“Silivrispor’a yapılacak maddi çalışmalara destek vereceğiz”

“Silivrispor’a yapılacak maddi çalışmalara destek vereceğiz”

8.11.2022 13:18:51

CHP Grubu adına Silivri Belediyesi Kasım Meclisinde söz alan Bora Balcıoğlu, gündemdeki ulusal konuların yanı sıra Silivrispor'un kamuoyuyla paylaştığı destek çağrısına yönelik önergeyi gündeme taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Bora Balcıoğlu, yaptığı konuşmada önemli gün, haftaları hatırlatarak önemine değindi, partisinin önerilerini paylaştı.
“ŞEHRİMİZİN KURTULUŞUNUN 100. YILI KUTLU OLSUN”
Balcıoğlu, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün emrindeki şanlı ordumuz; milletimizden aldığı güç ve koşulsuz destek sayesinde 7 düvele karşı tarihte eşi görülmemiş bir mücadele sergilemiş ve nihayetinde düşman kuvvetlerini topraklarımızdan defetmiştir. Bu karanlık dönemde, 2 yıldan uzun süre işgal altında kalan Silivri'miz ise, 1 Kasım 1922 tarihinde kurtuluşunu ilan etmiştir. Şehrimizin kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun!
“KIZILAY HAFTASI KUTLU OLSUN”
29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nı kutladık.
İnsanların en zor anlarında yanlarındaki kuruluşlardan olan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak insanlara yardım eden Türk Kızılayı'nın, Kızılay Haftasını bir kez daha kutluyorum.
“KADINLARIN HAKLI MÜCADELELERİNDE YANLARINDAYIZ, ONLARLA YAN YANAYIZ”
Türkiye'de bu yüzyılda hâlâ, ne yazık ki her yıl on binlerce kadın, erkek egemen anlayışın ürettiği fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalıyor; yüzlerce kadın bu sistemli şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu konu, partimiz için olduğu kadar benim için de çok önemlidir.
O sebeple lafı süslemeden, eğip bükmeden söyleyeceğim: Kadınlara -fiziksel ya da psikolojik olması fark etmez- şiddet uygulayan her kimse benim gözümde insan değildir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nün farkındalığı artırması dileklerimle; şahsım ve grubum adına net biçimde ifade ediyorum ki “kadınların haklı mücadelelerinde yanlarındayız, onlarla yan yanayız.”
“KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN 39. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”
Kıbrıs Türk halkı, baskı ve zorluklara karşı sabır, azim ve inançla mücadele ederek, kahraman Türk Askerimizin de desteği ile özgürlüğüne kavuşmuş; 15 Kasım 1983 yılında da bağımsız bir devlet olarak “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti” adını kazanmıştır.
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti” iki ayrı devlet ancak tek bir millettir ve kardeştir. Birlikte mücadele vermişlerdir ve gerektiğinde yine birlikte mücadele vereceklerdir.
Bu hususta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı, mücahit Rauf Denktaş'ı; Partimizin genel başkanlarından, dönemin başbakanı, Karaoğlan Bülent Ecevit'i;
Ve dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan'ı başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimizi saygıyla selamlıyorum.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.
“DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLU OLSUN”
Devletimiz, çocuklara verilen kıymet konusunda -tıpkı kadın haklarında olduğu gibi- tarihsel bağlamda pek çok devletten ileride konumlanmıştır.
1924 yılında kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi'ni ilk imzalayanlardan birisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'tür.
Yine aynı şekilde her yıl kutlanan dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı, (başka ülkelerde henüz çocukların maden ocaklarında çalıştırıldığı yıllarda) devletimiz tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir.
İşte bu ilerici gelişmeleri bilmek, bizlerin hem devletimize hem de kurucumuza olan bağlılığımızı her geçen gün daha da artırmaktadır.
Bu bilgiler ışığında çocukların birer birey oldukları bilinci ve sorumluluğuyla, “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü” kutluyorum.
Çocuklarımızdan, gençlerimizden, geleceğimizden bahsederken, onların ülkemize katma değer sağlayan bireyler olmaları yolunda en büyük destekçileri elbette öğretmenlerimizdir.
“ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ”
Şahsım ve grubum adına “24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü” kutluyorum. Hakkınızı ödeyemeyiz. İyi ki varsınız...
“ONLAR İÇİN BİR CAN KADAR KIYMETLİ KATKI SUNABİLİRİZ”
2-8 Kasım tarihleri arasında Lösemi yani kan kanseri teşhisi konulan hastalarımıza bilhassa çocuk hastalarımıza dikkat çekmek; farkındalık yaratmak ve destek olmak maksadıyla Lösemili Çocuklar Haftası'nı kutluyoruz.
Löseminin tedavisi vardır. Şükürler olsun, kıymetli bilim insanlarımız sayesinde her geçen gün tedavide başarı oranı yükselmektedir.
Onların bu ulvi mücadelesinde bizlerin de üzerimize düşen görevler vardır.
Lösemili çocuklarımıza, bizler için oldukça zahmetsiz onlar için ise bir can kadar kıymetli bir katkı sunabiliriz.
Çağrımızın geniş kitlelere ulaşabileceğini bildiğim için müsaadenizle buradan bir çağrı yapmak istiyorum: Her birimiz, Kızılayımız aracılığıyla kan numunesi vererek “kök hücre bağışçısı” olabiliriz.
Sizlerden ve tüm halkımızdan istirhamım, şartları sağlayan herkesin 15 dakikalarını ayırarak “kök hücre bağışçısı” olmalarıdır. Bunun dışında imkanı olan herkesin, devlet tarafından resmen tanınan vakıflara madden ve manen destek vermeleri de oldukça kıymetlidir.
Şimdiden, katkı sunacak herkese şahsım ve grubum adına teşekkür ediyorum...
“TÜRK HALK DEVRİMİ HAFTASI'NI KUTLUYORUM”
Tarihimizde her dönem küçük bir güruh, belirli bir aracı kullanarak “cumhuriyet rejimi özelinde çağdaş düşünce sistemi ile hesaplaşma” hedefleri doğrultusunda çaba göstermişlerdir.
Bugünlerde bu araç “harf inkılabı ve kıvançla kullandığımız Türk Dili” yapılmaya çalışılmaktadır.
Kuşkusuz daha öncekiler gibi bugün bu girişimlerde bulunanlar da, demokrasiye ve medeniyete ihtiyaçları olduklarında cumhuriyetin faziletinden faydalanacaklardır. Bunun bilincindeyiz. Ancak bu gelişmelerde asıl dikkat çeken husus, bugün Türk Dili ve alfabesi aracıyla başlatılmaya çalışılan karşı devrim saldırısına alenen ve yüksek sesle tepki gösteremeyenlerin varlığı olmuştur. Karşımızdaki her kim ve her ne güçte olursa olsun, kurucu değerler ışığında ve uğrunda mücadele edeceğimizi bir kez daha yüce meclisin huzurunda halkımıza ifade etmek isterim. Bu vesileyle halkımızın “1-7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftası'nı” kutluyorum.

“SİLİVRİSPOR'A YAPILACAK MADDİ ÇALIŞMALARA DESTEK VERECEĞİZ”

“Grubumuza ulaştırılan öneri ve istekler var” diyerek konuşmasına bir Silivrispor pasajı açan CHP Grup Sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi: “Müsaadenizle bunları yüce meclise arz etmek isterim: Bunlardan birincisi şehrimizi ulusal çapta temsil eden, şehrimize ve gençlerimize katma değer sağlayan köklü spor kulüplerimizden olan Silivrispor Kulübümüzle ilgili.
Kulüp yöneticilerinin grubumuza iletip destek istedikleri bir husus var: Ülkemizin kötü ekonomik gidişatından kaynaklanan ve hemen her kurumun ciddi anlamda zarar gördüğü bu dönemde, Silivrispor Kulübü yöneticileri bu kötü ekonomik gidişatın etkisinin artık bireysel çabalarla altından kalkılabilecek boyutu aştığından bahsettiler.
Bu hususta Silivri Belediyesinden sürekliliği olan maddi kaynak aktarımı veya işletilmesi halinde kulübün maddi gelir elde edebileceği kaynakların tahsisini talep etmekteler. Elbette Yüce meclis bu talebi değerlendirecektir.
Yeniden görüş beyan etme hakkımız saklı kalmak kaydıyla, Grubumuz adına şimdiden bu hususta Silivrispor'a yapılacak maddi çalışmalara destek vereceğimizi Yüce meclisin huzurunda Silivrispor camiasına ve Silivrili hemşehrilerimize ifade etmek isterim.”

BAŞSAĞLIĞI
Partimizde önceki dönemlerde Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Parti Meclisi Üyeliği ve TBMM üyeliklerinin de bulunduğu çeşitli görevler alan yol arkadaşımız, büyüğümüz Süleyman GENÇ geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. Kendisine Allah'tan rahmet; Cumhuriyet Halk Partisi ailemize başsağlığı diliyorum.
İlçemiz sınırlarındaki görevi sırasında şehit olan komiser yardımcımız Alim Nar'a rahmet; ailesine, Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum.
Yine aynı şekilde terörle mücadele kapsamında sınırlarımız dahilinde ve haricinde şehit olan tüm güvenlik unsurlarımıza Allah'tan rahmet; aileleri ve silah arkadaşları ile Milletimize başsağlığı diliyorum.”
NEDİM KÖK'ÜN İSMİNİN YAŞATILMASIYLA İLGİLİ ÖNERİ
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Grubumuza ulaşan ikinci talep de şudur: Gümüşyaka Mahallemiz'n eşraflarından; bölge sporcusuna ve gençlerine katkısı olmuş, sporcu kişiliği ile ön plana çıkmış olan Nedim KÖK Hocamızın isminin, yine bölgede ilçe belediyemizce yapılmış olan ya da yapılacak olan spor komplekslerimizden birisine verilmesi ve bu çalışmayla adının yaşatılması hususunda grubumuza bir talep gelmiştir. Bu talebin de Yüce Meclis tarafından değerlendirilmesini grubum adına istirham ederim.”
“TARİH, ATATÜRK'Ü ALTIN HARFLERLE YAZDI”
10 Kasım'a yönelik değerlendirmeyle sözlerini sürdüren Balcıoğlu, “Sizlerin de mâlumu olduğu üzere 10 Kasım 2022 tarihinde, ülkemizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 84. yılı olacaktır. Bu lideri tarih altın harflerle yazmıştır. Çünkü bu lider bir tarih yazmıştır... Bir asker olarak; 238 yıldır geri çekilen orduya zafer kazandıran bir Başkomutan sıfatıyla tarih yazmıştır. Bir stratejist olarak; savaştan yeni çıkmış bir ülkenin ilk 15 yılında, bir kısmı ağır sanayide olmak üzere en az 45 fabrikanın temelini atmış ve ömrü yettiğince pek çoğunun açılışını yapmış bir devlet adamı sıfatıyla tarih yazmıştır.
Bir devrimci olarak; harf inkılabı ile 14 yılda okuma yazma oranını 3 kat artırmış bir başöğretmen sıfatıyla tarih yazmıştır.
Bir lider olarak ise devletin gücünü düşmana göstermek için ölüm döşeğinden, hasta yatağından kalkıp askeri birliklerini bizzat denetleyen; Milletinin bekası uğruna kendi canından geçen, ömrünü milletine feda eden bir Reis-i Cumhur sıfatıyla tarih yazmıştır. Evet, Atatürk gözlerini kapattığında, kendisi için ömrünün çok büyük kısmı savaş meydanlarında cepheden cepheye savaşarak geçen, yokluk, çile ve acı dolu 57 yıllık bir yaşam geride kalmıştı.
Ancak o gözler kapandığında aslında geride kalan mazlum milletlere ışık olmuş bir mücadele örneği, milli hakimiyeti benimseyerek yeniden var olmuş bir millet ve altın harflerle yazılmış bir tarihtir geride kalan.
Bu düşüncelerle, başta yol gösterenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını özlem, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.
BESLENME ÇANTASI DESTEĞİNE TEŞEKKÜR VE UYARI
CHP Grup Sözcüsü Bora Balcıoğlu, Silivri Belediyesi'ni yeni sosyal çalışması Beslenme Çantası Desteğine teşekkür eterken, çocukların rencide olmaması için logo hassasiyeti talebini ifade etti.
Sevginar SALİ

YORUM YAP