Sevginar Sali

İki yerde aynı anda olabilmek...


Çarşamba akşamı haftalar öncesinde şans eseri sahip olduğum Tarkan konser biletiyle hayatımdaki en önemli hayallerinden birini gerçekleştirmenin peşine düştüm. Planlamadım da dostlar arası bir sohbet ve ortak bir hayalin gerçekleştirilmesi için vesile sunuldu sanki… Yaş 36 olunca "Bu hayatta mutlaka yapmalıyım” dediğiniz şeyleri çok erteleyemiyorsunuz… Yolun yarısı gitti, diğer yarısı var mı? Meçhul…
Tarkan konserini anlatmama gerek yok sanıyorum. O 1,60 boyunda, sıcak gülüşlü sihirli adam… Ne yapıyor, nasıl yapıyor hiçbir fikrim yok. Binlerce insan sesine kapılıp bir Kayahan’ın
"Kıyametler kopuyor zavallı yüreğimde
Tükendim tükendim tükendim artık
Hiçmi özlemedin hiçmi hakkım yok
Bir ara bir sor Allah aşkına
Seni versinler ellere beni vursunlar
Sana sevdanın yolları bana kurşunlar”ını haykırıyor bir Tarkan’ın "Oynama şıkıdım şıkıdım”ına geçiyor. Nasıl bir duygu değişimi, dalgalanması!?
Büyüleyici... Anlatılmaz yaşanır…
Belli bir yaş ve hayat tecrübesinden sonra ayaklarınızı yerden kesen çok az şey kalır geriye…
Bunlar benim hayallerim ve dünyamdı… Çemberi biraz daha açtığımızda aynı saatlerde Silivri’de bir süredir hazırlıkları devam eden ama anlaşılan kimsenin bu kadar güzel bir sonuç ortaya çıkmasını beklemediği Anadolu ve Rumeli Kültürleri Festivalinin başlangıcı yapılıyordu.
Anadolu ve Rumeli bana hep siyah ve beyaz renklerin çağrışımını yapıyor… Farklı renkler, tonların yaratıcısı hatta zıtlıklar ama birbirini anlamlandıran, olmazsa olmazı… Rumeli Kültürü’nün temsilcisi olduğum varsayılırsa Anadolu’ya her zaman büyük bir merak ile ilgiyle yaklaştığımı söyleyebilirim. Özünde aynı olup biçim ve şekilde uğradığımız değişiklikleri bizi birbirimizden ayırmak için değil birleştirmek adına kullandığımızda çok güzel şeyler çıkıyor ortaya. Tıpkı Silivri’deki gibi… Çeşitli vesilelerle birbirinden ayrı düşmüş insanlar ve hayatların ortak bir potada birleşmesi, bununla da yetinmeyip güzellikler ve iyilikten sebep kaynaşmasına vesile olan herkesi tebrik ediyorum.
Bu açılışı kaçırdığım için aldığım eleştirinin haddi hesabı yok ama kısmetten ötesi yalan işte…
Silivri Demokrasi Platformu, büyük bir özveri isteyen dernek faaliyetlerini sırtlayan yöneticiler ve de bunlara kol kanat geren Silivri Belediyesi; tebrikler… Yankılar çok güzel. O kadar güzel ki katılamadığım etkinlik hakkında böyle şeyler yazabiliyorum. Herkes çok mutlu olmuş!
Bu aralar her ne hikmetse Silivri’de yaşanın güzelliğini giderek daha çok kişiden dinliyor ve hissediyorum… Tesadüf değil bunu hepimiz düşünebiliyoruz.
Bilinçli bir çabanın neticesi yaşadığımız tüm güzellikler… Asık yüzüyle meşhur belediye başkanımızın etkinlik boyunca gülümseyen yüzünü düşünün ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız : )
Silivri için en büyük başarı bence insanlarını ortak amaca kanalize etmek. Birinin kalkıp da bize bir şey yapması veya vermesi değil. Bizim ihtiyaç duyduğumuz şeyleri hayata geçirebilmemiz ve mutlu olmanın, iyi hissetmenin yolunu bulmamız, bunun için vesileler oluşturacak duruma gelişimiz…
Silivri’nin iyiliği ile mutlu olan insanlar adına güzel şeyler yaşıyoruz. Kötü olmasını bekleyenlerin bu gelişmeler karşısında yaşadığı hayal kırıklığının açıklaması; ektiğinizi biçersiniz.
Sevgi, iyilik ekin ne kadar güzel bir hasat yaşayacağınızı görün…
İki yerde aynı anda olabilmeyi isterdim… De olduğum yerden de çok mutluydum : )
Silivri’de Anadolu ve Rumeli kültürlerinin barış, huzur ve mutluluk içinde yaşamaya devam etmesi dileklerimizle… Bu konuya katkı sunan ve bununla ilgili emek harcayan herkesin yüreğine sağlık.

YORUM YAP