XXXXX

Karakaşın Anlattıkları

Dün AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın toplantısı ile ilgili siyaset mi yapacağı yoksa mantıklı gerekçeler ile tarafsızlık içerisinde mi konuyu ele alacağına ilişkin merakı paylaştım. Bugün söyleyebilirim ki Karakaş her ikisini harmanlayarak, gerekeni yapmış.
Karakaş’ın üzerinde durduğu konular;
İhalenin Merkez İnşaat’ta kalması/verilmesi. Oysa bu geçen dönem de Karakaş’ın başkan yardımcısı sorumluluğunda Silivri Belediyesi’nin çöp ve temizlik işlerini verdiği firmadır. Çok ciddi bir sorun yaşandığını da hatırlamıyorum.
1 TL’ye de yemek yersiniz 5 TL’ye de. Ama ne kadar para o kadar köfte. En düşük teklifi verene ihalenin bırakılmadığı konusunda herkes hemfikir görünüyor. Temizlik ve çöp konusunda kısık bütçelerle ilk iki yıl için yapılan ihaleler ciddi sıkıntı oluşturdu. Bölgeyi tanıyan bilen ve hazırlığı olan firma ile çalışılması birilerine rant sağlanmadığı ve Silivri Belediyesi’ne zarar vermediği sürece son derece mantıklı görünüyor. Rant konusu farklı ama işi alan firma tabi ki kar sağlayacak.
Karakaş’ı bu süreçte asıl rahatsız eden unsur olarak Özcan Işıklar ile Selami Değirmenci arasındaki dayanışma ortaya çıkıyor. AKP’nin işine ikilinin sorunlu ilişkisi çok yarıyordu kabul etmek gerekir. Işıklar’ın düştüğü zor durumda rakip Değirmenci’den de bir darbe beklenirken, bu denli sahip çıkılması AKP’nin daha doğrusu Karakaş’ın sinirini bozmuş görünüyor.
Devamı 29 Aralık 2010 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP