Sevginar Sali

İBB raundu

İBB Meclislerinde geçmişte esamesi zor okunan Silivri en önemli gündem konusu olmayı 2020'nın son oturumunda da sürdürdü…
İlçede son 2020 meclisini “icraatın içinden” yaparak tamamlayan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, İBB'de de siyasi aidiyeti ve ittifaka sadakatini ortaya koydu.
Silivri halkına seçilen belediye başkanı olarak belli gün ve olaylarda değil 7/24 hizmet ettiğini sadece ifade eden değil tabi uygulamada da kanıtlayan Yılmaz, kimin tarafından seçildiğini unutmadığını hissettirirken, nasıl ve niçin aday gösterildiğini de daha az önemsemediğini son gelişmeler ışığında kanıtladı.
Volkan Yılmaz için Cumhuriyet İttifakı'na ‘sadakat testi'ne Kavaklı olayını dönüştüren yaklaşım umduğunu bulamadı sanıyorum. Belediye Başkanımız da “Silivri halkı için gerekeni ve elimden geleni yapıyorum zaten. Hükümet ve İttifak'a bu denli zayıf gerekçeler ile o kadar da karşı gelmenin gereği yok” mantığı ile hareket ettiği izlenimini veriyor.
Açıkça İttifak ve Hükümet'e karşı çıkma kredisini bu olay ve zamanda kullanmıyorsa bildiği bir şey vardır diye de güvenesi geliyor insanın.
Hayat her zaman tercihlerden ibaret değil, kimi zaman da riskler alırsınız. Tabi körü körüne bir hareket ya da boyunuzu aşan cinsten değil.
Oldukça akılcı, risk ölçüsü de boydan hesap edilecekse Başkan Bey'in maşallahı var.
Uzun lafın kısası İBB meclisinde Yılmaz ilk kez siyasi dozu oldukça yüksek bir konuşma yaparak mensubu olduğu ittifaka bağlılık ile temsil ettiklerine yönelik koruyuculuğunu gözler önüne serdi.
CHP Grup Başkanı Doğan Subaşı'nın ılımlı çıkışından sonra da Yılmaz şimdiye kadar ‘savunmak zorunda' kaldıklarını da artık tam olarak benimsemiş olarak kürsüye döndü.
İBB'de Melih Yıldız'ın olayı özetlediği “Belediye Başkanı Saray ile vatandaş arasında sıkıştı ve Sarayı seçti”sini ben farklı tanımlayabilirim.
İttifak dolayısıyla sıkıştığı yerde CHP'nin başını çektiği muhalefetin tavrı Yılmaz açısından; kendine geniş bir haklılık ve güçlü savunma alanı yaratmasına yol açtı.
Hani insanların potansiyellerini zorda kaldıkça genişlettikleri söylenir ya… Muhalefetin sıkıştırdığı yerden Yılmaz savunması ile duruşundaki haklılığı geliştirdi. Yani bu tartışmadan yara almayı bırakın, güçlenerek çıktı.

YORUM YAP