Adil Sirkecioğlu

Akparti Toparlanıyor


Pazartesi günü basına sızdırılmasına karşın, görevdeki yönetim kurulu üyelerinin habersiz olduğu operasyon sonunda ilçe teşkilatı düştü. Pardon yönetim kurulu üyeleri istifa ettiler! Birçoklarının haklı isyanına katılıyorum. Gurur kırıcı şekilde gerçekleştirilen uygulama; vefasızlıktır, saygısızlıktır tek kelimeyle terbiyesizliktir.
Silivri'de seçimi neden kaybettik diye merak edip, görev süresince Silivri'ye hiç gelmeyen il başkanının emriyle istifa ettirildiler. Görevli kim? Ak Parti adayı, eski belediye başkanı Hüseyin Turan. Kazanan %46 ile kazandım demeye hicap duyarken, %40'la kaybettim diye böbürlenen H. Turan. Ak Parti sayesinde büyük hizmetler yaptık, seçim çantada keklik havasıyla bütün ikaz, ihtar ve yardımlara kulak tıkayıp, sırt dönen H. Turan. Kaybetmesinin suçlusu olarak Ak Parti'yi, seçmeni, diğer partileri, yakınlarını ilan ettikten sonra sıra geldi ilçe teşkilatına. Hâlbuki eş, dost, akraba isimlerinden oluşan delege ve yönetim listesiyle kongreye gidilmesine rağmen yine de gol yedik denilen toplantıda seçilmişlerdi. Hani pürüz olarak görülen isimlerin davet bile edilmediği kongre. Belediye başkanı olarak kongrede belirleyici olmayı en tabi hak olarak gören Turan, kaybeden olarak da aynı hakkı olduğunu düşünebiliyor. Sıkılmadan, kızarmadan, başını öne eğmeden.
Beylikdüzü sorumluluğuna balıklama dalan, Silivri ile ilgili görevlendirmede taklalar atıyor. Böyle bir görevlendirme olduğuna inanmıyorum. Hiçbir aklı başında il başkanı, intikam duygularıyla hareket edecek kaybetmiş eski başkanı görevlendirmez. "Kaybetmen yetmedi, daha çok kaybettirmeye devam edebilirsin" demez. Muhtemeldir ki; başkası görevlendirilirken ısrarlı talep karşısında olur denmiştir. Her yönden yıkılmış bir insanı bir de biz yıkmayalım acımasıyla. Kırarak, dökerek, devirerek yönetmeyi sürdürürken; en büyük darbeyi yiyip enkaz haline gelen birinin kuracağı binadan hayır gelmez. En ufak bir sarsıntıda yerle bir olur.
İstifa ettirilenlerin hiç mi hatası yok? Elbette var. Şimdiye kadar hep "susma, sustukça sıra sana gelecek" sözünün en güzel örneklerini verdiler. Seçildikleri gün topal, yeğenle gelinin emrine girdikleri an 'hadım' oldular. 'Partiye değil, başkana hizmet şereftir' düsturuyla hareket ettiler. Oh olsun diyemiyorum. Gönüllü olmadılar, yaptırıldılar. Görevlerini samimiyet ve partiye bağlılıkla yapmaya çalıştıklarına inanıyorum. Aşağılanacak, alaya alınacak bir muameleyi hak etmediler.
Kazananlar, partiyi ve Silivri'yi en başarılı ilçe yapanlar tek tek küstürülüp uzaklaştırıldı. Son kalıntılar da şimdi kazınmaya başlanacak. Gençlik kollarından bu yana siyasetin içinde olan birisi, siyasetin insanla yapıldığından nasıl haberi olmaz. Kırılan, gücendirilen, kovmaktan beter edilenler yeni parti kursalar iktidar olacak sayıya ulaştılar. %40'la kaybettim diyen, yapılacak seçimde "Ak Parti benim kadar oy alamadı" diye mi öğünecek? Kendinin yalnızlaşması yetmedi, partinin sahipsizliği yüreğine su serpecek. Tabi suçlu yine gölgeler olacak.
İddia ediyorum. Partililerin %95'i benim gibi düşünüyor. Bu yazdıklarımın altına imzasını atmayacak Ak Partili yoktur. Bir adım daha ileri gidip, H. Turan'ın belirleyeceği yüz partilinin önünde bazı konuların konuşulmasını istiyorum. İl başkanı hakem olsun. Yüzlerce kez tekrarlanmasına karşın bir türlü ispatlanamayan, hatta yarısına bile ulaşılamayan %92,9'un mahcubiyeti %5 aşılarak giderilir belki. İl başkanına saygısızlık yapılır; 100 kişi soyadı Turan olanlarla tamamlanırsa pes derim, havlu atarım.
H. Turan ne yazık ki siyaseti bilmiyor. Adam seçmesini, çalıştırmasını hiç bilmiyor. Kaybetmeyi, kaybettirmeyi, suçlamayı çok iyi biliyor. Bundan sonra yapacaklarının, ayak oyunlarının içine sokabileceği partili kalmadı. Muhtemeldir E. Gezici Başkanlığı'nda bir yönetim tekrar oluşturulacak. İçine gelişmelerden bihaber saf insanlar katılacak. Çoğunluk uzak akrabalardan belirlenecek. Yapmayın beyler yapmayın. Koskoca partiyi Silivri'de çökertmeyin. Büyük vebal altına girersiniz. Kendinize kıydınız, Ak Parti'ye kıymayın. İktidar partisine İstanbul'un,  Ankara'nın, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu kadar Silivri'nin de var.
Bu konuda bu güne kadar yazdıklarım kitap olur. Okudular okumamış gibi davrandılar veya anlamadılar. Bu saatten sonra da anlayacaklarını sanmıyorum. Karabulut'un kulakları çınlasın. Nato mermer, nato kafa… Bir insan yedisinde ne ise, yetmişinde de o olurmuş demeyeceğim. Bizimkisi başkanken neyse, kaybettikten sonra da o oldu. Yazılanlardan, söylenenlerden, gelişmelerden ibret almak ders çıkarmak hak getire. Kendi başına gelenleri Ak Parti'de yaşarsa ancak rahatlayacak. İlan ediyorum ve disipline sevkimi talep ediyorum. H. Turan'ın dizayn edeceği Silivri Ak Parti'nin sonu hüsran olacaktır. Söyleyen, yazan suçlu olacakta, gerçekleştiren ve sebep olanlar alkışlanacaksa cezama razıyım. Giyotine başımı sokup, dünya dönüyor demeye devam edeceğim.


Ben ne dersem diyeyim, siz bildiğiniz gibi kalın! 

YORUM YAP