Volkan Yılmaz: Mazeret yok 2022’de ciddi projeleri hayata geçireceğiz

Volkan Yılmaz: Mazeret yok 2022’de ciddi projeleri hayata geçireceğiz

17.12.2021 15:17:06

2022 yılını atılım ve yatırım yılı olarak ilan eden Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi'nin önümüzdeki dönem projeksiyonunu ortaya koydu.

2022 yatırımları, İBB ile ilişkiler, yeniden adaylık ile siyasete bakış açısına dair sorularımıza içtenlikle yanıt veren Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri için çalışırken hiç yorulmuyorum” dedi.

“MAZERET ÜRETMEYEN SİYASETÇİYİM”

Sevginar SALİ: Çok uzun zamandır Silivri olarak bir Kültür Merkezi hayalimiz var. Bu dönem gerçekleştiğini görmek nasip olacak mı?

Volkan YILMAZ: 2020 ile 2021 yılını ‘ayağa kalkma', ‘yürüme' yılı olarak programlamıştık. 2023'ü de her alanda sahada hissedildiğimiz atılım ve büyük projelerin hayata geçirildiği dönem olarak. Artı yönde sapmalarla daha iyiye doğru gidiyoruz.

Mazeret üretmeyen siyasetçiyim. Beni en ağır şartlarda bile oflarken duymayacaksınız. Zannedersem de duymadınız. 2022 yılının Atılım Yılı olduğu doğru. 120 Milyon'a yakın yatırım bütçesine para ayırdık. Bu arada Silivri Belediyesinin 2022 yılı bütçesi 445 Milyon TL.

“YÜZDE 110 GELİR BÜTÇESİNİ GERÇEKLEŞTİRME ORANIYLA BELEDİYEMİZ BİR İLKE DAHA İMZA ATMIŞ OLDU”

Bir parantez açarsak Silivri Belediyesi 2019 yılını denk bütçe, 2020 yılında yüzde 11 küsur artı bütçe, bu yıl da yine Silivri'de bir ilki yaşatarak, civar belediyelerimizde yüzde 70 bütçenin başarı sayıldığı bir dönemde, gerçekleşme oranımız yüzde 105'lerde. Silivri Belediyesi bütçesine koyduğu geliri yüzde yüzünü gerçekleştirdi ve üzerine çıktı. Bu yılsonu itibariyle bu yüzde 10'u bulur. Yüzde 110 gelir bütçesini gerçekleştirme oranıyla Belediyemiz bir ilke daha imza atmış oldu.

“MAZERET YOK 2022 YILINDA ÇOK CİDDİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Yatırım ve atılım bütçesiyle ilgili şunu ifade edeyim; baktığınız zaman Türkiye'nin gerçekleri var; demir fiyatları, beton fiyatları, müteahhitlerin şuan ihaleye girmeme durumları, gerçekleşen ihalelerin teklifsiz geçmesi v.s. Tabi bu 120 Milyon yatırım bütçesi de neredeyse yarı yarıya eridi gibi. Bu bize yine mazeret oluşturmayacak. 2022 yılında çok ciddi projeleri hayata geçireceğiz.

“VATANDAŞA HİZMET ETMEMİN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİL HİÇBİR ŞEY”

Silivri'nin şimdiye kadar Gençlik ve Kültür Merkezi hayalinin gerçekleşememesi ortada… Eski 50. Yıl Sağlık Ocağı'nın içinde bulunduğu 1999 yılında Selami Değirmenci'nin başkanlık döneminde yapılan bir ek hizmet binamız vardı. O alanda bir gençlik merkezini planlamıştık. Sağlık Ocağının tahliyesi çok uzun sürdü. Esasında biz Gençlik Merkezimizin temelini bir yıl önce atacak şu anda da bitirecektik ve iddia ediyorum 25 Milyon daha ucuza bu işi yapmış olacaktık!. Ne hikmetse oradaki hekim arkadaşlarımızın defansı, işi başka yerlere taşımaları, pankartlar asmaları, vatandaşı dilekçelerle belediyeyi karşı karşıya getirme çabaları v.s. Bunların hepsinin üstünü çiziyorum. Kızgınlığım oldu mu oldu, ama vatandaşa hizmet etmemin önünde engel değil hiçbir şey.

“22 ARALIK'TA GENÇLİK MERKEZİMİZİN İHALESİ VAR”

Kısa bir sürede belediye olarak trampa usulü ile bir yer satın alarak yakındaki bir yere, sağlık ocağını üç ay gibi kısa süre içinde bitirerek sağlık merkezinin taşınmasını sağladık. Eski binanın yıkımını bitirdik. Yanılmıyorsam 22 Aralık'ta Gençlik Merkezimizin ihalesi var. İhalenin sonucuna göre bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.

“GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİNİ BİR YERE SIKIŞTIRIP KÜÇÜK BİR ALANDA BU İŞİ YAPMAK İSTEMİYORUZ”

Gençlik ve Kültür Merkezini bir yere sıkıştırıp küçük bir alanda bu işi yapmak istemiyoruz. Bahsettiğimiz yer tamamen Gençlik Merkezi olacak. Gençler için eğitim odaları, müzik odaları, özgür bir ortamda oturabilecekleri, çay kahve içebilecekleri bir yer olacak. 2+1 evde oturan 4 çocuklu bir aileyi ve üniversiteye hazırlanan bir genci düşünün. O evin içerisinde ders çalışabilme imkanları yok. Biz özgürce ve rahatça konforlu ders çalışma, etüt merkezi, ödev veya tez, üniversiteye hazırlanabilecek bir alanı inşa etmek istiyoruz. Yeri itibariyle Silivri'ye yakışan estetik, şık bir Gençlik Merkezi yapacağımıza inanıyorum. Daha önce alıştığınız, yalnız çizili kalan avam bir proje olmayacak.

“DEVLET TİYATROLARI AYARINDA KÜLTÜR MERKEZİ”

Kültür Merkezi sürpriz olsun. 500 kişilik bir oturma düzeni olan. Devlet tiyatroların da oyunlarının sahnelenecek kulisi olan bir alan kazandırmak istiyoruz Silivri'ye. Seçimden önce bunu söylemiştim zaten. Büyükşehir'den tiyatro istedik.

BİLİM VE SANAT MERKEZİ PROJESİ

Gençlik Merkezimizin hemen karşısında 3 bin 800 m2 bir otopark alanı var. Şahıs mülküydü. Silivri Belediyesi olarak bu dönemde onu satın aldık. Hemen onun yanında yaklaşık 3 bin m2 bir Et Balık Kurumuna ait lunaparkın kurulduğu yer var. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 2022 yılının ilk yarısında orada yaklaşık 10 bin m2 denize sıfır bir alanı Belediyemiz bünyesine katmış olacağız. Bu çok kıymetli bir katkı. Oraya çocuklarımız için parkın içerisinde Bilim ve Sanat Merkezi kurma projemiz var.

3 BİN M2 KAPALI SPOR SALONU MÜJDESİ

Hazırlığını yaptığımız bir diğer projeyi de ilk kez burada açıklamış olayım. İnşa etmeyi düşündüğümüz bir kapalı spor salonu var, 3 bin m2 olacak. Halterden folklora, masa tenisinden okçuluğa kadar bireysel sporların yapılabileceği salonları barındıran bir kat, onun üzerinde de 2-2 bin 500 oturma kapasiteli bir spor salonu düşünüyoruz.

“12 AY SPOR HEDEFLİYORUZ”

Yüzme kompleksini yaptığımızda belediyenin tüm spor okulları yararlanacak. 12 ay spor hedefliyoruz. Tüm spor aktivitelerin yapılabileceği Naim Süleymanoğlu Spor Tesislerinin içerisinde vücut bulmasını istiyoruz.

ÇOCUK VE ŞEHİR KÜTÜPHANESİ, MÜZE PROJELERİ

Çocuk ve şehir kütüphanesini de bu yıl içerisinde projelendirip hayata geçirmek istiyoruz.

Hükümet Konağı ile beraber boşalacak Kaymakamlık binamız var. Bir Kent Müzesi, fotoğraf sergisi, kütüphane bu tarz bir şey olabilir.

“BENİM ÜZERİMDE İKİ ELBİSE VAR”

Sevginar SALİ: İBB'de meclisteki çıkışlarınız eleştiriliyor. Oradaki Volkan Yılmaz ile buradaki Volkan Yılmaz'ı nasıl algılamamız gerekiyor?

Volkan YILMAZ: Sorunuza soru ile cevap vermek istiyorum. Siz tecrübeli bir gazetecisiniz. Silivri Belediyesindeki Volkan Yılmaz'a bir şapka ve bir elbise verildi, İBB'de MHP Grup Başkanvekili olarak üzerimde başka bir elbise var. MHP Grup Başkanvekili Volkan Yılmaz'ın İBB'deki çıkışlarını siz haklı veya haksız, yerli veya yersiz, nasıl görüyorsunuz?

