XXXXX

Chpnin Dümeni Kimin Elinde Kalacak?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bir yandan,  genel seçim yarışı diğer yandan Silivri hareketli bir hafta sonu geçirdi.
Siyasi arenadaki hareketin 12 Haziran’a kadar hız kesmesini bekleyen de yoktur zaten.
23 Nisan’da çocukların coşkusu yanı sıra akıllarda en çok kalan konu stat girişi ve etrafında yaşanan trafik sıkıntısı oldu. Büyüyen Silivri’ye dar gelen alan ve mekanlar bundan sonra da gündemimizi sıkça meşgul edecek ana başlıklar olarak geçerliliğini korumayı sürdürecek.
Statta toz toprak içinde kalan çocuklar, ilçe başkanları ve basın mensuplarını tanımayan görevli polisler sanıyorum herkes üzerine düşen dersleri yaşananlardan çıkarmıştır. Çıkarmadıysa bazı ayıpların sürdürüleceği gerçeği aşikar.
AK Parti bu sene 23 Nisan kutlamasını alternatif bir sahil etkinliği ile ortaya koydu. İktidar iddialarını muhalefetteyken bile hissettirme gayreti ve gerçeği ne gizlenebiliyor ne de görünmezden gelebilir.
Silivri Belediyesi’nin en önemli, çünkü yüklenen anlamlar ve beklentiler fazla hafta sonu beklendiği üzere, projelerinden Balıkçılar Çarşısı izdihamla resmen açıldı.
Bedava balık ekmek verdiğiniz zaman izdiham kaçınılmaz oluyor doğal olarak. Az biraz sıkıntılı, şikayet edenler de hayalini kurdukları balık ekmeğe kavuşamayanlar oldu muhtemelen.
AK Parti’nin milletvekili adayları bölgelerde çalışmaya başladı, CHP’ninkiler merakla bekleniyor. MHP yerli adayla milletvekili hasretini giderirken, CHP önemli ölçüde yerel adaylarını oylatacak gibi bir hava esiyor. İşte bu yüzden de Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın omuzları üzerine yüklenenin ağırlığı ayrıca artıyor. İki yıldır görevde Işıklar, bu sandıkla 3. imtihanı olacak. Diğer ikisini başarıyla geçti bakalım bu kez sandıktan bahtına ne çıkacak.


Devamı 25 Nisan 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP