XXXXX

Orman köyleri tarih oldu

Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı muhalefetin engelleme çalışmalarına rağmen meclisten geçti.
"İstanbul ve Kocaeli il mülki sınırları içerisinde bulunan köylerin tüzel kişiliği kaldırılarak bağlı bulundukları ilçe belediyesine mahalle olarak katılmıştır” şeklindeki madde Silivri'de birçok dengeyi değiştirecek nitelikte. 5216 sayılı yasanın 2004'da yürürlüğe girmesi ile birlikte 2009 yerel seçimlerinin ardından Silivri'nin 7 belde belediyesi – Büyükçavuşlu- Değirmenköy- Çanta- Gümüşyaka- Kavaklı- Ortaköy-Selimpaşa söndürüldü. Bölgeler mahalle olarak ilçe merkezine bağlandı. Celaliye-Kamiloba beldemiz ise Büyükçekmece sınırlarına dahil oldu. Bu süreçte Alipaşa, Gazitepe, Yolçatı, Kadıköy, Küçük Kılıçlı da tüzel kişilikleri sona ererek, Silivri'nin mahallesi konumuna geldiler.
Büyükşehir Belediyesi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının kabul edilmesiyle Silivri'nin 13 orman köyü de tüzel kişiliklerini yitirerek, Silivri'nin mahallesi haline dönüşecek. Tüm varlıkları ilçe belediyesine aktarılacak. İşte Silivri'nin mahallesi olacak 13 köy: B.Kılıçlı, Çeltik, Danamandıra, Sayalar, Beyciler, Çayırdere, Akören, B. Sinekli, Bekirli, Seymen, Küçük Sinekli, Kurfallı ve Fenerköy.

SİLİVRİ BELEDİYESİ'NE OY KULLANACAK
Son yasa ile orman köyü statüsünü yitiren bu bölgeler daha önceden Silivri Belediyesi'ne oy kullanamıyordu. Sadece İl Genel Meclisi, Muhtar ve İBB Başkanı seçebiliyordu. Tasarının yasallaşması ile önümüzdeki ilk yerel seçimde orman köylerindeki seçmenler Muhtar ile İBB'nin yanı sıra, Silivri Belediye Başkan ve Meclisi için de oy kullanacak.

İL ÖZEL İDARESİ LAV EDİLİYOR
Büyükşehir olan ve yeni ilan edilen illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılıyor. Artık il genel meclis üyesi seçilmeyecek.

BİR KATLİAM HABERİ DE BÜYÜK SİNEKLİ'DEN
İstanbul'un birçok köşesinde sokak hayvanlarını zehirleme olayları yaşandı. Herkes çok üzüldü. Hayvanseverler ayağa kalktı yine de bu katliamları yapanlar bulunmadı. Bir katliam haberi de Büyük Sinekli Köyümüzden geldi. Gazetemize 10 Kasım 2012 gecesi Büyük Sinekli Köyü'nde bulunan köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü bilgileri ulaştı. Burada bulunan İzci Evi'ndeki köpeğin de bu şekilde öldürüldüğü ortaya çıkınca izci öğrencilerimiz de çok üzülmüş. "11 Kasım'da ise Sinekli göletinde avcılar yemekte bir araya geldi. Bu tesadüf mü yoksa bir temizlik mi?” sorusu yöneltildi...

IŞIKLAR'DAN HALK TOPLANTISI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantı programına bugün Büyükçavuşlu ile devam edecek. Başkan ve ekibi saat 19.30 itibariyle mahalledeki düğün salonunda vatandaşlar ile bir araya gelecek.

GENÇ MAŞALACI, GENÇ ERDOĞAN'LA BİRLİKTE VE DAHASI
Yüreğinde siyaset ateşini söndürmeyen gençlerden biri Emrah Maşalacı… Genetik miras bir nevi. İş için baba memleketi Rize / Güneysu'da olan Emrah Maşalacı, Başbakan'ın Kiremitköy'de baba ocağında dinlendiği haberini alınca hemen harekete geçmiş. Bilal Erdoğan ile buluşmasını aktarıyorum bugünlük, Başbakanla buluşmasına da sıra gelecek...

YORUM YAP