Sevginar Sali

Deney üstüne deney!

CHP Grubu'nun üzerinde “Hangimiz iktidarı daha iyi köşeye sıkıştırabiliriz” testini yaptığı esnada Başkan Volkan Yılmaz muhalefetin iddiasını gördü ve arttırdı…
“Silivri'de siyaseten bir sosyal deney yaşanacak” diyen Yılmaz, “Vatandaş elinden tutup kendisiyle dertlenen ama bu ayrıcalıklı çevreleri, baronları elinin tersiyle iten bir belediye başkanına sahip mi çıkacak, yoksa bu şehirde sizin kurduğunuz o düzen tekrar galip mi gelecek? Hak, hukuk, adaleti, haram, helali bilen bir yönetimle belediyenin kurumsal yönetimini oturtmuş, borcunu ödemiş, ödemeye devam eden, kasasında parası olan, fakir fukarayı düşünen, baronları elinin tersiyle iten bir belediye başkanının elini bırakıp tekrar o sistemi mi getirecek? Bu sosyal deneyi hep beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Bora Balcıoğlu'nun Grup Sözcülüğünde kısa sürede havlu atması öngörülerini boşa çıkardığı andan itibaren ki bunun en bariz kanıtı geçen ayki Bütçe Görüşmeleri oldu, CHP Grubunda bir hareketlilik tetiklendi. Sessizce beklemek yerine harekete geçmenin sonucunda biraz da son mecliste oldukça ateşli Melih Yıldız ve Süheyl Kırkıcı performanslarını izledik.
Bilinen Merdanoğlu'nun meşhur villa projesi ve VEGA AVM içindeki tadilatın yanına Yıldız, Silivrispor konusu ve “Bana vatandaş dalkavuğu yapıyorsunuz” dediniz diyerek çıktı muhalefet arenasına. Aslında Yılmaz'ın bir önceki ayda yaptığı konuşma tamamen kendi yapmayacakları ile ilgiliyken bu kez CHP'nin geçmiş yönetimi adresli bu nitelemeyi üstüne basa basa bu kez net şekilde kullandı.
Yılmaz'ın sinir uçlarını bulmak zor değil, üzerine gitme cesaret ve cüreti bu kadar fazla CHP'de en çok Melih Yıldız'da var bunu da kabul edelim. Ancak bu kez Yılmaz kadar Yıldız da gergindi. İkili arasındaki fark ise Yılmaz haklı, Yıldız haksızdı! Hatasız, noksansız ne iş, ne insan olur. Ama siz birinin büyük hatalarını telafi etmek için uğraşırken o sizin küçük yanlışlarınız ile karşınıza dikilirse sabrınız zorlanabilir.
Yıldız ve Kırkıcı'nın presi karşısında Yılmaz çabuk toparlanırken, Balcıoğlu'nun dengesi epey sarsıldı.
CHP ile Yılmaz arasındaki iktidar muhalefet tartışmaları çok da yabancısı olmadığımız düzeyde ilerlerken, asıl sürprizi AK Parti Sözcüsü Sami Barlas yaptı. CHP'nin marina yoklamalarına İBB'nin ÇED sürecinde olumsuz görüş vermesi haberi herkese sürpriz oldu sanki.
Kasım meclisinde iktidar ve muhalefet kalelerine ardı ardına yollanan şutlardan ilk sonuç yani gol Barlas'tan geldi. Melih Yıldız'ın beklenmeyen atağı karşısında Yılmaz hızlıca toparlandı.
Muhalefetin iktidarın açıklarını bulup buradan yürüyerek hedeflerine ulaşma şansları oldukça düşük. Daha iyisini yapabilme potansiyelini ortaya koymaları geçmiş referansları sebebiyle de zor. Ancak mücadeleye devam etmeleri, farklı bir yol bulmaları gerek.

YORUM YAP