Yıldırım İkinci

Sevgi; küçük bir kalbin içerisine kocaman dünya yerleştirmektir…

Puslu bir sabahın ardından, sımsıcak bir güneş ve sımsıcak insan halleriyle ne kadar ihtiyaç duyduğumuz, olmasını dilediğimiz arzularla dolu bir güne tekrar merhabalar. 

Trakya'mın incisi, nadide ilçemizden kucak dolusu sevgilerle bir yazıma daha başlıyorum… 

Bugün hem güzel ilçemiz, hem de kendi biyografimle ilgili yazmak geldi içimden. Eskiden ‘güzel şeyler zaman alır' derlerdi ya, maalesef şimdi de ‘zaman güzel şeyleri alır' oldu.

Bugün yaşamı kendime armağan etmek, kendime huzur vermek, kendimi dinlemek ve bugün "BEN" olsun istedim. Kısa günün kârı yaşadığımız, mutluluklarla dolu olsun istedim. 

İnsan sevince yeşerir ve mevsimini kalbinden bilir, sevgi; küçük bir kalbin içerisine kocaman dünya yerleştirmektir. 

Ne diyor Halikarnas balıkçısı; “İyi insanlar kırıldıkları zaman sevmeyi bırakmazlar, göstermeyi bırakırlar…”

Örneğin ben Kova burcuyum; yani özgür ruha sahibim. Özgürlük; isteklerini yapabilme gücü değil, istemediklerini yapmama hakkının olmasıdır… Ben böyle düşünüyorum. 

Salıncakta sallanır gibi hayat bir gidiyor bir geliyor, anı yaşamaktır asıl olan.

‘Herkes kimliğini cebinde, kişiliğini yüreğinde taşır' bu cümle için kendime teşekkür ediyorum, çünkü biz babadan böyle gördük…

Ne güzel demiş Mevlâna, “Sabret senin olan sana gelecektir, kalbinizle yaptığınız her şey size geri dönecektir…” Bu unutulmamalı, yüce Rabbim herkese kalp güzelliği nasip etsin çünkü yaşam onun atışıyla başlayıp, durmasıyla sona erer. 

Sevgi hayatı besleyen güneş gibidir, hissedin, hissettirin diyorum. Yolu sevgiden geçen herkese tekrar merhabalar. 

Ben şiir yazmasını da, okumasını da çok seviyorum… Bir yerde okumuştum "Gösterişsiz insanın yanına sokul hikâye orda" yazıyordu. Bayıldım bu cümledeki anlama.

Ben de diyorum ki; herkesin bir yürek cebi var, kimisi sevgiyle dolu, kimi menfaatiyle… Ben her zaman iyi şeylerin olmasına inanan biriyim çünkü en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir.

Kaderini bir araba gibi düşün, şoförü sensin onu dram yönüne sürme! Hayatı, insanları sev ki yaşamda sana hep gülsün çünkü yaşadığın fâni olan bir dünyadır.

En güzel anın nedir diye sorsalar ‘kendini her zaman güzel hatırlatandır' derim… Yani hatırda kalanlar, güzel hatırlatan insanlardır. 

Mutlu insan yaşamın olumsuzluklarına rağmen, onun içindeki güzellikleri fark edendir.

Kendini iyi tanırsan nasıl değişmek istediğini, neler yapmak istediğini daha iyi anlarsın.

Örneğin içinden ne geliyorsa onu yapmalısın gitmek istiyorsan, söylemek istiyorsan, özlemek istiyorsan, ağlamak istiyorsan, mutlu olmak istiyorsan yani aklına ne geliyorsa ertelemeden yapmalısın… Tam da benim burcumun özelliği bazen aklın estiğince yaşamayı da bilmek gerek.

İşte ilçemizin güzel olan sloganı "MUTLU SİLİVRİ" ne güzel işlenmiş iki kelime… Sevgiye kucak açan, insanları tebessüme iten iki kelime keşke herkes bunun idrakine varsa diyorum. 

Bugün de gönlünüz güzelliklerle dolu olup günümüze yansısın, hep söylediğim gibi mutlu olabilme ağacında benim de tuzum olsun. Yazı yazmanın zevkini yaşayarak bugün de sizlerden ayrılıyorum, bir dahaki yazımızda görüşmek üzere "Sağlıkla kalın" dostlar. 

Ve MUTLU OLMAK İÇİMİZDE  sloganını her zaman tekrarlıyoruz…

YORUM YAP