XXXXX

İstifaların Özü


 Bunu etik bir hareket olarak algılamak gerekir ama yine de yeni başkana önce 'hoşgeldiniz" denildikten sonra, basına yansıtmadan parti içinde bu istifa kararı ve sonucu değerlendirilebilirdi diye düşünmeden de edemiyor insan. Bir tepki hareketi ama üstü kapatılmaya çalışılıyor. Ya da nasıl olsa "Değirmenci bizimle çalışmaz, o istemeden biz istifamızı verelim" diye bir düşünce oluşmuş olabilir. CHP'nin yeni başkanı da zaten, istifa kararı verenlerle birlikçe çalışmaya pek gönüllü görünmüyor. Topu İl Başkanlığı'na atarak, adeta zamanı gelince "istifa edersiniz" mealinde açıklamalarda bulunmuş. İşin özü İl Başkanlığı kongresine kadar CHP Silivri'de Kadın ve Gençlik Kolları’nda bir değişim yaşanmayacak. Sıkı bir işbirliği de beklenmemeli.

İstifa kararı alanlardan ziyade, yerel yönetimin neredeyse tam kadro devir teslime iştiraki, bu süreçte kongre arifesinde yaşananlar üzerinde karşılıklı atışmalar dikkatlerden kaçmış değil. Büyük aşklar nefretle başlar mı desem, eski dostların düşman olmayacağını mı hatırlatsam. Henüz bir birlik ve açılan yaraların ışık hızıyla iyileştiğine kimseyi inandırmamış olsalar da en az 2 yıl CHP içinde çok ekstrem bir durum olmadığı sürece sorun beklentisi içinde değilim ben. Işıklar, bu konuda oyun bozanlık yapmayacağını, Değirmenci ile işbirliğine birilerinin, AKP'nin çok üzüleceğini ima ederek ortaya zaten yeterince net koyuyor. Değirmenci'nin önünde iki şık var ya yerel iktidarla uğraşıp kendini görevden aldırmak için sebep arayanların eline koz verecek, ya da yerel yönetimle iyi iletişim kurarak kazandığı pozisyonu sağlamlaştırmakla kalmayıp CHP'de konumunu güçlendirecek. Siyaset yapan insanların hedefleri olur. Milletvekilliği kesinken CHP'nin sahnesinden inmek zorunda kalan Değirmenci'nin ilçe başkanlığı ile ömrü billah yetineceğini iddia etmek saflık, beklemek haksızlık olur. Hedefleri ve idealleri oluşunu kimse eleştiremez zaten. Bunlara ulaşmak için oyunu kuralına göre oynaması tek beklenti. En azından kamuoyu nazarında. Rakipleri hata üstüne hata yapmasını bekliyor dört gözle…

TÜRKYILMAZ, UKRAYNA'DA
MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, bayi toplantısı için Ukrayna'daymış. Kendisini kıskanmayan hiçbir erkek arkadaşı olmadığını düşünüyorum. Bana bu bilgiyi de bu konuda hasetinden kıvranan iki arkadaşı verdi. : ) Şaka, şaka…

Bu arada, MHP İstanbul Teşkilatı İhsan Barutçu Başkanlığı'nda 24 Ocak 2010'da 3. Seçim Bölgesi Muhtarları ve basın mensuplarıyla bir araya geliyor. WOW Otel toplantı salonunda gerçekleştirilecek programda muhtarlar, basın mensupları, il başkanı ve partili milletvekilleri söz alacak.

SERKAN'SIZ 2 YIL
Bugün Serkan Gören'in 2. vefat yıldönümü. İlk senesinde Alevi Kültür Derneği'nde düzenlenen programla anılan Serkan kardeşimizi ailesi ve sevenleri bu yıl mezarı başında ve evinde anmaya hazırlanıyor. Hayatının baharında geçirdiği elim trafik kazası sonucunda yaşama veda eden Serkan'ın anısına arkadaşları sanal ortamda bir site kurdu. www.serkangoren.net adresinden onunla ilgili anılarınızı tazeleyebilirsiniz, merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. 

YORUM YAP