XXXXX

Gıda Bankacılığı Bugün Açılıyor


Gıda Bankacılığı, Murat Yıldız sorumluluğundan alındıktan sonra ve başına Esra Selimoğlu’nun gelişiyle bugün resmen hizmete açılıyor. Bir süredir zaten çalışmaya başlamıştı bugün 15.00’da açılış töreni gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz günlerde Kale Park’ta düzenlenen basın toplantısında AKP İlçe Başkanı Metin Karakaş, Gıda Bankacılığı için ‘kara para aklama yeri’ tarzında bir yorumda bulundu. Muhalefetin gözü kulağı bu alanda olacak. Beyaz Masa uygulamasından aldıkları eleştiriler doğrultusunda, acısı bir yerden çıkacak.
AKP Grubunun tamamı Karakaş gibi düşünüyorsa neden Gıda Bankacılığı yönetmeliğine onay verirken bunu ifade etmediler orası da ayrı bir konu. Oybirliği ile geçen yönetmelik süreci sonrasında yapılan eleştiriyi anlamak çok güç. Karakaş’ın farklı konuşup farklı davranma süreci devam ediyor. Yoğunluktan olsa gerek yaptıkları ile söyledikleri arasında bağlantıyı kaçırıyor.

SARAL SİYASETİ SEÇTİ
Dün Silivrispor’da yapılan toplantıda Mustafa Saral, “Zemin çok kaygan” diyerek, Haziran’da gerçekleştirilecek kongrede kulüp başkanlığı adaylık kararından vazgeçtiğini açıklamış. Saral, AKP yedek ilçe yönetim kurulu üyeliğinden de istifa etmeyeceğini söylemiş. Saral’ın asıl hedefi bana göre baştan siyasetti ve doğru bir kararla, saffını belirlemiş oldu. Yönetime bir kesimin hakimiyeti söz konusu olmadan, her siyasi görüşün temsilcileri girebilir. Başkanlık da başka bir şey. Hem bir siyasi partinin temsilcisi, hem de bir kulübün başkanı olmanızı Silivri koşulları kaldırmaz. İnsanlarımız da buna henüz hazır değil. Saral ise bunun ayırımına varmak için yeterince tecrübeli değil.
Bazı arkadaşların düşündüğü gibi Saral’ın AKP üyeliğinden rahatsız değilim. Hem de hiç. Herkesin siyasi görüşüne ve yaşam tarzına saygı duyarım, duymasam bile eleştirecek değilim. Dün AKP’de olup bugün CHP’ye geçenler eleştirilebilir ancak Saral, siyasete girdiği AKP’de meclis üyeliğini ıskalamış olmasına ve seçimin kaybedilmesine rağmen duruşunu koruyabiliyorsa buna saygı duyulur. Ama “Hem AKP’yle hem CHP’yle aram iyi olsun” diyorsa o biraz zor. Saral’dan dolayı değil, Silivri’nin iki kutuplu siyaset mimarlarının buna izin vermeye niyeti yok. Daha şimdiden kılıçlar çekildi. Yerel seçim atmosferinde ne olur varın siz düşünün.

CHP SİLİVRİ’DEN ANLAMLI ETKİNLİK
CHP Silivri İlçe Örgütü dün akşam devrim şehitleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı. Darağacında gençlikleri sallanan bu üç sembol ismin hangi düşünceyi savunduklarına bile bakmadan, inançları, idealleri uğrunda Dünyaya meydan okuyuşları dahi idamlarının 38. yılında halen hatırlanmalarına, hiç unutulmamaları için yeterli bir vesile.
CHP Silivri ve Gençlik Kolları; güzel, kalabalık ve seçkin bir etkinlikle, anlamlı mesajlar verdi. CHP Silivri’nin yeni dönemde sergilediği duyarlılık son derece anlamlı. Partinin canlı tutulması, aktif bir süreçte insanları bir araya getirerek CHP çatısı altında birleştirilmesi ayrıca önemli. Çeşitli gün ve etkinliklerle çoğalan ortak paylaşımlar CHP’yi daha güçlü kılma yolunda önemli bir süreç. Değirmenci’yi, yönetimi ve Gençlik Kolları’nı kutluyorum.

SİLİVRİ BELEDİYESİ’NDEN
BİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ DAHA
Silivri Belediyesi ile Namık Kemal Üniversitesi arasında bugün Tarımsal Araştırmalar konusunda saat 11.00’da Meclis Salonu’nda işbirliği protokolü imzalanacak.

ZABITA MÜDÜRÜ EVLENİYOR
Silivri’nin çiçeği burnunda Zabıta Müdürü Selçuk Kamış, 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü Park Hotel’de gerçekleştirilecek nikah ve düğünle hayatını Aysun Akgün ile birleştirmeye hazırlanıyor. Çifte şimdiden mutluluklar diliyorum.

FARELERİN TOPLANTISI
Bir gün fareler bir araya gelirler ve başlarına musallat olan bir kediden
kurtulma planları yaparlar.
Pek çok fikir öne sürülür.
Hiçbiri kabul görmez.
En sonunda genç bir fare kedinin boynuna bir çan asmayı önerir. Böylece kedi kendilerine yaklaşırken farkına varacak ve
kaçabileceklerdir. Bu öneri fareler tarafından alkışlarla onaylanır.
Bu arada bir köşede sessizce onları dinlemekte olan yaşlı bir fare ayağa
kalkar ve bu önerinin çok zekice olduğunu, başarılı olacağından hiç kuşkusu olmadığını belirtir.
Fakat, der ki; “Kafamı bir soru kurcalıyor. Aramızdan kim kedinin boynuna çan asacak?”
DERSİMİZ; İYİ BİR PLAN YAPMAK AYRI, O PLANI GERÇEKLEŞTİRMEK
AYRIDIR BİR BAŞARI İSTER.

YORUM YAP