Sevginar Sali

Hepimize ders olsun

Silivri Belediyesi önünde Çarşamba akşamı bir eylem başladı… Belediye tarafından, iddiaya göre ‘hiçbir gerekçe gösterilmeden’ işlerine son verilen işçiler mağdur oldukları ifade ederek adalet istediklerini anlattı.
Bildiğim kadarıyla bin 200 kişi çalışıyor belediyede… Ve dün basın toplantısında Başkan Işıklar’ın da anlattığı üzere 7 farklı statüde her biri. Her çalışan tabi ki kendi çıkarını koruyup, kollayacak, gözetecek öncelikle… Belediye Başkanı ise herkesinkini gözetmekle yükümlü ve ayrıca hiç de eşit koşullara sahip olmayıp, aynı işi yapanlar arasında ‘çalışma barışını’ sağlamak zorunda. Bir de bütçe kaygısı var tabi… Geçti o devletin parasını harcarken, yöneticilerin sonsuz rahatlık dönemi…
"Bir yöneticinin en son vicdanına danışarak aldığı zor karar” ifadelerini kullanarak anlattı Işıklar, işine son verdiği işçilerin durumunu… Kimse işini kaybetmesin, adaletsizliği başkasının başına geldi diye hoş görecek kadar kimse vicdansız değildir… Tıpkı hiçbir şeyin tek taraflı olmadığı gibi… Işıklar’a hak vermemek konusunda kendimi zorluyorum inanın. Ama bu yaşananları "Gaddar patronun, güç sahibi yöneticinin gariban işçinin ekmeğiyle keyfine göre” oynadığı bir olay olarak değerlendiremeyiz. Böyle yapmak çok kolay olurdu… Şimdi daha zor olanı seçip, herkes bu olaydan üzerine bir pay, ders çıkartsın.
"Bana saygı duymak zorunda değil ekmeğine, işine duyacak” diyen Işıklar’ı da duydum ya daha ne isterim…
İşlerine son verilen çalışanlara hak ve hukuk mücadelesinde başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonrası onlar için sahip oldukları koşullardan daha iyisi ile sonuçlanır. Silivri Belediye Başkanı haksız diyemem. Keşke işler bu raddeye gelmeden bir çözüm yoluna girseydi…

YARLAR YIKILIYOR
Yarlardaki toprak kayması dün bir kez daha yürekleri ağızlara getirdi. Şans eseri can kaybı yok. Ama önlemlerin alınması acil zorunluluk. Başkan Işıklar, Hasan Solak, Bora Balcıoğlu, Selçuk Efe ve ekip arkadaşları ile bölgede bizzat incelemelerde bulundu. En kısa sürede kimsenin canı yanmadan ve bu doğal güzellik korunarak gerekenler yapılır inşallah.

YORUM YAP