Sevginar Sali

Grup Sözcüleri yeniden belirleniyor...

Nisan Meclisinde birçok komisyon üyesi gibi grupların sözcüleri de yeniden belirlenecek. MHP'de Sultan Aşkın'ın dönüşü gündemdeyken, Melih Yıldız'ın iyiden iyiye ısındığı görevine devamı bekleniyor. AK Parti'de Filiz Güler ile ilgili durumun önümüzdeki hafta netliğe kavuşacağı söyleniyor. Grubun önemli isimlerinden Sami Barlas ve yeni dönemde de İmar Komisyon Başkanlığı görevini devam ettirmesine kesin gözüyle bakılan Celalettin Yazıcı'nın bu sorumluluğu alma taraftarı olmadığı edinilen bilgiler arasında. AK Parti yeni bir isimle sürpriz yapar mı, Güler'in tecrübesine mi süreci yeniden teslim eder zaman gösterecek.

“GÜZEL BAKAN, GÜZEL GÖRÜR…”
Epey oldu bu kadar güzel ve etkileyici sözler işitmeyeli…
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, köylerde yaşayan kadınları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor. Büyükçavuşlu, Beyciler ve Çayırdere Mahallesinden gelen kadınlar Önder Yılmaz Sahnesinde oynanan ‘Hayat Kime Güzel' isimli tiyatro oyununu Başkan Yılmaz ile birlikte izledi. Başkan Bey'in, kadınlara seslenirken, sarf ettiği, "Sizler bana o kadar güzel bir kapı araladınız ki; fakiri doyurabiliyorum, aç açıkta olana yardım edebiliyorum… Çocuklarınıza burs verebiliyorum. Onları tiyatroyla, kültürle, sanatla buluşturabiliyoruz. Sizler bana parklar, bahçeler, spor alanları, yüzme havuzları yapma fırsatı verdiniz. Ben görev süremi tamamlayana kadar hep sizinle, çocuklarınızla, bir arada olmaya devam edeceğim" sözlerin etkileyiciliğine kayıtsız kalamadım.
“Güzel bakan, güzel görür…”
Toplumumuzun ihtiyaçlarına yıllardır ihmal edilen kadınların bakış açısıyla eğilen Yılmaz, duyarlılıklarına sunduğu içtenliğini hizmet, yatırımlar ile desteklediği müddetçe görevinin süresini değil ama gereği tamamlama hususunda gücüne güç katacağı aşikar.

AKINCI 3. DÖNEM İÇİN DESTEK ARAYIŞINDA
Silivri'de ve esasen genel olarak gazeteciliğe başladığım 2000'li yıllarda Silivri'deki oda başkanlarını anımsadım. SİBESO'nun dönem Başkanı Necati Özkök ile Şoförlerin rahmetli Başkanı Bekir Çakır'ı yine yan yana görmek bir nebze mümkündü de şimdiki vaziyetle tabi ki kıyas bile kabul etmez. Nuray Koçer, Recep Akıncı, Ercan Çalışkan ve Şaban Erdan'ı, son dönemlerde önemli konularda Sebahattin Öpçin bile kabuğunu kırıp yanlarında alenen yer aldığında Silivri dinamikleri (birileri buna dinamitleri: ) gözüyle baksa da…) açısından güzel bir sinerjinin kaynağını oluşturuyorlar. Aralarındaki dayanışma ve hatta bireyselde de sergiledikleri performanslar başarılı olarak rahatlıkla tanımlanabilir. Öpçin, Koçer ve Çalışkan'ın son genel kurullarında rakipsiz olarak yeni dönem için güven tazelemeleri de bunu destekler nitelikte. Recep Akıncı, Pazar günkü genel kurulunda ikinci kez Aliş Eren ile karşı karşıya gelecek. Önemli kazanımların ve yıllara dayanan ulaşım sorunlarının çözüme kavuşturulduğu dönemin ardından Akıncı, üyelerinden yeni dönem için yetki isteyecek. Şoför esnafı da ya bu yetkiyi verecek ya da değişim diyecek. Nezaket ve sağduyu içinde, iyi olanın kazandığı bir seçim olması dileğiyle…

BOL ŞANS SİLİVRİSPOR
Bölgesel Amatör Lig 7. Bölge 1. Grupta zirvede olan Silivrispor, Pazar günü saat 14.00'de deplasmanda en yakın rakibi Karadeniz Ereğli ile kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Her vurdukları gol, şansları bol olsun.

YORUM YAP