Yıldırım İkinci

Merhaba mutluluk

Bu haftaki başlığımıza yine bir merhabayla başlamak, konumuzda da mutluluk temasını işlemek istiyorum.

Hemen aklıma daha önce okuduğum Freud'un bir paragrafı geldi. Şöyle diyor: "İnsan bir şeyden haz alabilmek için önce o şeyin yokluğunu, ızdırabını tatmaya muhtaç, açlık gibi, soğuk gibi, yalnızlık gibi ama istenen bir kere ele geçti mi verdiği haz yok oluyor. Yani geçici tatminler mümkün fakat mutlu bir halde sürekli kalmak imkansız."

Önce kendine güvenmeli insan çünkü kimse sihirli bir değnekle dokunmaz hayatına. Hayatında güzel şeylerin olmasını istiyorsan önce kendi elini koymalısın seni mutlu edebilecek şeyleri kendin yaratmalısın. Tabi ki bu iş hayatın içinde, sosyal yaşamında da, evlilik hayatında da geçerli ve yol göstericidir.

Belki birçok kez sizi seven insanlardan bu sözleri duymuşsunuzdur.

“Kendine iyi bak”, “görüşürüz”… ne kadar anlamlı bir cümledir; kişiye verdiğin önemi ifade eder. Ben bu cümleleri duyduğumda mutlu oluyorum, sevilmenin anlamını içimde daha çok hissediyorum.

Mevsimlere sıfatlama yaparsak eğer güz aylarındayız… İnsanların az da olsa hüzünleri yaşadığı, mutluluklarına kasvet kapladığı aylardayız. Fakat yine de mutlu olmak, bunu çok istemek sizi rahatsız etmesin. İllaki bunu içinizde bir şekilde yaratın isterim, küçük dokunuşlar bile insanı mutlu etmeye yetebilir diyorum.

Şirin bir sahil kasabasında yaşıyoruz sahilinde balıkçı teknelerimiz, çayını içtiğimiz çay bahçelerimiz, kendi parfüm kokumuz, selam verdiğimiz dostlarımız en çok bizden yana olan hayatımız hepsi bu ögenin bir parçasını oluşturmaktadır.

Kendine saygın varsa mutluluk gölgen olur.

Kelebeğin ömrü kadar olan bir hayatı yaşarken MUTLU olmanın yollarını neden aramayalım, listeye girmese bile bir şarkı gibi hayatı yaşamalıyız diyorum.

Bu aralar tuttuğum bir cümledir (Anı yaşamak) insanoğlu geride bıraktıklarıyla meşgul olmamalı bu motivasyonunun düşmesinede yükselmesinede neden olabilir,bence anı yaşamak o hazı yaşamak mutluluğunuza katkı yapacaktır.

Ne yaşarsan yaşa,hayat senden ne alırsa alsın,yaraların seni acıtsada sen değişme herzaman gülümse hayata günlük acılar,biriken mutlulukları getirir unutma,geçmez dediklerin geçiyor yeterki kalp güzelliğin daim olsun.

Bir parça umut,bir parça hayal bir parça şans ve istek işte bunlar MUTLU olmanıza yeter çok fazlaya gerek yok emin olun ne kadar fazla isterseniz o kadar hayal kırıklığı olur buda sizi rahatsız eder.

Haydi kendine değiştir ve kendini MUTLU et,telafisi olmayan zamanlarına zarar verme diyor, MUTLU OLMAK İÇİMİZDE diyorum.

Sağlıcakla kalın dostlar. 

YORUM YAP