Sevginar Sali

Heyecanını kaybetmişsin...

CHP Cuma akşamı gerçekleştirdiği örgüt toplantısında evsahipliği ve partinin kapılarını gelenlere sonuna kadar açma hususunda (yerel seçimleri kaybettikten sonra başlayan…) evrimini istikrarla sürdürülürken, bir kez daha en geniş kitleleri toplama başarısı ile örgütsel kuvvetini ortaya koydu. Bir AK Parti'nin en şaşalı dönemlerinde olurdu daha büyük kalabalıklar belki…
Gelen partililer ve 100 kişilik yeni üye katılımına rağmen CHP'de heyecan bu kez eksikti. Yüzler eskisi gibi gülmüyor, bir tatsızlık var da misafirlere hissettirmeme çabası söz konusuydu sanki.
Oysa İBB'deki performansından keyifle izlediğimiz Doğan Subaşı'nı görünce renkli bir toplantının bizi beklediğini düşündüm. CHP'nin İBB Grup Sözcüsü ‘geldim gösterilen masada oturdum görevimi yerine getirdim' değil, tek tek bütün katılımcıları salonu baştan sona dolaşarak selamladı… İBB'de Volkan Yılmaz'ın anlatmalara doyamadığı Silivri'ye ilk kez gelmiyor ama başka bir gözle baktığı ve görmek isteği vardı.
Berker Esen'in hazır o kadar büyük kalabalığı yakalamışken uzattığı konuşmasında genel iktidarı hedef alan eleştiriler arasında pek yeni bir şey yoktu. Bu da doğal muhtemelen. Özgür Özel'in açıklamaları ile Ahmet Turgut üzerinden Silivri Belediyesi işleyişi ve Başkan Volkan Yılmaz'a uyarılar bir tık ilgiyi arttırdı.
Mutlu Silivri ekseninde Esen'in yerel yönetim eleştirileri muhalefet adına etkili bir çıkış olarak değer görebilir. Ancak gerçekler tıpkı madalyonlar gibidir; tek yüzlü olmaları mümkün değil. Mutluluk da bence mutsuzlukla var olan bir şey! Bu hususta siyasi tartışmalar hangi noktalara varır bilemem de herkesin mutlu olduğu bir düzenin mümkün olmadığı da aşikar.
CHP İlçe Başkanı Berker Esen'in genel iktidar eleştirilerindeki yükselişi, yerel değerlendirmelerinde orta düzeyde seyretti.
Daha önceki Ünsal Düğün Salonunda yapılan toplantıda CHP'ye yine çok sayıda katılım vardı. Ama o zaman gelenler bayağı nereye, niçin geldikleri ve bulundukları ortamdan mutlu görünüyordu. Son katılımcıların önemli bir bölümü CHP'ye katılma kararları hususunda pek net görüntü vermedi.
Bu partiye yeni üye kaydetme işini en iyi Refik Bek ve İYİ Partililer yapıyor; tek tek, sindire sindire…
Böyle ordu gibi gelince ‘askerlerin' de ‘komutanların' da kafası karışıyor, rota da şaşıyor…
CHP İlçe Başkanı Berker Esen mutluluk konusu üzerinde çok durdu diye mi nedir; örgüt toplantısındaki mutsuzluk ve umutsuzluk hissinden kurtulamıyorum. Oysa heyecan vardı, bir önceki toplantıda, umut yansıyordu yüzlerin büyük bir çoğunluğundan. Toplumdaki genel umutsuzluk hakim oldu denirse de ne söyleyebilirim ki… Ama kendi tabanındaki bu karamsarlığı bile tersine çeviremiyorsa CHP, geneli ikna etmeyi nasıl başaracak?!
Esen, “Halkımız “Kader diyemezsin sen kendin ettin” demek için gün sayıyor” derken kafamda dönüp duran Yalın'ın; “Heyecanını kaybetmişsin, yok inancını kaybetmişsin…” dizelerini atamıyorum…
Güçlü CHP ruhu, kazanma azmi ve mücadele heyecanı gerek CHP'ye, bir an evvel hem de…

YORUM YAP