XXXXX

Gaziler Derneğine Yakışır Mı?



 Organizasyonda sevimsiz bir durum yaşanmış iddialara göre. Dernek yetkililerinin, gezinin ulaşım, yemek ve rehberlik masraflarını Belediyenin üstlenmesine rağmen, katılımcılardan kişi başına 15’şer TL para topladığı gibi. Geziye katılamayanların paralarının iadesini talep etmesiyle ortaya çıkan durum son derece sevimsiz. Kaldı ki derneğe bağış olarak toplanmış olsa bile makbuz ibraz edilmemesi dernek sorumlularına yakışmadı. Yapıldığı söylenen şeyin ayrıca belediyenin iyi niyetinin de suiistimali olarak yorumlanmakta.

TERS MANTIK
Cuma günü meclis gündeminde muhalefetin gündeme getirdiği lastik konusunu Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da daha geniş bir toplantıyla mutlaka açıklar ama ücret farkının ödeme konusu vade yüzünden kaynaklandığı edindiğim bilgiler arasında. Malum belediye ile iş yapanlar para alma umutlarını epey uzun süreye yaymak zorunda kalıyor bilinen mali sıkıntılar yüzünden.
Ayrıca belediye başkanının söyleyemeyeceği ama konuyla ilgili çeşitli imaları gündeme taşıyan kişinin çok iyi bildiğini düşündüğüm bazı durumlar var. Şöyle ki belediye başkanı olduğunuz zaman bazı kamu kurum ihtiyaçlarını üstlenirsiniz. Devlet imkanlarının yetişmediği alanlarda, kamu kurumları arasında bir nevi dayanışma yaşanır.
Altı ayda bir lastik değişmesine bir de bu pencereden bakmakta yarar var.
Muhalefet iktidarı mutlaka denetlemeli. Halkın ulaşamadığı bir çok bilgi ve olayı sorgulamalı. Ama karalama doğru bir şey değil. Kaldı ki karşı taraftan çok sahibini yıpratır. Toplumsal nefreti körüklemek hiçbir siyasetçinin işine gelmez. Aksine sahip olduğu sempatiyi yitirir. “Sempatik görülmeye ihtiyacım yok” diyorsanız, o başka.
Bir de şöyle bir durum var; CHP seçtiği kişi ve kişileri en acımasız şekilde eleştirir. Ama AKP bunu yaptığı zaman en ateşli savunucu durumuna geçer.
AKP’nin ise Silivri’de bir şeyler kazanmak için kendi taban oyları yetmez, yetişmez.

MEHTER BÖLÜĞÜ TARİHİ
Bir açıklama;
“5 Nisan 2010 tarihli “Yazıyorum” köşenizde yazmış olduğunuz yazınızda; Mehter Takımı ile ilgili olarak verdiğiniz bilgi Türk tarihi bilgilerine ve mehter takımı tarihine aykırı olup gerçekle hiçbir alakası bulunmamakta.
Halk arasında “iki ileri, bir geri” şeklinde yanlış tarif edilen mehteran bölüğünün klasik yürüyüşü, Hakk’a duyulan bağlılığın, sevginin, şükretmenin ve kulluğun ifadesidir.
“Mehter takımının kendine has bir yürüyüş şekli vardır. Yürüyüşler daima besmele ve sağ ayakla başlar, yürüyüş yapılırken her üç adım atışta sağa ve sola dönülerek yürünür. Bu mehter takımının sağa ve sola “Rahim Allah”, “Kerim Allah” manasına gelen selamlama yürüyüşüdür. Vakıa bazı çevrelerin ifade ettiği gibi  “iki ileri, bir geri” şeklinde değildir.”
Kaynak: Mehter Bölüğü Tarihi Osmanlı Devlet Arşivleri

Yukarıda tarafımızdan size iletilen konuyla ilgili doğru bilginin sütununuzda yer almasını ve kamuoyuyla paylaşılmasını saygıyla rica ederiz!

Dişhekimi Afşın Düğencioğlu
Tarih Öğretmeni  Mehmet Özkan”

MUTLU SENELER
Bugün Silivri Belediyesi Eski Başkanı, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, Silivri Belediyesi CHP Belediye Meclis Üyesi Seval Çolakoğlu ve Nesrin Ceylan’ın doğum günleri. Kutluyor yeni yaşlarında, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

YORUM YAP