Benim üzerimde iki elbise var. Birincisi Silivri Belediye Başkanlığı, ikincisi İBB MHP Grup Başkanvekilliği. Dolayısıyla Silivri'de belediye başkanı olarak iktidar durumunda, İBB'de ise MHP Grup Başkanvekili olarak muhalefet durumundayım.

Bir muhalefet temsilcisinin görevlerini; İktidarı uyarmak, iktidarın politikalarına olumlu yönde etki edebilmek, yaptığı yanlışları eleştirmek, yapamadıklarını söyleyip gerektiğinde de halka şikâyet etmek şeklinde özetleyebiliriz. 

İBB Başkanına,

‘-Gümüşyaka ve Değirmenköy'de kreş yapacaktınız 1.5 yıl oldu bekliyoruz.

-Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi yapacaktınız, tahsisi iptal ettiniz.

-Beylikdüzü-Silivri metrobüsü ne oldu? Neden yapamıyorsunuz?

-İSTAÇ Katı Atık Depolama Tesisi ve hafriyat döküm sahaları Silivri'yi olumsuz etkiliyor. Silivri'nin köylerine hizmette pozitif ayrımcılık yapmalısınız. Ama hâlihazırda bir pozitif hizmet ayrımcılığı göremedik.

-İstanbul'un çeperlerindeki yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlarımızı görmezden gelmeyin.

-Çiftçiyi, hayvancıyı destekleyin.

-Köylerde marulu, ineği sulayan su ile Nişantaşı'nda, Beşiktaş'ta, yüzme havuzunu dolduran su aynı fiyatta olamaz, köylere indirimli su vermelisiniz.

-Dar gelirli İstanbullu hemşerilerimiz için Marmara Denizine kıyısı olan ilçelerimizde, halk plajları ve ormanı olan ilçelerimizde piknik alanları yapmalısınız.

-Kentsel dönüşüme bir an önce başlamalısınız. Yılda 20 bin konut ne oldu?'

diye sorarak 5 yılda 100.000 konut vaadini hatırlattığımızda, eleştiri ve tavsiyelerde bulunduğumuzda, Silivri'de yaptıklarımızı İBB'de yıkmış mı oluyoruz? 

Bilakis İBB yönetimine, İstanbullu hemşerilerimize vaat ettiklerini hatırlatıyor, yapılması gerekenleri de talep ederek yapıcı muhalefet anlayışımızı sürdürüyoruz.

“BİLDİĞİM VE İNANDIĞIM DOĞRULARI, HER PLATFORMDADİLE GETİRME GÖREVİMİ YERİNE GETİRİYORUM”

Bildiğim ve inandığım doğruları, MHP Grup Başkanvekili olarak her platformda üslubuma son derece dikkat ederek, kimseyi kırmadan incitmeden, siyasi partilerin genel başkanlarının isimlerini dahi zikretmeden, yalnızca görev ve sorumluluğumdan hareketle, İstanbul'un sorunlarını dert edinip dile getirme görevimi yerine getiriyorum.

Esasında yaptığım çıkılar İBB'nin ve Belediye Başkanının hayrına. Bulunduğum hatırlatmaların çoğunda Silivri özelinde örneklediğimde “Silivri, Silivri bıktık Silivri'den, başka konu yok mu?”, “İBB'nin gündemi Silivri” diyen arkadaşlar Silivri demediğim zaman benim üzerime geliyorlar. Silivri'deki arıtma tesisi, yapılmayan metrobüsü, spor sahalarını, kapalı spor salonunu, yapılması gereken kreşleri, engelli koordinasyon merkezini hatırlatıyorum… Bu çıkışlar yerinde mi, yoksa yersiz polemik dolu çıkışlar mı?

“POLEMİK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMIYORUM”

Polemik üzerinden siyaset yapmıyorum. CHP'ye gönül vermiş ve Ekrem Bey'i aklının çok farklı yerine koymuş vatandaşlarımız var hepsine saygı duyuyorum. Yön vermeyi düşündüğüm veya verdiğim konular, mesela çeperdeki ilçelerden, tarımdan bahsediyorum, İBB'nin tiyatroları köylere taşıması gerektiğini söylüyorum. Katı Atık Depolama Merkezi'nden Silivri'nin kötü etkilendiğinden bahsediyorum. İSTAÇ'ın bu köylere pozitif ayrımcılık yapması gerektiğini savunuyorum. Beylikdüzü-Silivri arasındaki metrobüsün bir an önce yapılması gerektiğini söylüyorum. Gümüşyaka'daki evsel atıkların denize hiçbir arıtmadan geçirilmeden bırakılmaması gerektiğini söylüyorum.

Bunlar birilerin hoşuna gitmeyebilir ama ben bu çıkışları yapmaya devam edeceğim.

“OLMAZSA OLMAM TARZINDA MAKAM HIRSLARIM YOK”

Sevginar SALİ: Milletvekili veya farklı ilçeden belediye başkanlığı adaylığınızla ilgili söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Volkan YILMAZ: Önce ülkem, sonra partim sonra da kendim anlayışıyla siyaset yapmaya çalışıyorum. Diyarlar ki; “Volkan Yılmaz 2023 yılında milletvekili olacak”. Benim yalnızca bir mevki, makamı işgal etme veya ‘orası olması lazım, olmazsa ben yok olurum' gibi hırslarım yok.

24 Haziran seçimlerinde isteseydim Genel Başkanımın takdir ettiği İzmir'den milletvekili olurdum. Siyasi anlayışım gereği etik ve doğru bulmadım. İzmir'deki teşkilatta görev yapan arkadaşlara haksızlık olarak gördüğüm için İstanbul 3. Bölgedeki hangi sıra olursa olsun onu yeğledim.  İstanbul 3. Bölgeden 6. sıradan milletvekili adayı oldum.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK SİLİVRİ'YE HİZMET ETME ARZUSUNU TAŞIYORUM”

Silivri Belediye Başkanı olarak çok mutluyum. Silivri'ye yapacağım çok şey olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki dönem de Silivri Belediye Başkanı olarak Silivri'ye hizmet etme arzusunu taşıyorum.

Bir başka ilçeden belediye başkanı olacak veya şu olacak bu olacak söylemleri esasında hoşuma da gidiyor. Bunları söyleyenler daha çok muhalefet partisi mensupları. Şöyle hoşuma gidiyor; Volkan Yılmaz'ın artık Silivri'de bir dönem daha kalmasında seçimi kazanabilecekleri hiç şans kalmamış olacak ki, benden kurtulmanın yolunu bu olduğuna inanıyorlar.

“BİR DÖNEM DAHA SİLİVRİ'YE HİZMET ETMEMİN GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Silivri'ye hizmet etmeye devam edeceğim. Önümüzdeki seçimde de Silivri'de Belediye Başkanı Adayı olma arzusunu taşıyorum. Bir dönem daha Silivri'ye hizmet etmemin gerektiğini düşünüyorum. Yapacağımız çok şey, İstanbul ve Türkiye'yi buluşturacağımız çok proje var.

“İTTİFAK BELEDİYE BAŞKANLIĞININ HİÇ ZOR TARAFI YOK”

Sevginar SALİ: İttifak sürecini ve yerel yönetim tecrübesini bu dönem edindik. İttifak belediye başkanı olarak görev yapmak zor mu?

Volkan YILMAZ: Yok, hiç zor tarafı yok. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarıyla çok da keyifli gidiyor. Sıkıntı yaşamıyoruz. Sizin algıladığınız ve benim algıladığım sıkıntı farklı olabilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin birlikteliği Silivri'de de hayat buldu, aynı şekilde devam ediyor.

“PAYLAŞIMLARIMIZIN İLGİ GÖRMESİ VATANDAŞA DOKUNDUĞUMUZU ORTAYA KOYUYOR”

Sevginar SALİ: Sosyal medyada çok aktifsiniz. Bu mecraya nasıl bakıyorsunuz?

Volkan Yılmaz: Sosyal medya enteresan bir mecra haline geldi. Meksika'dan bir takipçiniz size yorum yazabiliyor. Sosyal medya ekibimdeki arkadaşlarım tamamen amatör. Amatör ruhla çalışıyoruz. Sponsorlu tek bir paylaşımımız yok. Bu işe ekstra para harcayan belediyeler var. İstanbul'daki 39 belediye içerisinde Silivri Belediye Başkanı olarak hep ilk 3'ün içerisinde olduk. Paylaşımlarımızın ilgi görmesi, ekibimin ve benim yaptığım çalışmaların hem doğal, hem vatandaşa dokunduğunu ortaya koyuyor. Her geçen gün hem etkileşim oranımız hem takipçi sayımız ciddi şekilde artıyor. Gün içerisinde çok bakamıyorum, akşam eve gidince hanımdan fırça yememek ve çocuklarla ilgilenmek için de fazla zaman ayıramıyorum. Ancak çocuklar yattıktan sonra bir miktar bakıyorum. Vermemem gereken bir cevap olabiliyor, kendimi tutamıyorum.

“GÖRDÜĞÜM İLGİ HALKIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAMDAN KAYNAKLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Sevginar SALİ: Göreviniz kadar kimliğiniz de ilgi görüyor bununla ilgili düşünceniz ne? Bu ilgi hoşunuza gidiyor mu?

