Sevginar Sali

İBB gündemimiz

İBB'nin Şubat Meclisi birinci oturumu 1. Başkanvekili AKP'li Zeynel Abidin Okul'un Başkanlığında gerçekleşti. Okul'un yanlışlıkla Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ı “İYİ Parti Grup Başkan Vekili” olarak takdim etmesi CHP ve İYİ Parti sıralarında alkışa neden oldu.
Yılmaz, Okul'un dil sürçmesine anlayışla karşılık verirken muhalefet saflarından aldığı güçlü alkışı es geçmeyip vurguladı.
Daha sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan da “Volkan Bey sevdiğimiz bir arkadaşımız, Genel Başkanımız ile de geçmişte yakın çalışmışlığı var aramızda görmekten memnuniyet duyarız” ifadeleri ile sürece katıldı.
Okul, Özkan'ın İBB meclis ortamını rahatlatmak için espri yaptığı gerekçesi öncesinde, dil sürçmesinden dolayı özür dilediğini hatırlatmak zorunda kaldı.
CHP'nin alkışı, İYİ Parti'nin davetine AK Parti zaten ortak aday olarak seçmiş, MHP'li Volkan Yılmaz'ın üzerinde biriktirdiği siyasi sempati ve hoşgörü basit bir dil sürçmesi ile ortaya dökülüverdi.
***
Başkan Volkan Yılmaz'ın İBB Şubat gündeminde ya da daha doğru hedefinde İSTAÇ vardı. İSTAÇ'ın görev ve sorumluluk alanlarını, onay verdikleri atık sular için arıtma tesisi kredisi hususunda hiçbir gelişme olmamasına işaret eden Başkan Yılmaz, “İBB olarak sıfır atık ile ilgili hiçbir çalışmamız olmayacak mı?” diye sordu.
Her gün yüzlerce kamyon ile İstanbul'un 12 bin ton çöpünün depolama tesislerine taşınmaya devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, her ilçe ya da ilk etapta birkaç ilçenin ortak ayrıştırma tesisi ile yerinde ayrıştırmayı başlatarak sıfır atık hususunda adım atılmasının gerekliliğine işaret etti.
Yılmaz'ın İSTAÇ'ı ve onun üzerinden İBB uygulamalarını eleştirdiği bir diğer konu hafriyat ve çöp alanı ile ilgili akla ilk gelen uzak ilçeler Çatalca, Silivri ve Şile'ye bu yer seçimlerinden dolayı uygulanması gereken pozitif ayrımcılığın işlememesiydi. Enerji AŞ'ye iki mini spor sahası için teşekkür etmeyi unutmayan Başkan Bey, bunun dışında İBB'nin Silivri gibi diğer ilçelerde de yarattığı negatif etkiyi hafifletme konusundaki pasifliğine işaret ederek bu hususu gündemde tutma kararlılığını ortaya koydu.
Silivri Belediye Başkanı ve aynı zamanda MHP Grup Sözcüsü, Silivri'de kurulan çöp gazından üretme tesisinin kapasitesini her geçen yıl arttırılması değil, azaltılmasının hedeflenmesi gerektiğini de bir kez daha vurgulayarak bu yönden de sıfır atık ve yerinde ayrıştırmaya dikkat çekti.

***
Bir de liyakat konusu var… Girsem mi, girmesem mi? Ağzımızdan düşürmediğimiz liyakat kelimesi gerçek hayatta karşılık bulmayınca her işe bir tanıdık ile koşmayı hangimiz tercih etmiyoruz. Aksi halde işimiz görülmeyeceğini hayat bize tecrübeleriyle öğretmedi mi? Sistemin bozduğunu kişiler nasıl düzeltebilir?! Bu kadar konuşulmasına sevinsek mi, buna rağmen bir arpa boyu yol alınmadığı ile yelkenleri suya mı indirsek!? Liyakat kıstasları siyasilerin elinde, siyasilerin seçilmesi vatandaşın elinde olduğu sürece sağlıklı bir işleyiş hayal…
Bu konuda övünülecek bir başarısı kimsenin yok hiç boşuna birbirimizi kandırmayalım...

YORUM YAP