Sevginar Sali

Hey gidi CHP…


CHP 30 Mart 2014 tarihinde tüm belediyeler için meclis üyeleri adayları belirlenmesinde eğilim yoklaması kararı aldı. CHP Genel Başkan yardımcıları, Adnan Keskin, Umut Oran, Bihlun Tamaylıgil, Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan’ın imzasını taşıyan eğilim yoklamasına ilişkin genelge Silivri İlçe Başkanlığına da ulaştı. 25 Ocak’ta eğilim yoklaması yapılırken, partinin belediye başkan adayı henüz belli olmamış olacak! Çünkü CHP’li belediyelerin başkan adaylarını genel merkez, Şubat’ın ilk haftası açıklama kararı aldı.

CHP Genel Merkezi, demokrasiyi işlettiğini sanırken aslında bir bakıma kendi ayağına kurşun sıkıyor. Parti bu kadar da önemliyse seçimlerden önce aday falan açıklamayın! Seçimlerden sonra kazanırsanız mevcut aday adayları arasında örgüt bir tercih yapsın! Ayrıca yerel seçime de gerek yok, genel/yerel bir aradan çıkıp gider. Alın size mis gibi demokrasi!

CHP’de Aralık ayından bu yana aday açıklama tarihi verile verile bugünlere geldik! Görevde olup da yeniden aday gösterilmeyecek belediye başkanları için olduğu söylenen tüm bu katakullilere ne gerek var anlamak çok zor. Siz aday yapacağınız isimleri açıklayın, aday yapmadığınızın zaten gözünüzde bir değeri yok demektir, bırakın nereye giderse gitsin! Aday göstermeyeceğiniz kişinin yapacakları, gideceği yerden size ne?

Silivri’de CHP’nin aday adayları kararlarını açıkladılar birer basın toplantısıyla proje tanıtımı yapıp köşelerine çekildiler. Perde arkasında adaylık ihtimali yükselenin havasını indirmek için döndürülen entrikalardan başka bu sürecin bir işe yaramadığını biri çıkıp CHP Genel Merkezine açıklasın çünkü zaten anlamsız, ayrıca uzaması kurumsal açıdan iradesizlik ve kararsızlık kanaatini beslemekten başka bir şeye yaramıyor.

Silivri’de CHP’nin adayı olsam bu saatten sonra yatıp kalkıp, AK Parti’nin adayını geç açıklaması için duaya ayırırım tüm vaktimi.

Böyle saçma sapan bir süreç ancak elbirliğiyle mümkün olur ve bunu yaşıyoruz.

Ah MHP ah, şimdi sağlam bir kadronuz olacaktı ki Silivri’yi gümbür gümbür sallayacaktınız!

AK PARTİ BORSASI

Ak Parti de olmasa, 2014 adaylarını beklerken sıkıntıdan patlayacaktır demek ki. Allah’tan 10 tane aday adayları var da her biri bir güne aday olarak uyanıyor. Bencil olmayalım bu işin en sevimsiz tarafı umutlananların ertesi gün bir başkasının adaylık olasılığının önüne geçmesiyle uyanmasıdır! Hafta sonunu sürpriz ve Tülay Kaynarca ile kapattık. Türkiye Gazetesi’nin Hüseyin Turan ihtimalini yenilemesiyle yeni haftaya giriş yaptık.

Dilimde bir şarkı sözü, hatırlarsınız belki; Çok karakışlar gördüm ben yine pes etmedim, çok ayrılıklar gördüm ben yine yenilmedim…

Kim ne derse desin; Metin Karakaş ve Hüseyin Turan, AK Parti’nin yerel seçim kaderini belirleyecek ikili…

BAŞSAĞLIĞI

Silivri’nin tanınmış işadamlarından ve Silivri Rizeliler Derneği Kurucularından Osman Saral’ın kız kardeşi Havva Saral dün yaşamını kaybetti. Cenazesi bugün öğle namazında Beykoz Elmalı Köyü Camisinden kaldırılarak defnedilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı ile sabır diliyoruz.


YORUM YAP