Sevginar Sali

İmar düzenlemesi, düzeltmesi de olabilir!


Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğünde esen fırtınayı dindirmek üzere ele aldığım yazı ateşe körükle gitme sonucu vermedi inşallah. Konuyla ilgili gelişmeleri haber aldığım ‘kuş’un peşine düşenlerin sayısı ve ısrarına şaşırırken olayın baş mimarı aradı; "Yazacaksın madem doğrusunu yaz ortalığı karıştırma” dedi haklı olarak.
İşte bilgiyi sağdan soldan toplayınca bu tarz sapmalar oluyor. İnsan gibi karşısına alsa bu karar vericiler basını anlatsa yapacaklarını yanlış anlaşılmalar bitmez ama asgariye iner en azından. Şef olma istikbali yakın vakitte gerçekleşmesi beklenen isimler arasında Sevgi Hekimoğlu yokmuş, Serpil Zengin varmış, benim yazımda yer almıyormuş; bu nasıl izah edilecekmiş! Düzelttim ben işte… İzah etmesi gereken de eder, bana değil ona inanırlar zaten… Akıl var, mantık var!
Silivri Belediyesi İmar Müdürlüğündeki restorasyon beklentisinin baş mimarı daha başka şeyler de anlattı ama hepsinin de henüz vakti var, arada derede fikir değiştirir nemelazım ben konu hakkında bu ufak düzeltmeyi yapıp susma hakkımı kullanayım. Hem haber kaynağım deşifre olmasın, hem ‘başmimarın’ hışmına uğramayalım : )) Hayır o değil izne ayrıldı yine geri gelecek : ))) Gerçi gitmedi ki bir yere!? Ne garip bir dünya ve halde yaşıyoruz; eskiden gidiyor diye eleştirilirdi, şimdi neredeyse imza kampanyası başlatılacak duruma geldik; "Belediye başkanımız seçimin ve ikinci dönemin stresini atmak üzere tatile gitsin” diyerekten : )))
Hafta başına iyilik misyonuyla girdik, bozmamak için üstün gayret sarf ediyorum; Allah da yardım ediyor dayanıyorum…
Sıkıldım zaten ben bu İmar Müdürlüğü mevzusundan, o birimde daha çok şey değişecek, yeni düzen ve temelde vatandaşın işi kolaylayacak; söylenen bu, söyleyenin yalancısıyım, olmazsa çok rahat yan çizerim… Hedef böyleyken; beklenti ile ilgili mesaj da kuşkuya yer bırakmayacak şekilde anlaşılmış görünüyor. Gereğinin yapılması için ince elenip, sık dokunuyor…

TEŞEKKÜRLER EMRAH BEY
Seçimlerden sonra bir ziyareti vardı Emrah Maşalacı’nın gazetemize, ettiği sitemlerin altında ezildim kaldım… Allah için nezaketinden asla taviz vermez de sitemleri dokundu her ne kadar vicdanen rahat olsam da… Biz bu işin altından nasıl kalkarız diye düşünürken; çare kendiliğinden yetişti… Dün kendisi ile ilgili yer verdiğim "Siyaset mi, edebiyat mı?!” başlıklı yazı ile ilgili aradı… Edebi üslupta "kahrınız da hoş, lütfunuz da” dedikten sonra iltifat bile etti (o gerçekleri konuştuğunu belirtti tabi); "Seçimden sonra beklenenin üstünde performans sergiliyorsunuz” diyerekten. Duygularımız, saygımız karşılıklı…

ÖZALİBEYLİLERDEN PİKNİK
Ahmet Çelik Başkanlığında faaliyetlerini sürdüren Öz Alibeyliler Derneği, 18 Mayıs 2014 Pazar günü Sinekli Göleti’nde bir piknik etkinliği düzenleyecek. Etkinliğe katılmak isteyenler için dernek binası önünden araçlar saat 10.00’da kaldırılacak. Daha fazla bilgi için 727 63 63 nolu telefonu arayabilirsiniz.

YORUM YAP