“Silivrili hemşerilerimizin sürecin kimler tarafından engellendiğini anladığını düşünüyorum!”

“Silivrili hemşerilerimizin sürecin kimler tarafından engellendiğini anladığını düşünüyorum!”

8.11.2022 13:22:01

Silivri Belediyesi Kasım Meclisinde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Sabi Barlas, CHP'lerin ısrarla gündeme taşıdığı marina yatırımıyla ilgili sürpriz bir gelişmeyi gündeme: “İBB yatırıma ÇED sürecinde olumsuz kurum görüşü verdi” diyerek taşıdı.

AK Parti adına Silivri Belediyesi Kasım Meclisinde söz alan Sami Barlas önemli gelişmelere değinerek sözlerine şöyle başladı: “Türk Harf Devrimi Haftası (1-7 Kasım) Yeni Türk Harflerinin kabulünün 94. Yıl Dönümü Kutlu olsun.
Lösemili Çocuklar Haftası (2-8 Kasım) 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nın toplumumuzda farkındalık oluşturmasına vesile olmasını temenni eder, lösemi hastalığıyla mücadele eden tüm vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim.
Organ Nakli Haftası (3-9 Kasım) Her bağış yeni bir hayattır. Organ bağışı, candan cana yapılan en büyük sadakadır. Organ nakli bekleyen bütün hastalarımıza acil şifalar dilerim.
1 Kasım Silivri'nin Kurtuluşu Tüm Silivrili hemşerilerimin 1 Kasım Silivri'nin kurtuluşunun yıl dönümünü kutlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş mücadelesinde destan yazan şehitlerimizi ve Gazilerimi saygıyla anıyorum.
3 Kasım Ak Parti'nin Kuruluş günüdür. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 3 Kasım 2002'de Millete Hizmet Yolunda başladığımız kutlu yürüyüşün 20. yıldönümüne erişmemizin gururunu yaşıyoruz. Milletimiz ile birlikte aynı inanç ve kararlılıkla 2023, 2053 ve 2071'e emin adımlarla yürüyoruz…
8 Kasım Dünya Şehircilik Günü gelecek nesillerin; şehirlerimizin tarihsel, kültürel ve doğal değerlerine sahip çıkan birer medeniyet merkezi olan şehirlerde mutlu ve huzurlu yaşamaları dileğiyle Dünya Şehircilik Günü'nü kutluyorum.
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. Yıl dönümünde sevgi, rahmet, şükran ve özlemle anıyoruz.
12 Kasım Afete Hazırlık Günü Önceden hazır olmak, hayat kurtarır! 12 Kasım Afete Hazırlık Günü Kutlu Olsun. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Unutmayın dil, din, ırk ve tüm ayrıcalıklar fark etmeksizin temel çocuk hakları dünya üzerindeki her çocuğun hakkıdır. Dünyanın en masum varlıkları çocuklara hakları olan zemini sağlamak bizim görevimiz. Bunun bilincine varmak dileğiyle. Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu olsun. 24 Kasım Öğretmenler Günü; çocuklarımızın yetişmesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakârlığı gösteren sizlere çok borçluyuz. Bize büyük hayaller kurmak için tüm nedenleri ve bunu başarmak için tüm kaynakları verdiniz. Bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla kadına şiddetin bitmesini diliyor ve “Kadına şiddet, kadınların kaderi olmasın diyor” tüm kadınlarımıza sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Burhan Kuzu (ölüm tarihi 01.11.2020) 2 yıl önce aramızdan ayrılan Ak Parti'nin kurucu üyelerinden Burhan Kuzu abimizi rahmetle anıyorum. Bülent Ecevit (ölüm tarihi 05.11.2006) Geçmiş yıllarda ülkemize hizmet etmiş eski Başbakanımız Bülent Ecevit'i ölüm yıldönümünde rahmetle anıyorum. Naim Süleymanoğlu (ölüm tarihi 18.11.2017) Bulgaristan'da yaşayan Türklere uygulanan asimilasyon zulmünü dünyaya duyurarak engelleyen, birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilen, Naim Süleymanoğlu'nu vefatının 5.yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Omuzlarında sadece dünya rekorlarını kaldırmadı, Türklüğün milli bilinci ve inancının sarsılmaz gücünü en kuvvetli şekilde herkese gösterdi. Ruhu şad olsun…”
“MARİNA YATIRIMINI SORAN CHP'LİLER, İBB'NİN YATIRIMA OLUMSUZ GÖRÜŞ VERDİĞİNİ ATLAMIŞLAR!”
