Recep Akıncı: Görevimizi yerine getirdik

Recep Akıncı: Görevimizi yerine getirdik

24.03.2022 15:41:19

Recep Akıncı, genel kurul öncesi geride bıraktıkları dönem çalışmalarını Hürhaber'e anlatırken, yenisi ile ilgili destek beklentilerini ifade etti. Akıncı, 4 yılın ardından yeni bir genel kurulda üyelerinin karşısına çıkmaya hazırlanırken dürüst, mütevazi, adil bir yönetim anlayışı ile yerine getirdikleri görevi sürdürmek arzusunda olduklarını belirtti.
AKINCI: ESNAFIMIZIN ZARAR GÖRMEMESİ ADINA MÜCADELE VERDİK
27 Mart Pazar Günü, saat 11.00'da Palmiye Düğün Salonunda düzenlenecek genel kurulda yeni dönem için ekibi ile birlikte güven tazelemeye hazırlanan Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, “Görev süremiz boyunca yapılan birçok yenilik, düzenleme ve mevzuat değişikliğinde halkın da beklentilerine karşılık yapılan ayarlamalarda esnafımızın zarar görmemesi adına mücadele verdik. Taraflar arasında bir köprü görevi gördük” derken, görev sürecinde yapılan çalışmalara ilişkin sorularımızı yanıtladı.
“ARAÇLARIMIZA KAMERA SİSTEMİ KURULDU”
Sevginar SALİ: Bu dönem yapılan önemli çalışma ve üyeleriniz adına kazanımlardan söz edecek olursak mutlaka değinmek istedikleriniz neler olur?
Recep AKINCI: Minibüsçü ve taksici esnaflarımızın araçlarına kameralar takıldı. Gerekli düzenlemelerin yapılması için odamızca da çalışmalar devam etmektedir.
K1 ve K2 KONUSUNDA DESTEK
Kamyon ve kamyonetçi esnafımızın K1 ve K2 belgelerinin alınması için evrakların hazırlanması ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne yönlendirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olmaktayız.
Ayrıca K belgelerinin devir işlemleri, tonaj indirimi yapılması adına Odamızca, Bakanlığa müracaat edilerek çalışmalar yapılmakta.
Korsan çalışan kamyonetler ile de mücadelemiz devam edecektir.
SRC BELGESİ İŞLEMLERİ HAKKINDA YARDIM
Minibüs, taksi ve servis taşımacılığı yapan esnafımızın şoför kartı işlemleri ve sınavsız SRC belgesi işlemleri internet sistemi üzerinden e- devlet şifresiyle odamızca yapılmaktadır.
1999 yılından beri basit usül vergi mükellefi üyelerimizin muhasebe işlemleri odamız muhasebe bürosu tarafından titizlikle ürütülmektedir.
“MAĞDURİYETLERİ ÖNLEDİK”
İl dışından ilçemize gelen A1 ve D4 belgeleri ile taşımacılık yapan araçların taksici ve minibüsçü esnafımızı mağdur etmemeleri için Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğümüz ve Silivri Belediyemiz ile ortak çalışma yapılarak şehir içi ve yan yolları kullanmadan E-5 karayolu ile terminale girmelerini sağladık.
Ayrıca Trakya bölgesinden ilçemize bu belgelerle taşımacılık yapmak isteyen birçok firmaya izin vermemekteyiz.
Bu konuda ve korsan taşımacılık ile ilgili mücadelemiz devam edecektir.
Servisçi esnafımızın öğrenci ve personel taşımacılığı yapmak üzere S4 belgesi alarak komşu il sınırlarına geçebilmeleri için gerekli UKOME kararı alınmıştır.
İhtiyaç duyulan evraklar tamamlanarak Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bizzat başvurulması sonucu Ulaştırma Bakanlığından S 4 belgesi alınabilecektir.
