Sevginar Sali

Danamandıra Göletine Esenyurt işletmeciliği

Kimse tam olarak ne olduğunu bilmiyor gerçi ama Danamandıra Göletinde Esenyurt Belediyesine bağlı taşeron firma çalışmaya başlamış! Kesin olmamakla birlikte; göletin işletmeciliği 49 yıllığına Esenyurt Belediyesi tarafından yap-işlet-devret modeliyle verilmiş!
700 dönüm arazi… Danamandıra'nın değil, Silivri'nin hiç değil… Milli Emlak'ın…
Ben bu tepeden inme yönetim modellerine, karar süreçlerine bayılıyorum! Halkı hiçe sayan, ona nasıl yönetileceği ve yaşayacağı dayatılan idareye halkın da tüm iyi niyetiyle baktığına emin olabilirsiniz. Hele Trakya'da, bayılırlar birinin lafıyla yaşamaya; kendi bildiklerini okumak hiç adetleri değil!
Belki, hatta büyük ihtimal, gölet ve çevresinin halkın daha iyi ulaşım ve faydalanmasını sağlamak açısından bakım altına alınması çok da iyi olur ama neden hiç bölgenin insanı, yetkililerin görüşleri kale alınmaz?! Görüşlerini bırakın, göletin yerini bile bilmezken bugünkü karar verici ve uygulayıcıları, bu doğa harikasıyla doğup/büyüyüp/yaşlananların böyle bir yok sayılma durumu çok sevimsiz.
“Biz siz daha güzel gölete sahip olun diye yatırım yapıyoruz” diyerek çıkıp gelirse birileri şaşmam. Gerçek niyetlerinin bu olduğuna da canı gönülden inanmak istiyorum da hiç iplemeyecek olsanız bile nezaketen bir sorun, anlatın ya yaptıklarınızı başlamadan önce… Bölge halkının, muhtarının, ilçe belediyesinin görüşünü alın… Taşeron firmanın çalışanlarından öğrenmesin bu insanlar sizin hizmet niyet ve hedeflerinizi!
Ah garip yöntemler geliştiriyor siyasetimiz, yönetimlerimiz, idarelerimiz… Sen bir bölge insanına anlat; “Kardeş biz şunu şunu, şunlardan dolayı şöyle yapacağız” diye izah et…
Ali Ağaoğlu modeli; “Ben yaptım oldu…”
Kaldı ki şimdi bize Danamandıra'da yapılanın ihtiyaç duyulan, bölgeye değer katacak bir yatırım olduğu anlatılacak. Öyledir de… Bunu kazma küreği vurmadan önce bir anlatsanız halka, bir gönlünü alsanız… ‘Adam yerine konulmadıklarını' hissettirdikten sonra ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız… Oysa siz oy almayı istiyorsunuz doğal olarak…
İnşallah endişelerim boşa çıkar. Bu girişim çok güzel bir hizmet olarak sonuçlanır.
Ama siyaset yapan, hizmet edenler yine de aklının bir köşesine yazsın; seçmen/vatandaş kale alınmak, adam, insan yerine konulmak ister…
***
“Aman halka ne, biz işimize bakarız” diyorsanız evet, benim de bu kadar satırı yazmam fuzuli olmuş!
İdareci ve yöneticiler karar, uygulamalar konusunda daha tecrübelidir, alanlarının uzmanıdır. Bunu tartışmıyorum. Ama artık devir değişti. Halk için bir şey yapılırken onların gönlünü almak, rızaları ve onaylarını kazanmak zorundasınız. Bir karar alma sürecinde ne kadar fazla kişinin onayı ile yola çıkarsanız en berbat sonuçta bile kendinizi kurtarırsınız. İşi batırsanız bile : )
Batmasın tabi hiçbir iş… Yerini, değerini bulsun, kıymeti bilinsin…
Yapılan iş ve niyeti çok doğru olabilir ama bilmiyoruz! Haber veren yok, bilgi veren yok!
Korkuyoruz! Çünkü hataların faturasını karar vericiler tek başına çekmiyor halk da etkileniyor.
Esenyurt Belediyesinin müdahil olduğu bizimle ilgili bir süreçte Silivri Belediyesinin bu denli dışlanması/yoksayılması sadece kuruma değil halkın iradesine saygısızlıktır.

YORUM YAP