısı ile birlikte doktora muayene olmaya gider. Muayene biter ve doktor odasından çıkarak kadının yanına gelir ve Kocanızın ölmemesini istiyorsanız şu kağıda yazdıklarımı uygulayacaksınız der:
1- Sabahları güler yüzle güzel bir kahvaltı hazırlayın ve işe mutlu gitmesini sağlayın
2- Öğleleri eve geldiğinde güler yüzle karşılayın ve güzel bir öğle yemeği ile takdir edildiğini hissettirin, böylece günün geri kalan kısmını da iyi geçirmesine yardım edin.

3- Akşamları eve geldiğinde yemek özellikle güzel olmalı. Eve gelince eline bir kadeh içki verin dinlenmesini sağlayın.
4- Haftada en az üç kere birlikte olun, eğer isterse daha fazla birlikte olun. Ve tamamıyla tatmin olduğundan emin olun.
- "Eğer bu dediklerimi harfiyyen uygularsanız kocanızın sağlık yönünden hiçbir problemi olmayacak" der doktor.
Eve geldiklerinde adam karısına sorar,
- "Ne dedi doktor sana?"
- "... ölecekmişsin.." 

YORUM YAP