Sevginar Sali

İSKİ derelerimize el at...

Çok güzel köprülerimiz oldu… O meşhur türkümüzde söylendiği gibi “gelip geçmeye…” hizmet edecek ama şimdi o derelerin içler acısı haline acil bir çare!
Başkan Volkan Yılmaz, Valiliği de devreye koyarak, Anıtlar Kurulu kapısını aşındıra aşındıra neredeyse 10 yıla dayanan restorasyon hikayesini mutlu sona bağladı çok şükür. Süreçte emeği geçen diğer herkesten de Allah razı olsun.
Boğluca çevresinde iyileştirme çalışması da yapıldı; renkler ve zevkleri tartışmıyorum ama farkındalık yarattı mı? Yarattı. Eski halinden iyi oldu mu? Oldu. Daha iyisini yapabilen varsa yapılanı eleştirmekle zaman ve enerji kaybetmesin 2024'e hazırlansın! Seçilsin, yapsın, onun da marifetini görelim sonra son sözümüzü söyleyelim!
Kısa Köprü restorasyonu 1, tarihi Mimar Sinan da 3 ay içinde bitiyor; Başkan Bey Ağustos meclisinde müjdesini verdi. O halde, ‘hizmet ordularımızın' yeni çalışma rotasını belirleyelim; hedef dereler!
Derelere ne akıyor bilmiyorum sabahın erken saatinde bile çok fena bir koku ve görüntü var bu kadarla da kalsak denize boşalıyor taşıdıkları kirlilik! Hani sahillerimizden Milyonu bulan kişinin ziyaret ettiği deniz…
İBB'nin Silivri Belediyesi ile birlikte Devlet Hastanesi çevresinde de bir dere etrafı düzenleme projesi var… Orada da insanlar bisiklet binecekse, yürüyüş yapacaksa derenin temizlenmesi için alın size ek bir gerekçe daha… Bu çalışmanın kapsamı gelecekte genişliyor biliyorsunuz…
Sahilde insanlar keyifle oturacaksa, kıyılarımızdan denize girecekse bu derelere, sadece Boğluca ve Tuzla ile bitmese de, çözüm getirmek gerek… Yılanları geçtim yüzen diğer şeylerin yeri hiç orası değil… Kıyıda köşede de değil en prestijli yerimizin göbeğinde bu soruna çare! Artık engelleyen yok, hizmet taleplerinde siyasi ayrım gözeten yok yani hiç bahanemiz yok! Üstüne üstük hijyen konusunda sıkı önlemler almamız gereken hassas bir dönemdeyiz.
İSKİ'ye kimin nazı daha çok geçiyorsa zaman kaybetmeden hizmet fırsatını değerlendirsin. Hizmet aşkınızı kanıtlamak istiyorsanız yereli-İBB'si-geneli el ele verip kimin kapısını çalacaksanız çalın, hangi kanalı devreye sokacaksanız sokun.
Bu işi çözüme kavuşturun, kavuşturun ki Silivri halkının hak ettiği güzellikler tamamlansın… Yapılanlar da yerini eksiksiz bulsun…

ALLAH SABIR VERSİN
CHP Belediye Meclis Üyemiz Fevzi Arslan'ın oğlu Oğuzhan Arslan, geçirdiği kalp krizi sonucu erken yaşta hayata veda etti. Oğuzhan Arslan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına sabır ile başsağlığı diliyorum.
Oğuzhan Arslan'ın cenazesi 13 Ağustos 2020 Perşembe, bugün. Naaşı öğle namazına müteakip Piri Mehmet Paşa Camii'nden kaldırılarak ebediyete uğurlanacak... Mekanı Cennet olsun…

YORUM YAP