“SÖZ VERDİĞİMİZ GÜZERGAH DÜZENLEMELERİNİ YAPTIK VE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Sevginar SALİ: Güzergâh düzenlemesi konusu toplu taşıma sektör temsilcilerinin yakından takip etiği alan. Buradaki düzenlemeler hakkında da bilgi verir misiniz?
Recep AKINCI: Geçen dönemki genel kurulda sözünü verdiğimiz gibi; minibüsçü esnafımız için öncelikle güzergahlar konusunda Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı ve Silivri Belediyemiz ile ortak çalışmalarımız sonucu bazı mahallelerde güzergah düzenlemeleri yapıldı. Bu çalışma sonucu mahallelerde hat birleştirmeleri yapılarak araç fazlası olan hatlardan, araç ihtiyacı olan hatlara aktarım yapılmıştır. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
“SARI TAKSİ HASRETİ BU DÖNEM SONA ERDİ”
Sevginar SALİ: Bir de uzun bir bekleyişten sonra bu dönem nihayete eren sarı plaka konusu vardı değil mi?
Recep AKINCI: Evet söz verdiğimiz gibi; ilçemizde faaliyet gösteren bordo renkli M Serisi plakalı taksilerimizin, uzun yıllardan beri mücadelesi verilen, T Serisi ve sarı renge dönüştürülmesi ve bölge farkı gözetmeksizin çalışmaları konusu, Silivri Belediyemiz İSTESOB, Büyükşehir Belediyemiz ve siyasi parti temsilcilerimiz ile yapılan ortak mücadele sonucu gerçekleştirilmesi çok şükür bize nasip oldu. Emeği geçenlere de esnafım adına çok teşekkür ediyorum.
Sevginar SALİ: Servis araçları ile ilgili bir konuyu da çözüme kavuşturdunuz bu dönem?
Recep AKINCI: Aynen. Servis araçlarımızın tahditli plaka hakkı almaları uzun mücadeleler sonucu yine bizim dönemimize nasip oldu.
“KİRA GİDERİNDEN ODAMIZI KURTARDIK”
SevginarSALİ: Üyeleriniz ile paylaşmak istediğiniz başka yerine getirdiğiniz sözler var mı?
Recep AKINCI: Odamıza yeni bir hizmet binası kazandırdık. Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde kendisinin de yardımlarıyla bunu da gerçekleştirerek odamızı kira giderinden kurtarmış olduk.
6 yıl boyunca da kira vermeyeceğiz. Emekleri için Başkanımıza esnafım adına çok teşekkür ediyorum.
“GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK”
Yaptıklarımız ile övünmüyoruz. Görevimizi yerine getirdik. Asla yapılalar ve gerçekleştirilen çalışmalar ile de yetinmiyor devam etmesi için gerekli gayreti bundan sonra da sürdüreceğiz.
YENİ DÖNEM YÖNETİM ADAYLARI
Akıncı ekibindeki isimleri tek tek tanıtarak listesini şöyle açıkladı:
BAŞKAN ADAYI Recep Akıncı
YÖNETİM KURULU ASIL ÜYELER
1-Ercan Usta (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)
2-Salıh Güler (Minibüsçülük)
3-Gürkan Ölçer (Taksicilik)
4-İsmail Vardar (Minibüsçülük)
5-Dilaver Tunalı (Servis Aracı İşletmeciliği)
6-Güray Daylan(Otobüsçülük)
YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER
1- Mümün Er (Taksicilik)
2- Erdoğan Elma (Servis Aracı İşletmeciliği)
3-Sami İbracık (Otobüsçülük)
4- Haşim Nail Turfan (Kara Yolu Yük Taşımacılığı)
5-Himmet Adıyaman (Servis Aracı İşletmeciliği)
6- Yekta Güreş (Oto Galerici)
7- Hikmet Mesoğlu (Servis Aracı İşletmeciliği)
DENETİM KURULU ASIL ÜYELER
1-Erdal Karabıyık (Minibüsçülük)
2-Ercan Özcan (Minibüsçülük)
3-Doğan Kılıçarslan (Servis Aracı İşletmeciliği)
DENETİM KURULU YEDEK ÜYELER
1-Kadir Ulu (Minibüsçülük)
2- Erdoğan Kaptan (Minibüsçülük)
3- Erman Mutlu (Taksicilik)

YORUM YAP