Sevginar Sali

İktidar, muhalefeti de ele aldı!

Genel seçim sürecinin son virajında milletvekili ve Cumhurbaşkanı yarışı kızışırken Silivri Belediyesi'nin 2022 yılı kesin bütçesi onaylandı Cuma günü.
Bütçe onayının çok ötesinde bir duruma şahitlik ettik esasen. Siyasetçiler genel seçimler ve iktidarı belirlemeye odaklanırken, Volkan Yılmaz yerel iktidarının mihenk taşlarını döşemeyi sürdürdü.
Gelirler, giderleri %8,23 oranında geçerken (genelde hep tersi epey farkla olur) artı bütçesinde muhalefetin ileri sürme olasılığı bulunan argümanları da Yılmaz, onlara bırakmadan tek tek kendisi dile getirerek yanıtladıktan sonra Silivri Belediyesinin 2022 kesin bütçesi hiçbir uyarı, eleştiri hatta değerlendirmeye yol açmaksınız oybirliği ile onaylandı.
Bütçe görüşmelerinde genel kabul muhalefetin, iktidarı darmadağın etmesidir. Biz Silivri Belediyesinde son 4 senede böyle bir durum ile hiç karşılaşmadık. Devir alınan kötü durumdaki mali yapıda tüm olumsuz şartlara karşın disiplin, hizmet ve yatırımlarda bir kısıtlamaya gitmeksiniz, sağlandı. Silivri Belediyesi, altın çağını gerçekleştirdi.
Yılmaz, “Silivri'ye tarihinde görmediği yatırım ve hizmetleri yaptık” diyerek, rahatlamak yerine 2023'ü hizmette rekor yılı ilan etti. Bundan önceki 4 senede söylediği her şeyi yaptığına göre ilk döneminin son yılında, seçim arifesi ve güven tazelemeyi amaçlarken elinden geleni yapacağına kuşku yok. Aslında böyle bir yaklaşımı da yok Başkan Bey'in, elinden geleni değil, yaptığı her işin en iyisini gerçekleştirme odağından hiç taviz vermedi bugüne kadar.
Sorumluluk ve görev üstlenme hususundaki sınır tanımazlığını Silivri'nin iktidarı olmakla yetinmeyip, muhalefeti de kendisi olabileceği son meclis tutumu sonrasında söylemek yerinde olur.
Silivri'nin 20 yıldır beklediği viyadük projesi Salı günü resmen başlıyor. Çözümü konusunda ölen umutları diriltmekle kalmadı, bizzat yatırımın hayata geçirilmesi noktasında netice sağladı.
3 belediye başkanı eskiten Kültür Merkezi hayalimizin temelleri atılıyor.
Volkan Yılmaz'ın iktidarı, bir muhalefetin başına gelebilecek en kötü şey olarak düşünülebilir rakip mantığıyla bakıldığında ancak nereden bakarsanız bakın halk, belediyecilik ve siyaset açısından olağan üstü bir şans.

AZDER FARKI
Haberini yarın gazetemizden okuyabileceğiniz BBP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Sinan Abdullah Azder'in Pazar sabahı Palmiye Düğün Salonunda aday tanıtım programı vardı. BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Adayı Bayram Karacan'ın katılımıyla düzenlenen toplantıya katılım oldukça yüksekti. Azder'in kişiliği ve Rizeliler Dernek Başkanlığı kazanımları siyasi gayretine ışık tutan nitelikteydi.

ACİL ŞİFALAR
Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu'un eşi, aynı zamanda Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu, geçtiğimiz hafta iki ameliyat geçirdi. Acil şifalar ve çok geçmiş olsun diliyorum.

Güzel bir hafta diliyorum herkese...

YORUM YAP