XXXXX

Kamunun çaktığı sınav

E-5 yan yolda bulunan ikinci el oto galerilerin taşınması için Aralık 2012 son tarih olarak belirlendi. Taşınma kararı çıkınca denetim de her halde ortadan kalktı. Emniyet ve zabıtanın kontrolünde yayalar için belirlenen alandan geçmek için ip cambazı olmanız gerekiyor. Duş da alabilirsiniz, şarıl şarıl yıkanan arabaların suyunda serinlemek de mümkün! Kaldırım ve yollardaki araç istilasını ortadan kaldırmaya ne emniyetimizin ne de belediyenin gücü yetmiyor. Onların ki yetmiyorsa vatandaşa boyun eğmekten başka ne düşüyor! Silivri sokaklarında yayalar rahat etsin diyen bir yandan kaldırımlar genişletirken, geniş geniş yapılanlar da ya araç ya da malzeme istilasından kurtulamıyor. Marmara Plaza'dan durak ile üst geçide doğru bir bakın. Manzara şahane! İhtiyacına göre daha büyük dükkan kiralayıp yüksek bedeller ödeyen insanlar enayi mi? Küçük dükkan ve mallarını sergileyecekleri geniş kaldırımları kullanmak varken? Buna da kimse sesini çıkartamıyor, yetkililer önüne geçemezken! Yan yola komple araçlarınızı çıkartabilirsiniz, hiç çekinmeyin! Yayalar da bir zahmet uçmayı öğrensin! Onların haklarını ve kamu kurallarını gözetmek görevi olanlar nerede acaba? İnşallah keyifleri yerindedir.

BAŞSAĞLIĞI
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın amcası ve Av. Ramazan Işıklar'ın babası Ramadan Işıklar, dün Hakk'ın rahmetine kavuştu. Merhum Işıklar, bugün öğle namazına müteakip Piri Mehmet Paşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından cenaze namazı sonrasında Asri Mezarlığa defnedilecek. Ramadan Işıklar'a Allah'tan Rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

ONAT'A TEŞEKKÜR
Ramazan boyunca hazırladığı yazılar ile okuyucularımızı aydınlatan ve bilgilendiren Silivri İlçe Müftüsü Mustafa Onat'a teşekkür ediyorum. Köşe yazarlığına soyunan çok olur olur ama bu denli istikrarlı ve firesiz süreci tamamlayanlar ender isimlerden oldu. Tebrik ve teşekkürler.

PAZARDA KAPKAÇ OLAYLARINA DİKKAT
Pazartesi günü Silivri merkezde kurulan halk pazarında kapkaç olaylarındaki artışa dair sıklıkla şikayetler duyuyorum. Vatandaşların alışveriş dalgınlığından ve kalabalıktan yararlanan kötü niyetli kişilerin kurbanı olmayın. Vatandaşların dikkati kadar, emniyet ve zabıtanın da kapkaç konusunda pazar denetimlerini arttırmaları gerektiğini belirterek konuyu noktalayalım.

ÇANTA'DA FABRİKA İNŞAATI HAKKINDA ŞİKAYET
Çanta Mahallesi'nde, Sanovel Fabrikası'na gelmeden sağ tarafta bulunan ve yapımına devam eden fabrika inşaatı ile ilgili bazı sıkıntılara dair duyum aldım. Bölge meclis üyelerinin de konudan haberleri varmış! Meseleyi bana aktaranlar "Başkan Işıklar bununla yakından ilgilensin!” dedi. Elçiye zeval olmaz…

NİCE GÜZEL YAŞLARA
Belediye çalışanlarından Hüseyin Elibol'un doğum günü bugün. Kutluyor, bu vesile ile kendisine sağlık ve mutluluklar diliyorum.

SİREN ÇİLESİ
Silivri yollarında cayır çayır öten siren sesiyle ilerleyen ambülanslar büyük tepki topluyor. Hastası olsa da olmasa da, durum acil de olsa olmasa da o ambulansın sesi hep ötüyor. İnsan irkiliyor. Reklam ve dikkat çekme aracı olarak kullanıldığına dair ciddi kaygılar var. Trafikte insanlar artık inatlaşmaya işin boyutunu vardırıp, yol vermemeye başladı. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın konuya bir el atmasında fayda var. Bu siren seslerindeki artış neyin nesi öğrenip bir açıklasınlar! Evinde, dışarıda bir yerde oturan insanların dakika başı yüreğini ağzına getiren bu telaş kontrol altına alınsın!

YORUM YAP