Ferhan Tezcan

Galatasaray'da tekme-tokat

1905 yılıydı. Galatasaray Lisesi Türkiye'ye ilim-irfan yayan çok önemli bir okuldu. Futbol İskoçya'da 1800'lü yıllarda başlamış ve kısa sürede bütün dünyaya yayılmıştı. Buna Türkiye'de katılmıştı. Osmanlı dönemiydi. Galatasaray Lisesi'nin önemli isimlerinden Ali Sami Yen Galatasaray'ı kuran isimdi. Ama babası Şemsettin Sami'de ünlü edebiyatçılarımızdan biriydi. Ali Sami Yen Galatasaray'ı kurarken yanında Abidin Daver, Refik Cevdet Kalpakçıoğlu, Reşat Şirvani, Celal İbrahim, Bekir  Sıtkı Bircan, Emin Bülent Serdaroğlu, Asım Tevfik Sonumut gibi önemli isimler vardı.

Galatasaray 1. Dünya savaşında Sarıkamış'da şehit olan yüzlerce gencinde okuduğu bir kurumdu. Sonra bu okul ülkemize çok değerli insanlar yetiştirdi. Dünyanın dört bir yanına dağılmış Türk diplomatların okuduğu yer Galatasaray Lisesi idi. Futbol takımı da bu ortamdan sebeplenirdi. Aristokrat ve sofistike bir kitle de başta 1970'lı yılların başkanlarından Selahattin Beyazıt gibi kulübe başkan olurdu.

2021 yılının Haziran ayında Galatasaray kulübünde başkanlık yarışı (5 aday) yapıldı. Başkanlığa bizim St.Georg'lu ve Denver Üniversiteli kardeşimiz Burak Elmas seçildi.

Burak Elmas Faruk Süren gibi Galatasaray'da ‘efsane' hüviyeti taşıyan başkanlardan biriydi. Ama geçtiğimiz Salı günü Galatasaray'ın Nef  Stadı koridorlarında büyük bir olay yaşandı. Başkan Elmas Sportif AŞ'nin başına Hande Ocak Başev'i getirmişti. Yönetimde bu isim için kavga çıktı. Başkan toplantıyı yönetimden ‘oylama yapalım' teklifi gelince terk etti. Zaten olayda öyle başladı. Başkan vekili Koksal Ünlü ile Galatasaray'a Fenerbahçe'den geldiği söylenen Ahmet Han adeta tekme-tokat birbirlerine girdiler. Yöneticiler kavgayı ayıramayınca özel güvenlik çağrıldı. Ardından da Dr. Rezan Epözdemir'den sonra Köksal Ünlü'de istifayı basıp ayrıldı. Sorun Sportif AŞ. çünkü para orada. Paranın olduğu yer her zaman kavgaya açıktır. Hande Ocak Başev ile başlayan kavganın daha çok süreceği ve kulübü ‘karanlık' günlerin beklediğini söyleyerek noktalayalım. 

DEMİREL MEYDANA ÇIKIYOR

Ata sporumuz güreşten gelen bir söz vardır. ''Er meydanına çıkılır'' diye. Volkan Demirel yıllarca Fenerbahçe'nin ve Türk milli takımının kalesini başarıyla korudu. Başka hiçbir takımın formasını giymedi. Büyük bir ''sadakat'' örneği verdi. Ama yorumculuk yaparken Fenerbahçe'yi korumadığı için dışlandı. Ama başkan Süleyman Hurma ve Karagümrük grubu Volkan Demirel'e bir şans vermeyi denedi ve anlaşma  sağladı. İtalyan hoca Farıolı Alanya'da yetişmiş ve Karagümrük'te kendini göstermişti. Ancak son haftalardaki başarısızlığı sanki bir şeylerden kaçmak içindi. Çünkü benliğini yansıtmıyordu. Nitekim şimdi İtalya'da. Volkan Demirel'i futbolcu olarak unutmadık. Hele hele 2008'de Avrupa Uluslar kupasındaki Çek Cumhuriyeti maçını hiç unutmadık. Ona yeni hayatında ve yeni kulübünde başarılar diliyoruz.

FIFA'NIN TAZESİ: ZORBAY KÜÇÜK 

1992 doğumlu bir hakem Zorbay Küçük. Türkiye'nin Süper Lig yöneten en genç hakemlerinden biri. Üstelik Malatyaspor'da yıllarca birinci ligde top koşturan Feyzullah Küçük'ün oğlu. Zorbay Küçük Süper ligde kendisine verilen şansı iyi kullandı ve FIFA hakemi oldu. Türk futbolunun artık yeni Cüneyt Çakır'lara ihtiyacı var. Yeni 'gördüğünü çalan' hakemlere ihtiyacı var. Yani var oğlu var. Futbol Federasyonu'nun yeni danışmanı İngiliz David Ellera 'in de hakemler üzerinde etkisi büyük olacaktır. Zorbay Küçük kardeşimize 'büyük' maçlar temennisiyle.

Hoşça kalın...

YORUM YAP