Yılmaz: El insaf, el vicdan diyorum

Yılmaz: El insaf, el vicdan diyorum

9.02.2021 12:02:18

CHP'nin bir örgüt toplantısında ifade edilen İBB'ye personel alımlarında uygulanan kıstasları eleştiren Başkan Volkan Yılmaz, liyakat söylemlerinin sözde kalmasını eleştirdi ve “Canlı yayınlarda, kameralar karşısında “Adalet, eşitlik, liyakat ve ötekisi olmayan, herkesin kendisinden bir parça bir şey bulacağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi”… Ama kapalı kapılar ardında yaptığınız toplantılarda, “Örgütümüz, diğerleri ve ötekiler…” Hani arkadaşlar bu şehrin ötekisi olmayacaktı?” diye sordu.

İBB Meclisi 2021 yılı Şubat ayı 1.oturumunda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan CHP'li yöneticilerin İBB işçi alımlarıyla ilgili sözlerine de tepki gösterdi.

YILMAZ: HANİ ARKADAŞLAR BU ŞEHRİN ÖTEKİSİ OLMAYACAKTI!?

Başkan Yılmaz, partizanca yaklaşımların doğru olmadığını belirtti ve konuya ilişkin şunları söyledi: “Canlı yayınlarda, kameralar karşısında adalet, eşitlik, liyakat ve ötekisi olmayan, herkesin kendisinden bir parça bir şey bulacağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi… Ama kapalı kapılar ardında yaptığınız toplantılarda, “Örgütümüz, diğerleri ve ötekiler…” Hani arkadaşlar bu şehrin ötekisi olmayacaktı? Hani herkes kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir şey bulacaktı? El insaf, el vicdan diyorum. “Örgütümüzü istihdam etmeyi elbette arzuluyoruz. Ama kanunlar ve yasalar buna engel oluyor. Kendileri bu işleri bırakmazsa, bunları çıkartıp yerine sizleri istihdam edemiyoruz” gibi ifadeler çok acı ifadelerdir.”

“NEREDEN BAKARSANIZ BAKIN SINIFTA KALDINIZ”

CHP sıralarından “Ne var bunda?” diye cevap verilmesine de çıkışan Başkan Yılmaz, “İki seçim arasında her biri ailesinin kahramanı olan binlerce insanı kapının önüne koymak… Ne var bunda değil mi? Bunların anneleri babaları siz kapının önüne koyun diye mi üniversitelere yolladılar? Başınızı önünüze eğmeniz gerekirken, ne var bunda diyorsunuz. Nereden bakarsanız bakın sınıfta kaldınız. Kamu önünde yaptığınız konuşmalara, örgüt toplantılarınızda yaptığınız konuşmalarda riayet edin. Yani riayet etmeniz gereken konu ne? Adalet, eşitlik, ehliyet, liyakat” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP