RÖPORTAJ

Diğer

    Barlas: Silivri’ye ciddi yatırımlar yaptık

    AK Parti ve iktidarındaki İBB döneminde Silivri’nin siyaseten cezalandırılması bir yana ciddi yatırımlara kavuştuğunu ifade eden genel iktidarın ilçemizdeki en etkin isimlerinden biri olan Sami Barlas, “Kazandırdığımız hizmetlerden faydalanıldığını görmek her şeye bedel” derken rakamlarla ilçe siyasetimizdeki pek çok kalıplaşan kanıyı sarsacak değerlendirmelerde bulundu.

    Akgün: Kalemizi tekrardan alacağımıza inanıyoruz

    CHP İlçe Yönetiminin üyelerinden ve partinin aktif simalarından Ebru Akgün Pekel ilegündemi ve siyasi yolculuğunu değerlendirdik. Akgün, “Sorunun değil, çözümün bir parçası olmaya çalıştığımız için kalemizi tekrardan alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

    Tüfekçi: Muhtarlığın erkek işi olduğu önyargısı kırıldı

    Solmaz Tüfekçi ile 2. Dönem Alibey Muhtarlığını ve süreçte edindiği izlenimleri konuştuk. Kucağında 8 aylık kızı ile katıldığı Kaymakamlık toplantısı, bağımlılıkla mücadele eden ailelerin acısı, mahallesinin ihtiyaçları adına sarf ettiği mesailerde edindiği tecrübeleri paylaşırken, sahip olduğu gücü ortaya çıkama cesareti için eşi, kızları ve kendisini seçen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

    Büke: Üzüntüleri hiç önüme almadım hep arkama attım

    Bir annenin çocuklarının büyümesiyle Okul Aile Birliği Başkanlığı ile yeniden başlayan sosyal yaşamı, AK Parti Kadın Kollarında Mahalle sorumluluğundan ana kademe yönetimi ve Başkanlığı sonrasında bugün Silivri Belediye Meclisindeki 6 kadın meclis üyesinden biri Ülkenur Büke.

    Aşkın: İnsan faktörü gelişmediği sürece yol kat edemezsiniz

    8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde söyleştiğimiz Silivri Belediyesi MHP Grup Sözcüsü Avukat Sultan Aşkın ile kadının hakları ile siyasetteki yeri ve içinde bulunduğu yerel iktidarın iki yıllık çalışmalarını değerlendirdik.

    Köyden gazete patroniçeliğine

    Türkiye’de bazı ilkleri şahsında barındıran bir isim O. Köyden çıkıp İstanbul’da gazete patronu olarak ilk kadın. Bulgaristan’da bir gece ismi değiştirilen ilk kadın gazete patronu. Babası Bulgaristan’da Komünist Partisi İlçe Başkanı olan kadın gazete patronu olarak da ilk. Vasil Levski Lisesi’ni bitirip seçilmiş öğrenci olarak Ankara’ya gönderilmesi özelliği ile de tek kadın gazete patronu… Silivri’de 18 yıla yakın ilçenin tek günlük gazetesi Hürhaber’i pandemiye rağmen aksatmadan yayımlayan özelliği ile de Türkiye’de bir ilk. ‘Komünist’in kızı Silviya’ dediğinizde doğru tanımlama yapacağınız ilk gazete patronu.

    “Birilerini suçlayarak kendini var etmeye çalışmak kabul edeceğim bir şey değil!”

    CHP Meclis Üyesi Cabbar Doğan ile Türkiye’de yaşananlar ve Silivri’deki gelişmeleri konuştuk. CHP’nin muhalefet yaklaşımı, yerel yönetim ve İBB hizmetlerini yorumlayan Doğan, “Birilerini suçlayarak kendini var etmeye çalışmak kabul edeceğim bir şey değil!” şeklinde konuştu.

    “Biz sizleri korumak için elimizden geleni yapıyoruz, lütfen siz de yapın”

    Küpe FM’in Sabah Haberleri programına konuk olan Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi, Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Deniz Heppekcan, “Sağlık çalışanları olarak halkımızı korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Lütfen sizler de sevdiklerinizi ve bizleri korumak için elinizden geleni yapın.” dedi.

    “Her bağışlanan organ yeni bir hayat demek”

    Küpe FM’in konuğu olan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Mümkün olduğu kadar organ bağışçısı olun. Her bağışlanan bir organ yeni bir hayat demek. Tereddütlerinizi silin, Kuran-ı Kerim’e göre de bunun bir sevap olduğunu bilin.” dedi.