Sevginar Sali

Demiral’ın hissettirdikleri ve söyledikleri...


AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral uzun süreli bir beklenti sürecini geride bıraktıktan sonra dün bir basın toplantısı düzenledi. Yanında ilçe yöneticileri; Aydın Karabina, İslam İbracık, Mehmet Çaylak ve Aslan Elmas’ın dışında tek meclis üyesi Rıfat Kutlu’ydu… Gençlik Kolları Başkanı da toplantıyı bir süre kapının ağzında izledikten sonra ayrıldı gitti. Demiral’ı ‘yalnız ilçe başkanı’ gibi gösteren bu görüntünün ayrıntılarına girmek istemiyorum. Geçmiş dönemle kıyaslama yapılacağını hesaba katmalıydı. Partiye kadar gelen, kapının ağzında bekleyen Gençlik Kolları Başkanı yanında da yer alırdı kuşkusuz. Kadın Kolları Başkanın olması da ‘güçlü ilçe başkanı imajını’ desteklerdi. Meclis üyeleri!? Rıfat Kutlu, "Karakaş arkamda” mesajını vermek için kafiydi…
Demiral, siyasetten ziyade nezaket dersi verir gibiydi… Basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşması, iyi bir gönül alma stratejisiydi; devamında gelecek keskin soruların bertarafında mutlaka dizginleyici, yumuşatıcı etkisi olmuştur.
AK Parti’nin yerel seçimleri neden kazanamadığı sorusu sorulmadan ilçe başkanı konuya ilişkin söyleyebileceklerini öne sürdü zaten; "AK Parti Silivri’de tarihinde aldığı en yüksek oya ulaştı, %42,3. İyi bir oy oranı ama kazanmamıza yetmedi…”
Yerel seçimlerden bu yana geçen 2,5 aylık zaman diliminde seçim ateşi söndü hatta hissedilen harareti unuttuk bile. Şimdi en büyük ısı sorunumuz bastıran sıcaklar : )) AK Parti İlçe Başkanı "Halkın iradesine saygı duyuyoruz” derken aslında yaşananların ardından söylenebilecek en doğru değerlendirmeyi ortaya koydu. AK Parti veya MHP, ya da Saadet Partisi de kazansaydı aynı cümleyi kuracaktık! Demokrasiye inanıyorsak, seçim sonuçlarına ilişkin en mantıklı değerlendirme budur!
AK Parti teşkilatında yenileme ve revizyon çalışmalarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçim startını da verdiklerini ifade etti Demiral…
Daha sonra İBB iştiraklerinin Silivri çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Daha ziyade İSKİ’nin devam eden alt yapı ve arıtıcı çalışmalarının durumuna değinerek 2017’de temiz deniz ile çevre umudumuzu tazelememize yol açan bilgiler verdi. İnşallah! 2009’da gelinirken, Hüseyin Turan da partili belediye başkanı olarak "Silivri’nin yüzyıllık alt yapı sorununu çözdük” diyordu… Üzerinden neredeyse 10 sene geçmiş olacak daha büyük alt yapı sıkıntıları var geçmişe nazaran bugünkü gündemimizde… Demiral, Çevre Derneği çalışmalarına göndermede bulunarak "sözde değil, gerçekte” Silivri’nin çevre sorunlarına çözüm ürettiklerini iddia ederken, eminim ki herkesin tek istediği şey bunun doğru olmasıdır.
Boğluca Deresi ıslah çalışmalarının neden sekteye uğradığına açıklık getirdi Demiral… Tarihi köprü ayaklarına dökülen betonun Silivri’ye yapılan en büyük kötülüklerden biri olarak ifade etti. Bu durumun bugün oluşturduğu engelli izah etti ve çözüm sağlanacağını da ekledi. Yıldız Butik’in olduğu binanın özel yöntemlerle yıkılacağını ve tarihi köprü gözlerinin açılacağını ifade etti.
Demiral, Silivri’nin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi verirken "CHP zihniyetli hataları” sürekli öne sürdü, çözüm süreçlerinin gecikmesinde de faturayı aynı adrese kesmeyi ihmal etmedi.
AK Parti İlçe Başkanı, arıtıcı ve alt yapı konusundaki yatırımları sadece çevre çalışmaları olarak görmemek gerektiğini bunların kalkınma açısından da ilçemize turizm ile ekonomik canlılık bakımından sağlayacağı yararlara işaret etti.
"Çevre çalışması birkaç basın açıklaması ve belediyenin verdiği çay bahçesini işletmekle olmuyor” sözleriyle Çevre Dernek Başkanı Ali Korsan’a göndermede bulunan Demiral, belediye başkanını da tarih korumacılığı üzerinden vurdu! Piri Mehmet Paşa Camii ile Mimar Sinan köprüsünün restorasyon süreçlerine dikkat çekerken, tarih korumacılığını sözde değil, özde benimsediklerini vurguladı.
"Oy alamasak da İBB olarak Silivri’de hizmet yapacağız” sözleri Demiral’ın basın toplantısında kurduğu ilginç cümleler arasında yerini aldı. "Yerel iktidarın, seçimlerde verdiği vaatlerin takipçisi olacağız” kararlılığını hisseden Işıklar, hazırlattığı proje kitapçıklarına AK Parti İlçe Başkanının ne kadar içten sarıldığını gördüğü an uykuları dönülmez akşamın ufuklarına doğru kesin yer bildirimi yapar.
Demiral’ın sıraladığı yerel yönetim eleştirilerini bir başka yazıda değerlendirelim…
• AK Parti’nin İlçe Başkanı özetle "Kongreye kadar buradayım” dedi… Kendisine yönelik kumpasları görmezden, duymazdan geldiğini, muhaliflerini de sevdiği mesajını verdi! Söz ile öz arasında taraflara göre uçurum var, kamuoyu beklediği yapıcı yaklaşım için memnuniyet duyar. Muhalefet ve hizmete odaklanma çabalarını da takdir etmesek ayıp olur!

YORUM YAP