Yılmaz: Silivri’de siyaseten bir sosyal deney yaşanacak!

Yılmaz: Silivri’de siyaseten bir sosyal deney yaşanacak!

8.11.2022 13:08:07

Kasım meclisinde Melih Yıldız'ın eleştirilerini yanıtlayan Başkan Volkan Yılmaz, “Silivri'de siyaseten bir sosyal deney yaşanacak” dedi ve ekledi: “ Vatandaş elinden tutup kendisiyle dertlenen ama bu ayrıcalıklı çevreleri, baronları elinin tersiyle iten bir belediye başkanına sahip mi çıkacak, yoksa bu şehirde sizin kurduğunuz o düzen tekrar galip mi gelecek?”

Başkan Volkan Yılmaz, Kasım meclisinde muhalefetin eleştirilerini yanıtlarken dönemi ve yönetim şekli ile ilgili çarpıcı bir tespiti ortaya koydu.

YILMAZ: YAPILANIN DAHA İYİSİNİ YAPMAK VARKEN, HEP KARŞI ÇIKTINIZ

Melih Yıldız'ın eleştirileri üzerine söz alan Başkan Volkan Yılmaz, şöyle cevap verdi: “CHP, genlerinden gelen özellikleri her zaman ortaya çıkarıyor. Bunlar; iş yapmamak, saz çalmak türkü söylemek, yapılana karşı çıkmak, 3. Köprüye karşı çıkmak v.s. Karşı duruşlarınızı ortaya koyuyorsunuz. Birileri bir şeyler yapmaya çalıştığı zaman da daha iyisini yapmak varken, iyi yapılanları arkadan çekmek, çekiştirmek, iftira, fitne fesada devam ediyorsunuz. Hep muhalefettelerdi, iktidar olamadılar, hep karşı çıktılar. “Hayır, istemezük” dediler. Vatandaş da sizi bu yüzden iktidar yapmadı.

“VATANDAŞ DALKAVUKLUĞU YAPMAYACAĞIM, ŞEHRİ HALKLA YÖNETECEĞİM”

Vatandaş dalkavukluğu yapmayacağım. Bu iddialı bir laf. Oy alacağım, birilerine şirin görüneceğim diye, popülizm yapacağım diye vatandaş dalkavukluğu yapmayacağım! Sizin zamanınızda bu şehirde yaptığınız vatandaş dalkavukluğunu yapmıyorum, yapmayacağım. Spor kulüplerine, derneklere, ayrıcalıklı gördüğünüz kişiler yani baronlara yapmayacağım. Bir telefonla işi hallolanların işi hallolmayacak. Her vatandaş gibi gelecekler ve işleri halloluyorsa halledecekler. Bu değişik yönetim anlayışı gücünüze gidiyor. Kişiler eşit, kimseye siyaset müdahale edilmiyor. Siyaset spora girmiyor. Arka bahçesi haline getirdiğiniz kurumlar, kuruluşlar yok. Maaşa bağladığınız borazanlar yok. Halkla beraber bu şehri yönetmeye çalışıyorum.”

“SİLİVRİ'DE SİYASETEN BİR SOSYAL DENEY YAŞANACAK”

“Silivri'de siyaseten bir sosyal deney yaşanacak” diyen Yılmaz, “Vatandaş elinden tutup kendisiyle dertlenen ama bu ayrıcalıklı çevreleri, baronları elinin tersiyle iten bir belediye başkanına sahip mi çıkacak, yoksa bu şehirde sizin kurduğunuz o düzen tekrar galip mi gelecek? Hak hukuk, adaleti, haram, helali bilen bir yönetimle belediyenin kurumsal yönetimini oturtmuş, borcunu ödemiş, ödemeye devam eden, kasasında parası olan, fakir fukarayı düşünen, baronları elinin tersiyle iten bir belediye başkanının elini bırakıp tekrar o sistemi mi getirecek? Bu sosyal deneyi hep beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“MAĞLUP OLURSAM ÜZÜLMEM”

Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bu sosyal deneyde mağlup olursa şahsım adına toplu iğne kadar üzüntü duymam. Annemden belediye başkanı doğmadım, öyle de ölmeyeceğim. İnandığım doğruları söylemekten, hayata geçirmekten beni hiç kimse alıkoyamayacak. Öyle kamuoyu baskısı, basın açıklaması, tayyareden açıklamaları geçeceksiniz. Ben doğru bildiğim yolda vatandaşlarımla el ele, gönül gönüle yürümeye devam edeceğim. Öyle yağma yok, öyle hikaye yok. Kimse Silivri'de demokrasi oyunu oynamasın. Katılımcı yönetim diye oynamasın.

“TAKIMI ŞAMPİYON YAPMIŞ EKİBİ, ALAŞAĞI EDİYOR”

En küçük bir spor kulübünün, başkanının seçimine bile müdahale edeceksin! CHP'li değilse, sana biat etmiyorsa spor kulübü başkanlığı yaptırmayacaksın! Bu kulübü 2. Lige çıkarmış, belediyeden bir gelir beklemeyen bir yönetimi, baskılarla, yöneticilerini istifa ettirerek fesih hale düşüreceksiniz, utanmayacaksınız! Bu yaptıklarınızın arkasında durarak Ümit Kalko'yu görevden aldıracaksınız! Bir de bakıyorsunuz muhalefet ve iktidar partisi bir olmuş, Silivrispor'u şampiyon yapmış bir ekibi, alaşağı ediyor. Ortak paydada buluşmuşlar. Ortak payda; Silivri Belediyesini nasıl yönetiriz? Buradaki rantı nasıl paylaşırız? Ben bunu yapmıyorum.

“BELEDİYE, BAŞKAN OLMAK İSTEYENLERİN İCAZET ALACAĞI MAKAM DEĞİL”

Göreve geldiğim ilk gün bütün kulüp başkanı adayları geldi; Akgün Duru, Taylan Güraslan, Fatih Yaşar, Mutlu Memiş. “Başkanım müsaade ederseniz aday olmak istiyoruz?” dediler. Ne münasebet dedim. Silivri Belediye Başkanlığı, Silivrispor'a başkan olmak isteyenlerin icazet alacağı bir makam mı?

Aynen şunu söyledim; Silivrispor'un bir ruhu ve delegasyonu var. Bu delegasyon kulübün ruhu etrafından kendi başkanını seçer. Yapmayın, etmeyin. Ben aynısından yapsaydım, bugün benim partimden bir kulüp başkanı olurdu. Kimse de buna müdahale edemezdi. Bunu yapmamakla birlikte siyasi görüşleri tamamen farklı iki kulüp başkanının iç işlerine hiçbir şekilde müdahale etmedim. Bir söz vermiştim, onu da kafanıza doğru sokun; otogardaki gelirlerin Silivrispor'a ve amatör kulüplere harcanacağıydı. Bunu başkan adayı olan herkese söyledim. Bir başkan adayı bana, “Başkanım, bizim otogar gelirlerine ihtiyacımız yok” bile dedi.

“RAKAMLARI ORTAYA KOYDUĞUMDA BAŞINIZI ÖNE EĞER GİDERSİNİZ”

İleriki günlerde Silivrispor kulübünü tam kadro buraya davet edeceğim, ne söylemek istiyorsa yüzüme söylesinler. Şuan Silivri Belediyesi, otogar gelirlerinin iki katı kadar kulübe yardım yapıyor. Rakamları ortaya koyduğumda herkes başını öne eğer gider. Destek vermeye de devam edeceğiz. Kulüp Başkanı bana da, Cumhur İttifakı'na da muhalefet etse ben oraya siyaseten müdahale etmeyeceğim. Kişi kendi gibi bilir işi. Bu yönetimi kendiniz gibi zannediyorsunuz. Sizin yaptığınız gibi, paranızla insanları hegemonya altına alarak bu yönetime baskı yapmayacağım.”

“ŞEHRE BİR PENCERESİNDEN DEĞİL, KUŞBAŞI BAKIYORUM”

“Şehre bir penceresinden değil, kuşbaşı bakıyorum”  diyen Yılmaz, “Pergelin sabit ucuyum. Eşit mesafedeyim. Yatağa aç giren çocukları düşünmek zorundayım. Çoğunun kumanyasına bir küçük süt koyamayan anneyi düşünmek zorundayım. Harçlığı olmayan üniversiteli genci düşünmek zorundayım. Dolayısıyla bu kamu kaynaklarını kullanırken de uykularım kaçıyor. Ne kadar güzel! Ver! Bu verdiğim para sizin cebinizden mi çıkacak? En kolayı Silivri Belediyesinden milyonları aktarmak değil mi?

Bu paraları bolca verim omuzlara alınabilirim. Ya ya, şaşa şaşa, büyük başkan çok yaşa! Uzun yıllar amatör ve profesyonel futbol oynadım. Soyunma odasındaki ter kokusunu da biliyorum, yöneticinin de futbolcunun da ne düşündüğünü biliyorum. Kamunun kaynaklarını harcarken popülizm yapmayacağım, vatandaş dalkavukluğu yapmayacağım. Her kuruşu aziz bilip o şekilde harcayacağım” şeklinde konuştu.

 

“SİLİVRİSPOR ÜZERİNDEN POPÜLİZM YAPMAK SİYASETİN DANİSKASI”

Başkan Yılmaz “Kulübü tekrar çağırıp, vereceğimiz desteği anlatacağım. Ondan sonra bir yol çizme fikri onlara kalacak. Silivrispor üzerinden popülizm yapmak siyasetin daniskası. Bu siyasetin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Rakamları hafta içi açıklayacağım” dedi.

“AVM RUHSATLANDIRMA VE DENETLENMESİ İBB YETKİSİNDE”

VEGA AVM ile ilgili Melih Yıldız'ın iddialarını da cevaplandıran Yılmaz, “Silivri'deki yıkımları, avm içindeki imalatlar konuşuluyor. AVM'lerin ruhsatlandırması ve denetlenmesi İBB yetkisinde. İBB zabıtasına bir dilekçe yazarsınız. Gelirler denetlerler, mühürlerler, ne yaparlarsa yaparlar” dedi.

“EL Mİ YAMAN, BEY Mİ YAMAN, ZAMANI GELDİĞİNDE GÖRÜŞECEĞİZ”

“Vatandaşın yerlerini yıkıyormuşuz! Bir kere bizim yıktığımız yerler, Silivri'de yaşayan köylünün yerleri değil, Silivri'ye bağ evi, kır evi, yazlık evi diye tarım arazisine yapılan kaçak yapılar. 800'ün üzerinde, Türkiye'de en fazla kaçak yapıyı yıkan belediye, Silivri Belediyesi” diyen Yılmaz, “İBB Zabıtaları emrinizde, ne yapacaksanız ardınıza koymadan yapın. Sizden bir şey isteyen namert oğlu namert. Hodri meydan. Benim size yaptıklarım ve daha önceki dönemde yapılan usulsüz parsel satışlarıyla yapmadıklarım ne varsa siz bana yapın. Sizden korkmuyorum, umurumda değilsiniz. El mi yaman, bey mi yaman, zamanı geldiğinde görüşeceğiz. Türkiye bir hukuk devleti.”

 Sevginar SALİ

YORUM YAP