Adil Sirkecioğlu

SİLİVRİ’DE YAŞAMAYI GÜZEL KILANLAR


Silivri Siad Kurucusu Kadir Baran’ın açtığı yolda hız kesmeden yol alıyor. Silivri Siad’a ve başarılı organizelerine katkı sunan, destek veren tüm üyelerine teşekkürler. Silivri de yaşamak güzeldir sözünü anlamlı kılan lokomotif oldular. Diğer sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, odalar ve belediye ile muazzam bir iş birliği sergiliyorlar. Arada bir yol kazaları olsa bile telafi etmenin yolunu buluyorlar.

Sarıbekir ailesinin Meslek lisesi için yaptığı atölye Salı günü geniş katılımlı bir kahvaltı ile açıldı ve tanıtıldı. Eğitim yılı başlamadan yetiştirilmiş olması ayrıca takdire şayan. Öğrenciler için hoş ve güzel bir sürpriz olacak. Eksiksiz olduğunu düşündüğüm atölyenin bahçe çitini Özyaşar, sandalyelerini Komposan karşılamış. El ele verince altından kalkılmayacak, sorun kalmayacak. Hayırseverlikte yarış, yarışların en güzeli.

Katılanların heyecanı görülmeye değerdi. Belediye başkanından basın mensubuna herkes bu atmosferden etkilendi. Öğretmenler ve bilhassa okul müdürünün telaş ve coşkusu görülmeye değerdi. Müdür bey konuşmasında diploma almış öğrenci hissiyatındaydı. Siad Başkanı Kocabaş hayırsever üyelerinin katkıları ve eserleriyle öğünmenin rahatlığını yaşadı. Çok daha fazlasına teşvik edeceğine, Siad olarak güzel organizelere imza atacağına eminim.

Silivri de 4,5 aylık bürokrat Karipçin’in Silivri ile ilgili tespitlerini hayranlıkla dinledim. Onu dinlerken elimizdekinin kıymetini yeteri kadar anlamadığımıza hayıflandım. Görev yapıp ta Silivri’den ayrılmak zorunda kalanların gözü arkada kalma nedenleri ortaya çıktı. Karipçin’i Silivri dışından dinleyenler, Silivri’yi bir masal ülkesi gibi görebilirler.

Siad organizelerinde gözüme çarpan bir eksikliği belirtmek istiyorum. Siyasiler belediye başkanı ve ilçe başkanları düzeyinde temsili yeterli görüyorlar. Seçilmiş diğer meclis üyelerimizin katılmayışları duyarsızlıklarının göstergesi oluyor. Silivri Siad eminim davet etmiştir. 30 meclis üyesine kahvaltı masrafından kaçınacak halleri yok. Tamamen ilgililerinin ve başkanlarının düşüncesizliği olarak kabul ediyorum. Seçilme sebepleri aylık iki meclis toplantısıyla sınırlı değildir. Topluma karşı olan görevlere dikkat etmek gerekiyor.

Yusuf Sarıbekir birkaç haklı gururu bir arada yaşadı. Atölye hakkındaki beğenileri dinlerken çok mutluydu. Diğer yandan bu mutluluğa çocuklarını ortak etmenin keyfini de çıkarır gibiydi. Zeki Sarıbekir Sarten ailesi adına konuşma yaparken, herkes evlat Sarıbekiri dinledi, ben baba Sarıbekir’i takip ettim. Oğlunun ağzından çıkan her kelimeyi tekrarlayan, ondan daha fazla heyecan duyan Yusuf Bey beni daha çok duygulandırdı.

Belediye Başkanı Işıklar, Silivri Belediye Başkanı olmanın hazzını bir kez daha yaşadı. Bu tür organizeler çoğalırsa yükünün azalacacağını düşünüyor gibiydi. Okul müdürünün ikinci atölye talebini çok güzel bir uslupla tekrarladı. Benim de Belediye ve Siad Başkanlarından ortak bir ricam var. Kabul etmese de Yusuf Sarıbekir’in heykelinin uygun görülecek bir yere dikilmesi. Takdir ve teşvikin en güzel kanıtı olacaktır. O zaman değil ikinci atölye, üniversite bile bekleyebilirsiniz. Diğer teşebbüsler aydın havasına döneceğinden bu konuda Silivri Siad uzun soluklu bir teşebbüse geçerse belki netice alabilir.

Akılda yapılmayan kalır diyen Işıklar’a katılıyor, Yusuf Sarıbekir Meslek lisesi ikinci atölyeyi yapamadı diyorum. Silivri’yi Silivri yapan anlayışa, buna katkı sunanlara, Silivri Siad’a, Sarıbekir Ailesine Silivri adına saygılar sunuyorum. Allah iyi şeyler yapanların gönlüne göre versin.

Silivri’li kalın.


YORUM YAP