Sevginar Sali

Fazla yatırım göz çıkartmaz : )

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cuma günü AK Parti ve MHP İlçe Başkanları ve meclis üyeleri ile ‘Karayolları ve ilçe belediyesi olarak' halka kazandırdıkları asansörlü üst geçidinin açılışını gerçekleştirdi.
“Asansörlü üst geçidin açılışı mı olur? Millet uzaya çıktı…” diyenleri anlamaya çalışıyorum… Ama maalesef Silivri'de bugüne kadar bir üst geçide asansör yapmak ne yazık ki kısmet olmadı; hem de ne Karayolları, ne İBB, ne de Belediye marifetiyle. Yani hangi açıdan bakarsak bakalım bu bir ilk! Bu ilki Silivri halkının yaşamakta bu denli geç kalmış olmasının sitemini iki yıllık belediye yönetimine mal etmek insafsızlığına düşmeden önce sırada bekleyen çok kişi ve kurum var. Yine de yapılmayanların hesabını sormak yerine, yapılanlara teşekkür edelim, onu da yapamıyorsak en azından hedef şaşıran eleştirilerle gündeme gelmeye çalışmayalım.
Silivri'nin ilk asansörlü üst geçidi hayırlı, uğurlu olsun, ihtiyaç duyanlar güle güle kullansın…
“Bu ne bolluk sıra sıra üst geçitler” diyenlerimiz var; eleştirmek yerine şükredelim bence. Silivri gerçekten farklı bir dönem yaşıyor. Buna ilişkin ifadeler nasıl olursa olsun hizmet yarışında güzelleşen bir Silivri olduğu gerçeği apaçık ortada.
İnşallah kısa süre içinde İBB'nin asansörlü üst geçidi de tamamlanıp hizmete girer. Sağlıklı insanlar ve gençler için mesafeler önemi olmayabilir ama yaş almış, engellilerimiz için büyük kolaylık sözünü ettiğimiz yatırımlar…
Hayata ara ara onların gözüyle bakmakta yarar var…

FALEZLERİN ONAYI ANITLARDAN ÇIKTI
Falezlerdeki çalışma ile ilgili İBB'nin beklediği Anıtlar Kurulu onayı geçtiğimiz hafta Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın devreye girmesiyle çıktı. Yarlarda güvenlik çalışmasının kısa süre içinde başlaması bekleniyor.

ERKEN SEÇİM HAREKETLİLİĞİ
Genel siyasette her geçen gün daha fazla alevlenen erken seçim olasılığı yerel dinamitleri de harekete geçirdi. Kongreler, salgın önlemleri derken siyaset yeni yıldan sonra ara verdiği saha çalışmalarına tüm hızıyla dönerse kimse için sürpriz olmasın. Ufuk ufak kıpırdanmalar başladı bile.
AK Parti ve MHP'nin en etkin ağızlarından “Cumhur İttifakı”nın devam edeceği söylemleri ışığında bakalım yerel siyaset yeni dönemde nasıl şekil alacak.

Herkese iyi haftalar, kaldığı kadarıyla, 2020'yi ağız tadıyla uğurlayalım ve yeni yıla en iyi şekilde girelim inşallah...

YORUM YAP