XXXXX

Öztek Savaşları/ Karakaş Hesapları


Dün Değirmenci rüzgarı esti, bugün AKP'nin cevabı geldi.
Değirmenci, açıklamalarını belgeleriyle öyle bir desteklemiş ki, adeta sıkı sıkıya örülen bir ağa sürdü kamuoyunun önüne. Söylediği her sözün belgeleri, aylar, yıllar öncesinden bugün ifade ettiklerini haklı çıkartan öngörüler vardı.
AKP'nin bu durumda yapacağı tek şey beklentilerini destekleyecek hareket; Değirmenci ile Işıklar'ı bir birine düşürme girişimiydi.
İkinci konu da CHP'nin ilçe başkanına kişisel olarak, ticari bağlantıları üzerinden göndermede bulunmak.
  AKP son kozlarını masaya koyarcasına ileri sürdü.
Sessiz kalamazdı, bu zaten düştüğü ofsayt durumunu daha da pekiştirirdi. Söz söylemeyle kalsa kamuoyuna kendi lehine çevirmek çok zordu. Ama en azından ortalığı bulandırmak, zihinleri karıştırmak mümkündü. AKP, düştüğü haksız durumda atabileceği en akıllı adımı attı. Gelişmeleri beklemeye çekilecek.

İktidar kanadının yapacağı en akıllıca iş ilçe başkanının, belediye başkanına sahip çıktığı ölçüde aynı dik biçimde ve sağlam şekilde yanında olduğunu göstermek. İşte bu birliktelik ve dayanışma AKP'yi bekleyen en ciddi tehdit olur.

Dünün iktidarı, bugünün muhalefetinin elinde geriye tek koz kaldı; Öztekler'in konuşmaması. Onlar da İBB sürecinden beklentileri nedeniyle zor konuşur zaten.

Öztekler konusunun gündemdeki etkisini AKP'nin seçim alt başlığı üzerinden de değerlendirmek gerekir. Metin Karakaş, yine akıllı bir adımla "Silivri'ye ihanet suçlamasını" bizzat yaparken, bunun karşılığında gelen cevabın yanıtını sözcülüğünü yaptığı meclis grubu üzerinden verdi. Aslında yaşadığı şansızlık. Yanlış zaman, yanlış tartışmayla gündemde… Çünkü Karakaş'ın aklında, zihnini ilçe başkanlığı görevini almak kavuruyor. Rakibi Hüseyin Turan'ın il irtibatı daha güçlü olduğu için giderek önünde mesafe alıyor. Karakaş'ın siyasi becerisi daha kuvvetli ama bu Turan'ın önüne geçmesine yeterli gelmiyor.
Dillendirilen üçüncü şık da ikili arasında seçim yapılamaması, anlaşma sağlanamaması üzerine Ender Gezici ile devam kararlılığı.
İl Başkanlığı atayacağı ismi kararlaştırmak için çalışıyor, araştırıyor, soruyor!
Tüm kesimlerin ortak bir aday üzerinde uzlaşması zaten söz konusu değil. Belirlenecek ismin en az tepki alabilecek konumda olması, partinin geleceğine doğru yön vermesi gerekiyor. Yoksa AKP Silivri'de kayıplarını sadece bir yerel seçimle sınırlı tutmayı başaramayacak.

DEVİR BUGÜNE KALDI
Hamoğlu Holding’in Silivri Belediyesi’ne ihtiyaç ve hizmetlerde kaynak olarak kullanılması amacıyla bağışladığı 56 dönüm arazinin, devir işlemleri bugüne kaldı.

TABELA EKSİKLİĞİ
Silivri girişlerinde tabela eksikliğine dikkat çeken vatandaşlar bu alandaki noksanlıkların giderilmesini talep ediyor. Yön ve yol bulmada tabelaların eksikliği ve hatta yokluğu üzerinde durulması gereken önemli bir ihtiyaç.

GÜNÜN SÖZÜ
"Söylediklerinize dikkat edin, Düşüncelere dönüşür…
Düşüncelerinize dikkat edin, Duygularınıza dönüşür…
Duygularınıza dikkat edin, Davranışlarınıza dönüşür…
Davranışlarınıza dikkat edin Alışkanlıklarınıza dönüşür…
Alışkanlıklarınıza dikkat edin, Değerlerinize dönüşür…
Değerlerinize dikkat edin, Karakterinize dönüşür…
Karakterinize dikkat edin, Kaderinize dönüşür…"
Mahatma GANDHİ

YORUM YAP