Silivrili öğrenciye bilim dalında altın madalya

Silivrili öğrenciye bilim dalında altın madalya

20.04.2016 14:40:25

Gelişmiş ülkeler stratejik kaynak olarak entelektüel ve yaratıcılık kaynaklarının sağlamlaştırılmasına birinci derece önem verdiği bilinmekte. 1994 yılında Avrupa Konseyi de üstün kabiliyetli çocuklar ile ilgili 1248 kararı aldı. Bu kararda, “Dünyanın hiçbir devlet yeteneklerinin savurmasını müsaade etmez; zamanında entelektüel ve diğer kaynakların ortaya çıkartmamak insan kaynakların savurması demektir. Üstün kabiliyetli çocukların kendilerinin ve toplum yararlarında tam tedbir ile olanakların gerçekleştirmesi için tüm gerekli eğitim imkanlarını sağlamak gerekmekte.”
Ural Federal Bölgesinde öğrenim alanında Milli Eğitim Müdürlüğü, okul pedagojik birlikleri ve veliler ile ortaklaşa çalışılarak çocukların uluslararası öğrenebilme yeteneklerini geliştirmek ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçlanmakta. Ural Federal Bölgesi Öğretmen Evi, en başarılı öğrencileri keşfetmek için Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nı düzenlemekte. Bu yıl XII.'si düzenlenen yarışmada Rusya Federasyonu, Çek Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Almanya, Kırgızistan, Tacikistan ülkelerinin ortaokul ve liselerinin 5, 6, 7, 8, 9, 10, ve 11. Sınıf öğrencileri Matematik, Coğrafya, Biyoloji, İngilizce ve Almanca branşlarında katıldı.

XII.UlUSLARARASI BİLİM TEMELLERİ BİLGİ YARIŞMASI'NA MEKTEBİM DE KATILDI
Mektebim Okulları Silivri Anadolu Lisesi öğrencileri Engincan Çam ve Gürkan Kazandı, Silivri Fen Lisesi öğrencilerinden Yağmur Gül, Rabia Yıldız ve Can Rüzgar Mercan yarışmanın ilk etabını başarı ile geçerek finale yükseldiler. Final, Çek Cumhuriyeti'nin Prag şehrinde Podoli Mevkiinde, zsNedvedovo okulunda gerçekleştirildi.

CAN RÜGAR MERCAN'A ALTIN MADALYA
İsmihan Tozlu öğretmenliğinde yarışmaya hazırlanan Mektebim Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Can Rüzgar Mercan, Coğrafya dalında birinci seçilerek altın madalya kazandı.
15 Nisan 2016 tarihinde düzenlenen ödül töreninde Can Rüzgar Mercan'a altın madalya ve birincilik belgesi takdim edildi.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP