XXXXX

Kılavuz İle Karga Meselesi


 Örneğin alt geçit konusunu sadece Konutlar Bölgesi'nde yaşayan insanlar açısından değerlendirdiğiniz sürece, trafik sorunu hakkında bölgesel tepkiler üzerinden çözüm sağlama girişimleri başarısızlığa mahkumdur.
Bir bütünün tamamını göz önünde bulundurmadan, bir kesime yönelik çözüm, sorunun asla tamamını ortadan kaldırmaya yetmez.
O kadar şehir plancısının çözüm ürettiği, plan yaptığı konu hakkında bireysel, bilgisiz itirazlar çözüm oluşturamaz.
Yap-boz’a çevrilen trafik uygulaması ile hiçbir sorunu çözmedikleri gibi sevgili yetkililerimiz daha da berbat hale getirdiler. Bunun için 'trafik sorununu kim çözdü' konusunda alkışları paylaşma kavgası yapmaktan vazgeçin. Trafik uygulaması ile ilgili tam bir beceriksizlik ve sorunların daha da artması yönünde başarısızlık var ortada. Onu da ister sahiplenin ister sahiplenmeyin. Trafik, Silivri'nin en önemli sorunu olmaya devam ediyor.
Trafik uygulaması yapacak merci ve kişiler bellidir. Her şeyi bildiklerini iddia edenler ile ilgili emin olabileceğiniz tek konu hiçbir şeyi bilmedikleridir!

Gelelim şu 'Silivri Belediyesi yapamadı', 'İBB yaptı' ile ilgili alt geçidin çift yöne açılması mevzusuna. İBB ekipleri başladı, Silivri Belediyesi'nin ekipleri çalışmayı sürdürdü. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede muhalefet İBB'de iktidar olan iradeye dolaylı yönden şunu anlatmak istedi anlaşılan; "Benim yetki alanıma girmeyin! AKP, İBB yetkisinde olup ihtiyaç duyduğumuz hizmetin hızlandırması için gücünü kullansın!"
Sonuçta yetki ve sınır tartışmasında çıkan tartışmanın uzlaşması da bu noktada sağlanmış görünüyor.
Alt yapı hazırlığı ve çalışmalarını Silivri Belediyesi yapacak, AKP de İBB'nin yolun çift yönlü trafiğe açılma koşulu olan sinyalizasyonun en kısa sürede yapılmasını sağlayacak.

Metin Karakaş, Özcan Işıklar'ın ataklarını ilçe başkanlığı görevinin getirdiği artı sorumluluk ve sağduyu ile yumuşatarak, göğüslemeyi tercih ederek, takdir kazandı. Işıklar, ise sınırlarının katılığını vurgulayarak, yetki paylaşımına niyeti olmadığını kararlı bir biçimde ortaya koydu.
İşin açıkçası AKP, trafik uygulaması konusunu haksız yere siyasi kazanç malzemesi yaptığından, iktidarın aşırı tepkisine yol açtı.
Üstte de söylediğim gibi Silivri'nin trafik sorunu çözüldü diye bir durum sözde, gerçekte değişen bir şey daha doğrusu daha da kötüye bir gidişat hakim.
Silivri'nin trafik sorununu bu alanda bilgili ve yetkili kişiler çözebilir. Onların yönlendirmesi kişisel ve bölgesel keyfiyetler değil.
Bütün şehri ilgilendiren konularda bir kesimin çıkar ve beklentileri dikkate alınarak yapılan her düzenleme başarısızlığa mahkumdur. Şehir planlamacıların, trafik uzmanlarının yönlendirmesiyle çözülecek sorunlara siyasilerin halka şirin görünmek amacıyla müdahalesinin bariz fiyaskosu yaşadığımız. İstanbul'un en büyük yüz ölçümlü ve en hızlı büyüme vaat eden ilçesi sorunlar ile geleceğine yön veren kararlar konusunda daha ciddi bir tutumu hak ediyor diye düşünüyorum.

Bir avuç alt geçit gözü önünde zafer fotoğrafları çektirme yerine çözüm yarışına girin! Karayolları'nın Silivri'ye attığı alt geçit kazığının acısı  geçmek, bitmek bilmiyor!


CHP'DEN ÖRGÜT TOPLANTISI
CHP Silivri İlçe Örgütü, Salı, bu akşam saat 19.30'da Ünsal Düğün Salonu'nda örgüt toplantısı yapacak. Toplantıya Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın yanı sıra yerel yönetimin seçilmişlerinin geniş katılımı bekleniyor. 

YORUM YAP