Barlas konuşmasının devamında CHP İlçe Başkanı ve yönetimine Marina ve Gümüşyaka Balıkçı Barınağı yatırımı ile ilgili şu cevabı verdi: “Saygıdeğer Silivrili hemşerilerim CHP İlçe Başkanı ile yönetiminin basın demecinde “Bir günde iki marina projesi açıkladınız aradan üç yıl geçti Başkan gelişme var mı? Silivri'yi beklentiye sokuyorsunuz sonra unutturup hiç bir şey yokmuş gibi davranıyorsunuz. Marina diye yola çıktığınız ortaklarınızla Gümüşyaka Balıkçı Barınağı deyip durdunuz. Ne oldu Gümüşyaka Balıkçı Barınağına elde var sıfır. Ankara'dan gelen heyetlerle fotoğraf çekip durdunuz mutlu musunuz?” diyen CHP ile yönetimine cevaben; Ak Parti ile Başkanım Mutlu Bozoğlu ve Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz gereken açıklamaları yatı. Ben de görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Silivri marina projesinin ÇED raporuna İBB yönetiminin kurum görüşünde olumsuz görüş verildiği süreci atlanmıştır. Sayın CHP yönetimi sizler Silivri'mizin gelişmesini, esnafımızın gelirinin artmasını istemediğinizi bu ÇED raporuna olumsuz görüş vererek beyan etmiş oldunuz. Nasıl Boğluca Deresi ıslah çalışmalarında son gün birbirinize tapu devriyle süreci sürüncemeye soktuğunuz gibi. Çok merak ediyorum sizler Silivri'mizi ve Silivrili hemşerilerimize hizmet gelmesin diye mi çaba sarf ediyorsunuz. Fakat Ak Partili İBB yönetimi zamanında CHP'li Büyükçekmece Belediyesine marina yatımı için izinler hiçbir problem çıkarmadan izin verdik. Halka hizmet işte öyle olur.
“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİMİZİN SÜRECİN KİMLER TARAFINDAN ENGELLENDİĞİNİ ANLADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Bu tarz beyanatlarda ulunacağınıza gidi İBB yönetimine kurum görüşünün olumlu olması için ve sürecin hızlanması için siz de karınca misali de olsa yardımcı olun. Arkadaşlar İBB'den kurum görüşünün olumsuz geldiğini bilerek mi öyle bir açıklama yatılar, yoksa bilmeyerek mi? Bilmiyorlarsa bu ne tezat bu ne yaman ilişki! Silivrili hemşerilerimizin sürecin kimler tarafından engellendiğini anladığını düşünüyorum.
“CUMHUR İTTİFAKI BELEDİYEMİZ VE DEVLETİMİZ GÜMÜŞYAKA İÇİN GEREĞİNİ YAPIYOR”
Gümüşyaka Balıkçı Barınağı ile alakalıda CHP'li arkadaşlarımız dersine iyi çalışmamış ve yahut yanlış bilgilendirilmişler. Bir bölgeye Balıkçı Barınağının yapılması için ilk önce kooperatif kurulması gerektiğini bilmiyor olabilirsiniz. Bizler Cumhur İttifakı olarak Gümüşyaka'da bu işlere ön ayak olan, onay veren değerli arkadaşlarımıza kooperatif kurmaları noktasında Tarım İl Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızla görüştürerek yapmaları gereken hakkında ilgilendirdik. Su Ürünleri Kooperatifi kurulduğu an süreç devam edecektir. Gümüşyakalı hemşerilerimiz merak etmesin. Cumhur İttifakı Belediyemiz ve devletimiz Gümüşyaka için gereğini yapıyor.
