Yıldız: Vatandaş mağduriyetini gündeme getirmek ne zamandan beri dalkavukluk oldu?

Yıldız: Vatandaş mağduriyetini gündeme getirmek ne zamandan beri dalkavukluk oldu?

8.11.2022 13:14:37

CHP'li Melih Yıldız, gündem dışı konuşmasında sürpriz bir şekilde Başkan Yılmaz'ın geçtiğimiz mecliste yaptığı bir değerlendirmeyi gündeme taşıyarak, eleştirilerini kendisinden beklenmeyen sertlikte ifade etti.

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım oturumunda gündem dışı söz alan CHP'li Melih Yıldız'ın Başkan Yılmaz'a yönelik eleştirileri ortalığı gerdi.

YILDIZ: AKP'NİN 25 YILDA YAPAMADIĞINI 3.5 YILDA BİZDEN BEKLEMESİ MEMNUNİYET VERİCİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız, Kasım ayı meclis toplantısında şöyle konuştu: “AK Parti'nin 25 yıldır yapamadıklarını bizden 3-3.5 yıl içinde yapmamızı bekliyor olmaları gerçekten bizim açımızdan memnuniyet verici bir durum.

“BAHANE ÜRETMEK YERİNE İCRAATA GEÇMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM”

Balıkçı Barınağı ile ilgili arkadaşlar bahane üretmeyin. İki yıl önce fotoğraf çekildiniz, Gümüşyaka halkına müjde verdiniz. Fakat hala bu konuyla ilgili hiçbir girişiniz yok. İki yıl sonra biz hatırlatınca bahane üretmeye başladınız. Bu doğru değil. Hemen icraata geçmenizi tavsiye ediyorum.

Kreşlerle ilgili eleştiriniz oldu. Dört kreş sözü verilmişti, üç'ü tamamlandı. Bir tanesi de kısmetse tamamlanacak.

“GÖKSU, İMAMOĞLU'NU TEBRİK ETTİ”

Bu konuyla ilgili AKP'li arkadaşlarıma bir uyarıda bulunmak istiyorum. Kreşlerle ilgili sizler de eleştiri yapıyorsunuz ama Grup Başkan Vekiliniz Tevfik Göksu, katıldığı bir TV programında Ekrem İmamoğlu'nun eleştirdi, eleştirdi ve en son moderatör “Hiç mi iyi yaptığı bir şey yok?” diye sorduğunda, “Kreşler çok doğru bir proje, biz bunu geçmiş 25 yıl içinde düşünememişiz. Tebrik ediyorum”. Bunu da size hatırlatmak istiyorum.

“İKTİDAR TEMSİLCİLERİMİZİN ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALARINI TAVSİYE EDİYORUM”

Belediye Başkanımız az önce ilkokul 1,2, 3. Sınıf öğrencilerine beslenme çantası dağıtımını ifade etti. Güzel bir proje, teşekkür ediyoruz. Fakat iktidar temsilcilerinin neden bu beslenme çantasına ihtiyaç duyulduğuyla ilgili öz eleştiri yapmalarını tavsiye ediyorum.

SİLİVRİSPOR KONUSU

Grup Başkan Vekilimiz, Silivrispor'la ilgili konuya değindi. Silivrispor, Silivri'nin bir marka değerini artırma yolunda temel taşlarından biri.  Siz yine bu kürsüden 2 yıl evvel otogar ve otopark gelirlerinin tahsislerini kendi bünyenize aldığınızda şunu ifade etmiştiniz, “Ben bunu kontrol altına almak istiyorum. Belediye bünyesinde işletmek istiyorum.” demiştiniz. Yine bu kürsüden şöyle bir söz vermiştiniz, “Oradan elde edilecek gelirleri, her ay Silivrispor'a takdim edeceğim.” Niye vermediğinizi biz de merak ediyoruz.”

“VATANDAŞ MAĞDURİYETİNİ BU MECLİSTE, GÜNDEME GETİRMEK NE ZAMANDAN BERİ DALKAVUKLUK OLDU?”

Geçtiğimiz meclisten Başkan Yılmaz'ın sözlerini gündeme taşıyan Yıldız, “Kırsal Mahalle sınırları dışında kalan köylerde yaşayan hemşerilerimizin muafiyetlerden yararlanamayarak mağduriyetlerin oluşması bir başka konu. Gündeme getirdiğim bu konuyu dalkavukluk olarak tanımladınız. Aynen de şu ifadeyi kullanmıştınız, “Ben vatandaş dalkavukluğuna sonuna kadar karşıyım.” Vatandaş mağduriyetini, talebini bu mecliste, bu koltukta gündeme getirmek ne zamandan beri dalkavukluk oldu? Merak ediyorum. Kentin sorunlarının çözümü bu meclis değil mi? Dalkavukluğun kelime anlamı; çıkar ve yarar beklediği ya da kendisinden çıkar sağladığı kimselere saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kişi. Bu sıralarda oturan hiçbir arkadaşımın kendi çıkarları için değil, vatandaşın çıkarları için mücadele ettiğini düşünüyorum.

Tarım arazisine yapılan villalara göz yummanız, çarşı merkezinde basit bir tadilat olarak gördüğünüz fakat baştan aşağı yenilenen otopark ve ortak alanlarının yok edildiği alışveriş merkezini görmezden gelmeniz ne anlama geliyor. Bu da dalkavukluk mu?” diyerek tepkisini ifade etti.

VOLKAN YILMAZ NE SÖYLEMİŞTİ?

Ekim meclisinde Başkan Volkan Yılmaz, “Ben vatandaş dalkavukluğuna sonuna kadar karşıyım. Bu ülkede oy uğuruna her şey yapılmamalı. ‘CHP ne veriyorsa biz iki katını verelim, diğer parti ne veriyorsa biz bir fazlasını verelim', diye de yaklaşmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“HANİ KİMSENİN KART VİZİTİNE BAKMAYACAKTINIZ?”

“Çayırdere'de, Beyciler'de Hazine arazilerinde bulunan kaçak yapıları yıkıyorum diye her platformda ifade ediyorsunuz” diye sözlerini sürdüren Yıldız, “Fakat yıktığınız kaçak yapı kadar gözümüzün önünde villa inşa ediliyor. Belediye yönetimi olarak çatısını arttırana ceza kesiyorsunuz, ama bunları görmezden geliyorsunuz. Hani kimsenin kart vizitine bakmayacaktınız? Sizin tabirinizle dalkavukluğunu kimin yaptığını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

İki yıl önce söylediğiniz sözleri hatırlatmak istiyorum, “Göreve geldiğim ilk günden beri Silivri'deki verimli arazilerinin bizlere miras değil, namus emaneti olduğunu ve görev sürem boyunca tarım, orman ve hazine arazilerine inşa eden kaçak yapılarla mücadele edeceğimi söyledim. Kart vizitinde ne yazarsa yazsın, ağabey, amcası, dayısı kim olursa olsun, kişiye, kuruma, mevki makamına bakmaksızın tamamını yıkacağımı buradan bir kez daha ifade ediyorum. Muhtarlarımızdan ve Silivri halkından bu konuda destek istiyorum. Gelin kaçak yapıları Belediyeye ihbar edin. Kaçak yapıyı yıkmıyorsam gelin benim yakama yapışın. Söyleyeceklerim bu kadar” diyerek açıklamalarını tamamladı.

 Sevginar SALİ

YORUM YAP