Volkan YILMAZ: Kamuya hizmet eden bir belediye başkanının tabi ki hoşuna gider. İlgi görmem, bu denli sahiplenilmek, daha önce de söylediğim gibi;‘baronların, çıkar çevrelerin ve grupların değil, halkın belediye başkanı' olmamdan kaynaklı diye düşünüyorum. Söylediklerimizin hepsinin altı hizmetlerimizle doluyor. Tarım politikamızla, köyün en ücra köşelerine yaptığımız kütüphane, tiyatro salonlarıyla, hiç gidilmeyen yerlere defaten gidilerek doluyor. Hiç kimsesi olmayan bir nineyi köyün en ücra köşesinde bularak doluyor.

 

“ÇALIŞIRKEN HİÇ YORULMUYORUM”

Sevginar SALİ: Eskiden belediye başkanının yaptıklarıyla belli bir kesim ilgilenirdi, yaptığınız dokunuşlar sayesinde birçok kesim takipte… Siz de bu takibi yeni projeler, temel atmalar, açılışlar ile sürekli destekliyorsunuz…

Volkan YILMAZ: Bunun için çalışıyorum, yeni bir şeyi kamuoyu veya gençler ile çocuklar için paylaşacağım zaman heyecanlanıyorum. Bu heyecan proje başlayana kadar sürüyor. Bir projenin üstüne başka bir proje gelmeli. Bu işler beni motive ediyor. Hiç yorulmadan çalışıyorum. Geçen gün eşim, “İnsan bir gün yorgunum demez mi? Niye hiç demiyorsun?” diye sordu. Hiç yorulmuyorum ki. Yorulmama nedenim de buradan şarj olmam. Projeyi açıklamaktan ziyade onunla vatandaşa dokunduğum için şarj oluyorum.

“BİZİM SÖZÜMÜZ DEVLET SÖZÜ”

Bizim sözümüz devlet sözü. Bir projeyi açıkladığımız zaman yaparız. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılına doğru 23 projemiz vardı. Projelerimizin tamamına yakını, belki de tamamı gerçekleştirilecek. Bu da bir ilk olacak.

 

KISA KISA

Sevginar SALİ: CHP İlçe Başkanına ne sormak isterdiniz?

Volkan YILMAZ: Zaman zaman karşılaştığımızda “Nasılsınız?” diye soruyorum.

 

Sevginar SALİ: AK Parti İlçe Başkanına ne için teşekkür edersiniz?

Volkan YILMAZ: Silivri'ye hizmetlerimizde verdikleri destekler için her zaman teşekkür ediyorum.

 

Sevginar SALİ: İYİ Partiye karşı objektif olabiliyor musunuz?

Volkan YILMAZ: Anayasamızın değiştirilmez maddelerine bağlı ve saygılı, varlığını Türk Devleti ve milletinin varlığına adamış her siyaset kurumu ve siyasetçiye saygılı ve objektif bakar ve düşünürüm.

 

Sevginar SALİ: Bir kereye mahsus yasa çıkarma yetkiniz olsa ne için kullanırdınız?

Volkan YILMAZ: Çocuklara, kadınlara, dezavantajlı bireylere tasallutla zulüm edenler ile milletin ve bir başkasının haklarını gasp edenlere en ağır cezaların verilmesi ve mal varlıklarına el konulmasının sağlanması yönünde kullanırdım.

 

Volkan YILMAZ: En büyük siteminiz?

Volkan YILMAZ: Küçücük çıkarlar ve siyasi mülahazalar ile haklıya haklı, doğruya doğru diyemeyenleredir.

 

Sevginar SALİ: En büyük teşekkürünüz kime?

Volkan YILMAZ: Yeterince zaman ayıramadığım için çocuklarıma bir yerde babalık da yapan eşime, ayrıca gönülden gelerek Silivri'mizde birçok sosyal projenin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan muhterem ve değerli hayırsever insanlarımıza.

 

Sevginar SALİ: Yeni yıl mesajınız nedir?

Volkan YILMAZ: Atılım ve yatırım yılı olarak planladığımız 2022 yılında Silivri'ye hizmetlerimizi sunmamızı engelleyecek herhangi bir felaket ile karşılaşmamayı dilerken, 2022 yılının bütün hemşerilerimiz için sağlık ve sıhhatle bir arada, kardeşçe huzurun hakim olduğu bir şehirde yaşamanın gururu ile mutluluğunu hissedecekleri bir yıl olmasını temenni ediyorum.

 

 

 

YORUM YAP