“İBB YÖNETİMİ ÜÇ UÇUK YILDIR GÜNÜŞYAKA İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPAMADI”
Fakat İBB yönetimi üç uçuk yıldır hiçbir şey yapamadı hala lağım suları denize akıyor. Bizde mi soralım Gümüşyakalı hemşerilerimiz İBB hizmetlerinden mutlu musunuz!? Gümüşyakalı hemşerilerimiz Cumhur İttifakına olan memnuniyetini 2019 yerel seçimlerinde göstermiş oldu ziyadesiyle. Bizleri destekleyerek seçim sonucunda birinci parti olarak çıkararak göstermiştir. Gümüşyakalı hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”e8220cb2-5433-472f-9186-b13c6cd7c9c6BALCIOĞLU: VATANDAŞA YAPILACAK HİZMETLERİ ENGELLEME KÜLTÜRÜMÜZ YOK!
Balcıoğlu söz alarak Barlas'ın söylemlerini şöyle yanıtladı: “Doğayı, insanlığı korumaya “Baltalamak” diyorsunuz. Sanıyorum siz böyle yaptınız, ya da yapıyorsunuz. Zira örnekleri de var. CHP yönetim sisteminde asla vatandaşa yapılacak olan hizmetlerin engelleme yapma kültürü olmamıştır, yoktur da. Teknik görüşleri siyaseten baskı altına almak gibi bir kültürümüz de yok.
Kreşimiz de alt yapı konusundaki sorun da kısa sürede tamamlanacak. Çalışmayı takip ediyoruz bitmek üzere.”8a098eed-4393-48e4-ba4d-dd381c2dbe81
YAZICI, CHP'NİN KARŞI ÇIKTIĞI YATIRIMLARI HATIRLATTI
AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı da söz alarak “Yat limanı konusunda söz almış bulunmaktayım” dedi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sanırım CHP'de bir kafa karışıklığı var. Yat limanı konusu gündeme geldiğinden beri CHP'li meclis üyeleri, “Ne zaman, niye yapmadınız?” şeklinde eleştirilerden bulundular. Sanırım İBB'nin görüşlerinin değişmesiyle beraber onların da görüşleri değişmiş gibi görünüyor. “CHP, halkın yaranına olan hiçbir faydalı olan projeye hayır dememiştir” dedi Grup Başkan Vekili. Geçmişte yaşananlarla ilgili bilgiler aklıma geldi. 1. Boğuz Köprüsünü yaparken, “Yapmayın buradan kimse geçmez, zenginler geçer” diye karşı çıktıklarını hatırlıyorum. Ona keza 2. ve 3. Boğaz Köprüleri, Marmaray, İstanbul Havalimanı'na büyük muhalefet yapıldığını hatırlıyorum. Hatta Gezi direnişine de yansıttıklarını hatırlıyorum. İstanbul Havalimanı şu anda dünyanın en büyük 1. yolcu taşıyan havalimanı, Türk Havayolları bu dönem için açıkladığı bilanço ile Türkiye'nin en değerli şirketi oldu. İlk üç aylık bilançosu rekor kar açıklandı.
“YAT LİMANI 1-2 SENEDE YAPILACAK BASİT BİR PROJE DEĞİL”
Bunlara neden karşı olunduğu, hangi psikolojiyle yapıldığını tabi halkımız değerlendirecek. Konuyu ülke gündemine getirmeden yat limanı 1-2 senede yapılacak basit bir proje değil. Volkan bey, Sami beyle sıkı takip ediyoruz. Bunu yapan mühendislerle görüşüyoruz. Şu anda ÇED sürecinde. Bittikten sonra ihale aşamasına geçecek. “Niye yapılmadı?” derken diğer taraftan da olumsuz çevresel etkileri gereği olumsuz görüş vermeniz ilginç. Yat limanı ile ilgili ÇED raporu çıktığı zaman sanırım daha detaylı bir değerlendirme yaparız.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP