RÖPORTAJ

Diğer

    “Erken teşhis, çok önemli bir kazanım”

    Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla MEMEDER Başkanı Ülkü Büyükgönenç, erken teşhisin önemine dikkat çekti ve tüm kadınlara düzenli kontrol tavsiyesinde bulundu.

    Ataç’tan sektörel değerlendirme

    Kırtasiye sektöründe 43, tarım alanında ise 35 yıllık geçmişi olan iş insanı Erdoğan Ataç, hizmet verdiği alanların salgın sürecindeki son durumunu paylaştı ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

    Avcıoğlu: Tarladan bu şehrin kalbine inmek çok zor

    Çiftçi bir ailenin kızı olmasına rağmen son 8 yıla kadar tarımsal üretimle hiç ilgilenmeyen Funda Avcıoğlu, kendisini bölgemizin en tanınmış Enginar üreticisine dönüştüren serüveni Hürhaber’e anlattı.

    Volkan Yılmaz: Silivri’de herkes eşitlendi

    1.5 yılda deprem ve salgın tehdidinin gölgesinde yaptığı çalışmaları anlatan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Baron” göndermesindeki kastına ise şöyle açıklık getirdi: “Belediyelerin etrafında kendi ayrıcalıklarını oluşturan, siyasi ya da ekonomik gücüne bağlı bir ayrıcalık hisseden insanlar şu an Silivri’de yaşayan sıradan vatandaşların seviyesine geldi. Silivri’de herkes eşit olmaya devam edecek. Silivri dezavantajlı grupların belediyesi, ben de belediye başkanları olmayı sürdüreceğim.”

    Kocabaş: Kötüyü atlattık diye düşünüyorum

    Silivri Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Kocabaş salgın döneminde yaşadıklarını ve sürece dair görüşlerini Hürhaber’e anlattı.

    Özer: Kimse güneşin Batı’dan doğduğunu söyleyemez

    450 bin dekar tarım arazisine sahip olarak Silivri’nin en önemli geçim kaynağının tarım olduğunu ileri süren Doğay Özer, bu alandaki üretim teşviklerinin ne kadar değerli olduğunu anlattı. Tarımda üretim kadar planlamanın önemi ve Silivri’de üretimin artarak devam etmesi için İstanbul pazarında Silivri tarım ürünlerinin çoğalmasının önemine işaret etti.

    Mertöz: Dijitalleşme, bundan sonra en önemli konu

    Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, Dünya Gazetesi dijital platformunda Ceyhun Kuburlu’nun konuğu oldu ve salgının etkisindeki ekonomik gelişmeler ile şirket olarak üretimde yaşadıklarını değerlendirdi. “Yeni dünyada en önemli konu: dijitalleşme” diyen Mertöz, “Teknolojiyi kullanarak ne yapabiliriz, insanlara teknoloji ile nasıl ulaşabiliriz? Hep bunu koşuyoruz. Burada en önemli kriter Türkiye ve çevre ülkelerin bu treni yakalayıp yakalayamayacağı sorusu. Eğer bizler bu sistemi yakalarsak Türkiye buradan başarıyla çıkar” şeklinde konuştu.

    Karataş, Küpe FM’de ADD’yi anlattı

    Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı Av. Nilgün Karataş, Küpe FM’de yayınlanan 17 Temmuz 2020 tarihli Sabah Haberleri programına konuk oldu.

    “Güvenlik sistemini başınıza bir iş gelmeden yaptırın”

    İş Dünyası Programına konuk olan Kare Elektronik Genel Müdürü Murat Gümüşkaya, “Profesyonel bir güvenlik firması tarafından projelendirilen güvenlik sistemleri maliyetli değil. Başınıza bir iş gelmeden güvenlik sistemi yaptırmanızı tavsiye ediyorum.” dedi.