Sevginar Sali

Plan kozu…

Planlar teknik bir konudur. Bilmediğim açıkçası çok da kafa yormadığım bir hususta ahkam kesemem. Çok da kompleks, zaman içinde farklılık arz eden bir süreci teşkil ettikleri aşikar.
Süheyl Kırkıcı'nın son mecliste planlar hakkında yaptığı açılımı yeterince anlaşılır olarak nitelendiremem. Yılların teknik adamı ve Silivri'de bu süreci yakından takip eden biri olarak gündeme daha sağlıklı değerlendirme ve çözüm önerisiyle gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmişin hatalarının üstünü örterek, bugünkü iyileştirme çabasını eleştirmekten ziyade yer yer özeleştiri ve önerilerle kamuoyuna vereceği bilginin daha sağlıklı özümseneceğini düşündüm.
Planlama konularıyla Volkan Yılmaz Belediye Başkanı olmadan önce ne kadar ilgilenmiş olabilir diye zorluyorum kendimi 3,5 senede epey yol kat ettiğini, yılların teknik insanı ve bölgeyi bu açıdan karış karış tanıyanı karşısındaki özgüvenin hakkını teslim etmeden geçemeyeceğim.
Ve Kırkıcı'nın dile getirdiği Yılmaz ile yakın temasta başkalarının da katılacağı ‘kızıyorsunuz”, ‘azarlıyorsunuz' sitemi üzerine şöyle başında ‘anlayış halesi' ile dolaşan kaç belediye başkanımız oldu diye zorladım, zorladım kendimi bulamadım : ) Daha fazla zorlamayayım isterseniz çünkü fiziksel şiddet boyutuna varan vakaları hatırlıyorum : )
Ayrıca da Volkan Başkan'a kızmak yarıyor, üslup konusunda kantarın topuzunu kaçırmadığı ölçüde tabi. Pazartesi günkü mecliste Süheyl Bey'in sunumu olmasa Belediye Başkanımız planlar ile ilgili yürüttüğü çalışmaları özetleme şansını nasıl bulacaktı!?
Teknik adam olmaktan uzak, baştan aşağı eylem insanı olarak yaptığı planları Yılmaz'ın savunması hiç fena değildi. Böyle sürece yayılı bir konuda geçmiş defterleri karıştırması da olmazsa olmazdı zaten. Özetle Kırkıcı'nın muhalefet adına karşısında ileri sürdüğü plan kozunu da Yılmaz lehine çevirmesini bildi.

“AHMET ELGİNKAN KÜTÜPHANE VE ETÜT MERKEZİNİ 1 YIL İÇİNDE HİZMETE AÇACAĞIZ”
Ümmehan Elginkan Anaokulunun açılışı sırasında Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen'in verdiği müjde hakkında mecliste açıklamada bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'de 2+1 evde yaşayan 4 çocuklu bir aileyi düşünün. Bırakın her çocuğun bir çalışma masası olmasını bir çalışma sehpası dahi olamıyor. Evlerinde ders çalışabileceği özel alanlar da bulunmuyor. Bunun önüne geçebilmek için Silivri'de kütüphane ve etüt merkezlerinin kazandırılması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ümmehan Elginkan Anaokulumuzun açılışında Gaye Akçen Hanım, Ahmet Elginkan Kütüphane ve Etüt Merkezi müjdesi verdi. İnşallah Engelsiz Yaşam Merkezimizin güneyinde kalan alanda tek katlı ya da maksimum iki katlı bir etüt merkezi ve kütüphaneyi, 1 yıl içerisinde açacağız. Bununla birlikte Silivri Belediyesi olarak köy kütüphanelerimizin yapımını bitirdik. Beldelerimizde de çocuklarımızın faydalanacağı etüt merkezleri ve kütüphanelerimizi hayırseverlerimizin desteğiyle hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Çocuklara hayallerini geliştirmek için alan açmayı kendine dert edinen, bu yönde çözüm ve imkan oluşturan yatırımlarını gündemimizden eksik etmeyen bir yerel yönetime sahip olmamız önemli bir şans.
43 PARK İNŞAASI
Sadece bununla da yetinmeyip 3,5 senede Silivri'de 21 parkı komple yeniden düzenleyen, 22 tane de sıfırdan çok büyük ölçekte parklar yaparak Silivri'mize 43 adet, içerisinde kamelyaların, spor aletlerinin olduğu ve çocuklarımızın rahatça nefes aldığı parkların inşa edilmesi zor bulunan bir fırsat.
Silivri İstanbul'un en bakir bölgelerinden biri olarak, çokça ihmal edilmiş yatırım ve hizmet açlığı ile biz de Volkan Yılmaz'a kabul etsin ki muazzam bir hareket alanı sunduk!
Başkan Bey'in 3,5 seneye sığdırdığı hizmetleri yazmaya yeltenmiyorum, faaliyet raporlarında o bile kalkışmıyor artık, sığacak bir durum yok çünkü ortada.

CEYLAN MAZBATASINI ALIYOR
İYİ Parti İlçe Başkanlığı yarışını kazanan Gökhan Ceylan yarın saat 11.00'da Silivri Adliyesi İlçe Seçim Kurulundan Mazbatamızı teslim alacağını duyurdu. Böylece İYİ Parti'de Gökhan Ceylan ve ekibinin dönemi resmen başlamış olacak. Hayırlı olsun.

YORUM YAP