Sevginar Sali

Kurdun ensesi meselesi...

Son bir ay içinde Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, biraz daha geriye gidecek olursak Tarım, Sağlık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı, defaten Genel Başkanı ile bir araya gelen Volkan Yılmaz'ın ısrarla takip ettiği ilçemiz ile alakalı pek çok yatırım mevzusu var. Başlıca konular arasında ilk sırayı bu ara Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinin arka tarafında kapalı spor salonu ve spor lisesi yer alıyor. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” Ata'sözünü özümseyen bir Belediye Başkanımız olduğunu buna uygun olarak şehrimizi yönetip, geleceğe yönelik imar etme gayreti içinde bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Sadece yerel kaynakların değerlendirmesinde taşın suyunu çıkarmıyor, İBB ve daha ziyade Hükümet destekleri hususunda siyasi ustalığını kullanıyor. Hem de öyle sırtını Hükümetten aldığı güce dayayarak değil, kurdun ensesinin niye kalın olduğu gerçeğine uygun olarak; kendi işini kendi görerek.
Başkent deneyimli siyasetçiden belediye başkanı transfer etmiş olmanın avantajlarını da bu dönem öğrendik sanıyorum Ankara'da hangi kapının nasıl çalındığını, hangi koridorun nereye çıktığını bilmek ve erinmeden hizmet yollarını arşınlamanın nimetlerini de dünya gözüyle gördük.
Yaptıkları ile yetinmek yerine daha fazlası için hırslanan ve yorulmak şöyle dursun hayata geçirdikleri ile enerji depolayan bir kent mimarının şanslı aile bireyleri sayılabiliriz.
Yılmaz'ın 4 yılda Silivri'ye kazandırdıkları telaffuz edilirken hep bir devlet üniversitesi hayali süslüyor değerlendirmeleri. Özcan Işıklar döneminde defaten yapılan tahsislerde ilçemiz alt yapısının halen söz konusu yatırımı karşılayacak niteliğe sahip olmadığı ile ilgili haklı tereddütler ifade ediliyordu. Silivri'nin bu dönem kazandığı ivme göz önünde bulundurulduğunda, yapılanları yapılacaklara teminat sayarsak, önümüzdeki dönem bizim yer tahsisi yapmamıza gerek kalmaksızın bu yatırımların ilçemize gelmek için ısrarlı olacağını söyleyebiliriz. Görmek için ise üç beş yıl daha gerek… Her şeyin bir zamanı var.
İnşallah bir an önce dünya ve Türkiye üzerindeki karamsarlık bulutları da açılır ve bu güzel ülkede hep birlikte huzur, mutluluk içindeki yaşama erişiriz.

KREDİ VE KEFALET 5 ŞUBAT, ZİRAAT ODASI 12 ŞUBAT'TA
Silivri Ziraat Odası Genel Kurul kararını 12 Şubat olarak aldığını açıkladı. S.S. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin Olağan Genel Kurul toplantısının birinci birleşimi de 5 Şubat 2023 ikinci birleşim 12 Şubat olarak ilan edilmişti.
Edinilen bilgiye göre herhangi bir çakışma yaşanmayacak çünkü S.S. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 5 Şubat'ta gerekli çoğunluğu sağlayarak, ikinci birleşime gerek kalmamaksınız kongresini tamamlamayı hedefliyor.
Ziraat Odasında 35 delege mevcut Başkan Sabri Özer ile Muharrem Eren arasında bir arar verecek. Kredi Kefalet ise tek aday Sebahattin Öpçin ile seçime gidiyor.

YORUM YAP