Berrak Yörük

Psikoloji Bölümü okumayı düşünenlere...

2013 Girne Amerikan Üniversitesi İngilizce Psikoloji, 2017 İstanbul Gelişim Üniversitesi Klinik Psikoloji mezunuyum. Hem Türkiye de hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde 8 senedir deneyimlediğim meslek hayatımla ilgili görüşlerimi psikoloji okumak isteyen siz değerli öğrenciler ile paylaşmak istedim.
Kimine göre meslek çok revaçta olduğu için iş olanağı dar kimine göre de tam tersi. Konuyla ilgili benim düşüncem asıl önemli olan bu çok değerli ve geniş alanda gerçekten hangi alanda uzmanlaşacağınıza karar vermeniz ve bu kararı verdikten sonra seçtiğiniz psikoloji alanında kendinizi donatmanız. Sonrasında da mesleğinizi icra edeceğiniz iş olanakları kesinlikle sizin olacaktır.
KENDİNİZE SORMANIZ
GEREKEN 5 SORU
*Kendinizin seçimi mi yoksa ailenizin isteği mi psikoloji bölümü?
*Neden psikolog olmak istiyorum?
*Psikolojinin alt dallarını biliyor muyum?
*Yüksek lisans eğitiminin bu bölüm için çok önemli olduğunu biliyor muyum?
*İyi ve sabırlı bir dinleyici miyim?

ÜNİVERSİTE SEÇİMİ ÖNEMLİ Mİ?
Üniversite seçimi bu meslek içinde oldukça değerli. Üniversitedeki psikoloji bölümünde yer alan kadro çok önemli. Tercih yapmadan önce bu detaya dikkat etmenizde fayda var. Ben lisans eğitimimi aldığım Girne Amerikan Üniversitesi ve ilk Klinik Psikoloji Yüksek Lisans öğrencilerinden biri olduğum İstanbul Gelişim Üniversitesinden her zaman her ortamda memnuniyetimi ve eğitim aldığım tüm değerli akademisyenlerden yana olan minnettarlığımı dile getirmişimdir. Sizlerinde yaptığınız seçimleri mesleki hayatınıza başladığınızda benim gibi memnuniyetle ve minnetle bahsetmeniz dileğimdir.
10 MAYIS DÜNYA PSİKOLOGLAR GÜNÜ
Her 10 mayısta meslek yasamızın olmayışına isyan ederken bir yandan da durmaksızın mesleğe ne katarım ne yapmalıyım düşünceleridir asıl bizi psikolog yapan.
Mesleğe bakıldığı zaman oldukça popülaritesi yüksek ve her toplumda ihtiyaç olarak hissedilmesinin yanında ülkemizde bu tarihin tanınması konusunda ilerleyişi umarım hızla artacaktır.
Kişilerin ruhlarına dokunan biz profesyonellerin arasına katılacak sevgili psikoloji öğrencileri geleceğin psikologları umuyorum ki şartlar sizlerin mezuniyetleri gelmeden meslek yasası anlamında değişmiş olur.
Psikoloji okumayı düşünen değerli öğrenciler ve değerli psikoloji öğrencileri,
Unutmayınız ki iyi bir psikolog olmak için uzmanlık alanınızı en başından düşünerek hangi alana daha yakın hissettiğinizi keşfetmek oldukça önemlidir. Etiğe göre çalışıp empati kurabilen disiplinli ve dürüst çalışabilecek nice psikologların yetişmesini dilerim.

YORUM YAP