Sevginar Sali

Sel gider, kum kalır!

CHP dün tabanının uzun süredir beklediği güçlü muhalefet çıkışına bir örnek sergiledi.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, solunda İBB meclis üyeleri Melih Yıldız, sağında Bora Balcıoğlu ile basın mensuplarının karşısına meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin huzurunda çıktı.

(İlçe Sekreteri İbrahim Kömür'ün en sağda oturmasını işlediğim mantığın bir yerine koyamadığım için kayıtsız geçiyorum : )

CHP'de düzenlenen basın toplantısının 5. Kişisi de Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz oldu toplantı salonuna yerleştirilen ekrandan sık sık İBB'de ilgi ile takip ettiğimiz çıkışları ve özellikle son konuşmalarını bir kez daha izleme fırsatı bulduk cümbür cemaat. Yılmaz'ın Cumhur İttifakı öncesindeki milletvekilliği adaylığına kadar sürdü ekrandan kendisini izleme serüvenimiz, ağız dolusu sıfırlama iddiasını dillendirdiği o meşhur çıkışıyla noktalandı CHP'nin toplantısındaki varlığı!

CHP adeta elinde eteğinde olan her şeyi, tüm mühimmatı ile Volkan Yılmaz'dan ziyade İBB'deki MHP Grup Sözcüsüne karşı ‘savaş' ilamı edasındaydı, e doğal olarak kendilerini sürpriz şekilde Silivri Belediye Başkanlığı iktidarından eden bölümü de es geçmediler. Yılmaz'ın son İBB performansından sonra sanki birileri, CHP'lilere “Yeter ama artık. Alın şu adamı başımızdan. Bir şeyler yapın da sizinle uğraşmaktan bize hali kalmasın” direktifi verdi ve biz atak bir CHP'yle yeni haftaya başlangıç yaptık.

Yılmaz'ın, ilçe meclisinde muhalefete yönelik “Dersinize çalışmamışsınız” ikazlarından yola çıkarsak, CHP'lilerin son toplantısı üzerinden, Başkan Bey'e hak vermek biraz zorlaşır.

Berker Esen, oldukça hazırlıklı, kapsamlı bir sunum yaptı.

Sorular gelmeye başladıkça hiç riske girmeden topu İBB meclis üyelerine attı, tutan Melih Yıldız oldu tabi ki. Yıldız'ın mantık yürütme ve hazır cevaplılık başarısı siyasi kimliğini güçlendiren en önemli özellikler ve üstünlük sağlayıcı çizgiler olarak belirginlik kazanmayı sürdürüyor. Düz mantıkla ‘bizdense savunma', ‘değilse suçlama' yerine konulara bakış açısı ve derinliklerinden ilerlemesi etkileyici. Misal; ‘süt oradan mı buradan mı toplanıyor'dan ziyade 150 bin haneye vaat edilen, ihtiyaç duyulan desteğin ulaştırılıyor olması! Konuları teferruatından özüne döndürme mantalitesi… “Neden sadece birliğe üye olanlardan süt alınıyor veya destek veriliyor?” tarım ve hayvancılık hususunda evvelden beri söylene gelen ama lafla peynir gemisi yürümediği için boşta kalan kooperatif ve birliklerin canlandırılması niyeti. Esasen bu herkesin kabul ettiği ve savunduğu bir zorunluluk.

Volkan Yılmaz'ın çabası ile tarım konusunda Melih Yıldız'ın bilgisi iktidar ve muhalefet adına çok keyifli bir işbirliğine dönüştürülebilir; bu fırsatı kullanabilsek keşke!

Melih Yıldız, Volkan Yılmaz'ın İBB tarım politikalarına yönelik eleştirilerini anlamakta güçlük çektiğini söyledi benim de CHP'nin basın toplantısında Bora Balcıoğlu'nun ne anlattığını idrak edememenin dışında her şey yerli yerinde ve yolundaydı.

Gün içerisinde MHP'nin, CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in “Geldikleri gibi giderler” Atatürk imzalı sözle kendilerine atıfta bulunmasından dolayı baş gösteren rahatsızlığa hak vermemek mümkün değil. Esen bu kısımda sanki kantarın topuzunu biraz kaçırdı. Tıpkı CHP iktidarlarında olduğu gibi halkın seçtiği kişi ve kadrolar tarafından yönetildiğimiz bu dönemin hâkimlerini bir ‘düşman işgali' ile eşleştirmek her şeyden önce Silivri halkının demokratik seçimine haksızlık. Kaldı ki ideolojik tutumlarını beğensek veya beğenmesek de Silivrililerin Cumhur İttifakı kapsamında seçtiği MHP'li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın 2,5 yıllık iktidarında ilçemiz tarihinde görmediği hizmet, yatırım ve etkinliğe kavuştu. “Ben hizmete bakmam, yatırıma takılmam” diyerek oyunun rengini belirleyenlere bu noktada bir şey söylemek gereksiz de seçimle gelenlerin, seçimle gitmesi esasında daha çok çalışmak CHP'nin payında!

 

 

  1. Ufuk Güler Ufuk Güler

    Girdiği 10 seçimi kayben chp ve onların yöneticilerinin halktan ve milletten yedikleri tokat galiba yetmemiş.kendi beceriksizliklerini örtmek için başarıyla çalışan cumhur ittifakı ve onların belediye başkanlarına yükleniyor.Bundan önce 2 dönem ynettikleri Silivriye ne hizmet getirdiklerini bir düşünsünler.Onlara düşünmeleri için uzun süre veriyoruz fakat nafile elde var sıfır.Bari yapılan hizmetleri görsünler.Onlar görmesede milletimiz çok şükür görüyor.

YORUM YAP