XXXXX

Hür haber serüveni


24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla çok sayıda tebrik aldık dün. Hepsi için kendim ve Hürhaber adına teşekkür ediyorum.
Zaman ve çağımız kutladığımız her ne varsa yozlaştırdı… Bu yüzden giderek her bayramımız zaman içinde adım adım biraz daha buruk hisler içinde geçmeye başladı.
Basın ve genel anlamda medya eskiden azdı, özdü ama gerçek anlamda habercilik yarışırdı. Ya da bu yönde bir çaba vardı.
Başka türlüsünün mümkün olduğu kimsenin aklına yatmazdı. Bugün mesleki başarıdan ziyade egolar ve başka çıkarlar ön planda. Ne kadar acı olursa olsun; İtiraf etmeliyiz ki niceliksel çoğalmayı kesinlikle nitelikle destekleyemedik. Büyürken gelişemedik.
Bu özellik Silivri’de genel anlamda her konuda kendini hissettirmekte ne yazık ki. ‘Silivri büyüdü ama gelişemedi’ yorumlarını yaparken tüm sektörler ve her kesime bakmakta yarar var. Çünkü bir kent her şeyiyle bir bütün. Kaliteli gelişim mutlaka farkını ortaya koyar. Yöneticiler, okuyucular, siyasetçiler medya temsilcilerindeki yozlaşmaya göz yumunca karşılığında onların da hatalarını görmezden geleceklerini düşündüler.
Karşılıklı ilişkiler ve çalışmalarda seviyeyi düşürmekten başka bir şeye yaramadı bu karşılıklı yanlışları görmezden gelme yaklaşımı… Şimdi bir çokları pişman, sitemkar ama ne fayda… Tahammül bile edemedikleri şeylere boyun eğmek zorunda kalmalarının öfkesi tarifsiz...
Bu ve bunun gibi sebepleri düşününce kutladığımız tüm bayramlar zaten eksik… İfade ettiklerim tabi şu anlama gelmiyor; Yaptığımız işten ve aldığımız karşılığından Hürhaber olarak bir hoşnutsuzluğumuz söz konusu değil.
Gerek kurumsal gerekse yasal anlamda ve de profesyonel açıdan her daim hedeflerimizi yüksek tuttuk, okuyucularımıza karşı sorumluluklarımıza özen gösterdik. Hürhaber’in bir okul gibi çalıştığı konusunda da mütevazi davranmamız haksızlık olur.
Hürhaber her daim özgürdü… Burada yazan ve çalışanlar sansürün ne olduğunu yaşayarak öğrenmedi. Bizim kurumsal anlamda anlımız ak, başımız dik… Bağımsızlığımız ve ilkeli yayın politikamızın en sağlam dayanağımız olduğunun bilincindeyiz…
Ve teşekkür ederiz tüm okuyucularımıza… Kutladığımız tüm basın bayramlarını onların Hürhaber’den vazgeçmemelerine borçluyuz…
Nice bayramlara, hep hür daima birbirimize karşı güven ve saygı çerçevesinde...

YORUM YAP