Sevginar Sali

Otopark sorunu tarih mi oldu!?

Farkında mısınız sessiz ve derinden bir kronik sorunumuz daha hal çaresine kavuştu sanki. Yıllardır Silivrili vatandaşlar nezdinde liste başı yerini koruyan ‘otopark sorunu' daha cılız seslerle telaffuz edilir oldu. Salgından ötürü artan araç sayısı (toplu ulaşım yerine imkanı olan herkes ne yapıp edip bireysel otomobillenme yoluna gitti) ve ticaret hacmindeki düşüşün cüzdanlarımızda oluşturduğu hafifliğin etkisinde otopark ücretlerine mesafeli yaklaşımımız da ortadan kalksa sanki hiç yaşanmamış gibi unutacağız bu ezeli sıkıntımızı da…

İSPAK, özel ve de özellikle belediyemiz işletmesindeki otopark kapasitesindeki artış 'otopark sorunu'muzu sona erdirmeye güçlü potansiyeller. Yeter ki bu hizmeti ücreti mukabilinde almaya artık alışalım.

Isınma turları mealinde Silivri Belediyesi vatandaşlarının rahatını, gelir ve kârdan daha çok düşündüğünü ortaya koymak adına da İBB ve özel otopark ücretlerinin yarısına bu hizmeti sunsa ne kaybeder!? Siyaset değil (Çünkü "Oy kazanırsınız" denilen hiç bir şeyi yapmaz : ) ama Ekonometri uzmanlığına güvenerek (Sürümden kazanalım (sıkıntıdan kurtulalım üstüne bir de) : ) Belediye Başkanımıza bu hususta da farkını ortaya koyan bir adım atması beklentisini açıkça iletmiş olalım.

Kendi hakkını koruyamayan başkalarının ki ile ilgili ile ne yapabilir kuşkusunu da burada giderelim; İSPARK'ın Sarı Basın Kartlı gazetecilere tanıdığı hakkı, Silivri Belediyesi nezdinde görmek için ‘kırmızı kart' mı çıkartalım?!

Şehit, gazi ve engelliler için tanınan kolaylığın yanı sıra bizim kini düşünürsünüz yazma sıralamama lütfen takılmayın.

Bana sorsanız Silivri hala boydan boya yürüyebilecek mesafede ama işte hava şartları, insanlık halleri, zamansızlık vs.ler.

YORUM YAP