Sevginar Sali

İmarda yeni dönem...


Silivri Belediyesi imar müdürlüğü konusunda nihai karar verilmiş anlaşılan. Deniz Bayraktar’ın imar müdürlüğünde Sibel Alataş, Cemile Paçalı, Sevgi Hekimoğlu, Serap Şener Özkök’ün şefliğinde birimde çalışmalar devam edecek. Müdür yardımcılığı görevi kaldırılıyor.
"İmar Müdürlüğünü kadınlar ele geçirdi : )” diyecektim; "Zaten öyleydi” dediler… İşlerin yavaş ilerlemesi bayanların titizliğinden de kaynaklanıyordur kıyısından köşesinden… İnşaat sektörü erkek egemen, ruhsat işi bayanların elinde! Öyle ya da böyle ortak bir yol bulacaklar… Anlayış farkı hissediliyor!
İmar konusu yorum kabul etmiyor herhalde fazlaca… Yasası, kaidesi bellidir… Ama insanlar işlerinin neden olmadığının yanı sıra bu işin olurunu ve daha doğrusu olacak şekle yönlendirmeyi bekliyor. "Bu iş olmaz” deyip de yolladığınız ve belediye kapısından memnuniyetsiz çıkan herkes derdini dağlara taşlara anlatır zaten… Al başına belayı! İstenilen şey mümkün olmayabilir ama bunun gerekçelerini anlaşılır bir şekilde izah etmek için belli bir çaba sarf edilmesi lazım. O eski memuriyet zihniyeti kamu kurumlarında bile işlemiyor, ne kaldı seçimle belirlenen belediyede barınabilsin!
İnşaat sektörü Silivri ekonomisinin ana damarlarından biri… Tetikleyici bir tarafı var… Herkes öneminin farkındadır bu konuyu teferruatlı anlatma ihtiyacı yok sanıyorum.
***
İmar Müdürlüğündeki fırtına bu yeni düzenlemenin ardından diner mi? "Operasyon tam yapılamadı” diye yorumluyor birimdeki gelişmeleri yakından takip edenler…
İmar Müdürlüğündeki sıkıntı konusunda Deniz Bayraktar’ın enteresan bir şekilde sorumlu tutulmaması dikkat çekiyor. Bir birimde sorun olduğunda genelde baş sorumluya konu fatura edilir ama garip biçimde Bayraktar’dan çoğunluk memnun. Bilgi ve tecrübesine saygı duyuluyor. Yani kalması memnuniyet yarattı. Ama birimdeki değişikliklerin ardından yaşanacak süreç konusunda çok iyimser değil hava. Biraz zorlamayla şans verilmesi gerektiği noktasına gelinse de "bekleyip göreceğiz”ler şimdilik en olumlu değerlendirme…
Gözler İmar Müdürlüğündeki görevlilerin üzerinde… Kötü niyetle değil başarılı olmaları, işleyişi iyileştirmeleri beklentisiyle… Ve Ayhan Otlatıcı mevzusu… İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı nihayetinde… Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı olarak gösterdiği açılım yaklaşımını Silivri’de hiç göremedik son beş yıl içerisinde. Önümüzdeki beş senede görür müyüz? Kapalı, karanlık bir kutu gibi işliyor… Fazla bürokrat, çok müfettiş! İmarla ilgisi olmayanlar kendisinden memnun da görev alanına girenlerin durumuna ilişkin oluşan algıyı değiştirmek öncelikle kendi sorumluluğu… Bir belediyede tek başkan olur tamam da; Başkan yardımcılarının kendini anlatmak ve haklarında iyi bir kamuoyu oluşturması gerekli mi? Kulis yapmalarını beklemek yanlış olur belki ama olumsuzlukları bertaraf etmeleri lazım.
Her stratejinin ‘iyi ve kötü polis’i vardır… ‘Kötü’sü olmak zorunda kalarak, görünmez olmayı seçmek yapılacak en iyi iş olabilir… Ama Ayhan Otlatıcı’nın iyi ve doğru yüzünü görmeye ihtiyaç çok fazla birikmiş vaziyette… Birazcık iyi niyetini tecrübe etmek, buna şahitlik etmek herkese iyi gelecektir…

***
Bir tanıdığımla görüşüyoruz hayatıyla ilgili önemli bir karar aldığını ailesi ile paylaşma hazırlığını ifade etti. "İzin istemiyorum, yapacağım şeyi haber veriyorum” tarzında bir şeyler söyledi. Başkan Bey geldi aklıma… Konuştuğum kişi de tıpkı Başkan Bey gibi zaten bildiğini yapacak da; insan nezaketen bu karardan etkilenecekleri, yakınında bulunanlara "Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum, görüşünüz benim için önemli; ne düşünüyorsunuz fikrinizi öğrenmek istiyorum” dese ne kadar iyi olur. Çok mu zor bir şey bu? Yine bildiğini yap da etrafındaki insanların tepkisini çekmeyi göze almak yerine, desteğini al ve kararında gücüne güç katsın, elini kuvvetlendirsin. Seni farklı düşünmeye yönlendirebilirse ne ala, sen onu ikna ederek düşüncenin temellerini sağlamlaştır…
İmardan anlamıyorum, bir de anlasam bu konu üzerine roman yazarım : )) İmar konusundaki gelişmeleri takip etmekte bana yardımcı olan Beyefendiye teşekkürler :)) "Hemşire yaktın bizi” demez inşallah : ))
Not: Bu arada Beyzat Bedel, Strateji’den Destek Hizmetleri Müdürlüğüne geçti, hayırlı olsun.

YORUM YAP